Auteur:
Publicatiedatum:
1 week geleden

Recensie Zwart water

Zal de waarheid ooit boven water komen?

Over Zwart water

Evie Blackwell, een vrijgezelle jonge vrouw met een grote krullenbos en olijke groene ogen, speelt de hoofdrol in deze thriller. Evie is rechercheur en is druk bezig haar eigen portfolio en goede naam op te bouwen. Wanneer haar beste vriendin Ann en haar man Paul haar overhalen om Chicago te verwisselen voor Carin Country, om verschillende cold case-zaken op te lossen in haar vakantie, zegt Evie zeker geen nee. Ze gaat samenwerken met de sheriff van Carin Country, Gabriel Thane. Evie en Gabriel duiken in twee oude cold case-zaken opzoek naar een oplossing. De ene zaak zoekt naar het antwoord op de plotselinge verdwijning van familie Florist en de andere cold case-zaak gaat over het vinden van het lijk van een zesjarig meisje, Ashley Dayton. Staan de gebeurtenissen in het verleden met elkaar in verband?

Maar ook voor de andere gezinsleden van de familie Thane breken er andere tijden aan. Vader, Caleb, is de oude sheriff van het stadje Carin en helpt Gabriël waar hij kan. Broer Josh wordt verrast met het bezoek van een oude jeugdvriendin die hem opzoekt voor hulp. Kan hij haar helpen met haar verleden? De derde broer, Will, is dolgelukkig met Karen,

maar is Karen wel wie zij zegt dat zij is?

De gebeurtenissen stapelen zich op, maar zal de waarheid ooit bekend worden?

Mijn mening

Bij het horen van de verschijning van een nieuw boek van Dee Henderson was ik gelijk razend enthousiast. Wat heb ik ontzettend genoten van de O’Malleys en hun persoonlijke en gezamenlijke verhaal. Zwart water heeft mij niet teleurgesteld. Henderson beschrijft in de inleidende hoofdstukken uitgebreid de personages en de cold case-zaken. Ze laat in het boek écht een staaltje recherchewerk zien en doet de ingewikkelde zaken niet makkelijk van de hand. Het boek bevat ietwat teveel verhaallijnen, maar door haar vlotte schrijfstijl is dit niet erg storend. De thriller is niet razend spannend maar zit wel vol vragen en gedachten die je meenemen naar het onbedachte plot. Opnieuw een bijzonder verhaal van Dee Henderson om van te genieten.

Conclusie

Henderson geeft je het gevoel de rechterhand van Evie Blackwell te zijn, laat je diep nadenken over de ingewikkelde zaken en sleept je mee naar het onverwachte plot!

Over Dee Henderson
Dee Henderson brak door met haar serie over de familie O’Malley. In totaal heeft ze al meer dan vijftien romans en thrillers op haar naam staan en is ze zowel in de Verenigde Staten als in Nederland een van de bestverkochte auteurs van christelijke spannende romans. Haar boek ‘Zwart water’ is het eerste deel van een nieuwe serie over Evie Blackwell. In deze serie combineert ze het mysterie uit haar thrillers met de romantiek en het familiedrama uit haar romans.

Zwart water | Dee Henderson | Paperback | 416 Pagina’s | ISBN 9789029726597 | €21,99| e-book | e-ISBN 9789029726665 | €12,99 | Uitgeverij Kok