Binnen

Vind jij mij aardig?

25 september 2018

Op het einde van een van mijn trainingsdagen kwam Elly naar me toe. ‘Dankjewel! Het was praktisch en leerzaam. Ik vind je heel deskundig, maar ehm … in het echt vind ik je alleen veel minder aardig.’

Teksten in je interieur

24 september 2018

Ken je die leuke letterboards en lightboxen.  Ze zijn helemaal in en een leuke manier om teksten op te plaatsen en een echte catcher voor in je huis. Ze liggen al een tijdje in de winkel en worden steeds populairder

Wees op uw hoede

23 september 2018

“Zoek Mij met je hele wezen, Ik wil door jou gevonden worden en met dat doel in gedachten, heb Ik de gebeurtenissen in jou leven zorgvuldig gepland”,

Depressie: het gevecht met je geloof

22 september 2018

Bijna iedereen van ons heeft wel een vriend of kennis die aan depressie lijdt. Sommigen van ons hebben er in de winter veel last van, anderen hebben goede en slechte momenten, waarbij de slechte momenten je helemaal lijken te verpletteren. Maar allemaal zijn we gegarandeert wel eens ‘blue’.

Heb je dit ook aan je man verteld?

19 september 2018

Ik ploeterde in mijn eentje met de last van ons gezin op mijn schouders. Dat dat veel te zwaar voor me was, was me allang duidelijk, maar de dingen waren zo gegroeid. Ik was verantwoordelijk voor ons gezin, ons huwelijk, al onze sociale contacten. Ik had geen vrienden meer met wie we als stel optrokken. Want we trokken niet als stel op.

Gods Koninkrijk: het reeds en het nog niet

16 september 2018

Afgelopen week verscheen officieel mijn debuut Woestijnregen, een bijbels dagboek voor donkere dagen. De afgelopen jaren waren ronduit zwaar. Met grote regelmaat kon ik totaal niet meer functioneren door zeer zware depressieve buien en door een angststoornis.

Leven in hoop

15 september 2018

De angst om een dierbare te verliezen verstikt mij soms. Bij het geluid van een ambulance, bij een onverwachts telefoontje, heel even een paar seconde slaat mijn hart over en vliegen er gedachten door mijn hoofd, er is toch niks gebeurd? Leven in angst of leven in hoop.

MALARIA ENZO

13 september 2018

Ik weet het nog goed. Ik begon het enorm koud te krijgen, hoofdpijn, spierpijn en ik bleef maar over geven.. ik werd gelijk meegenomen in de auto op weg naar het ziekenhuis. Daar prikten ze bloed en hoorde ik de uitslag. ‘You’ve got malaria’.

Het verhaal achter de stoel

12 september 2018

Het laat mij stil staan bij de woorden van Salomo uit Prediker: ‘Generaties komen en generaties gaan, alles wat nu gebeurt, heeft hiervoor ook al plaats gevonden, er is niets nieuws onder de zon’.

Hoe kwetsbaar ben jij?

10 september 2018

Ik zal jullie niet vermoeien met het lange gevecht over de afbraak van mijn muur, maar mens wat ben ik nu blij dat die muur weg is en dat ik voel en lééf.

seizoenen: wat zegt de bijbel?

8 september 2018

3 Bijbelteksten over het veranderen van seizoenen.

Een Bijbelvers voor het leven vinden

30 augustus 2018

Het is mogelijk om een bijbelvers voor het leven te vinden, een tekst die je hele zijn omvat. Waarmee het mogelijk is in elke situatie een oplossing te vinden. Maar hoe vind je zo’n bijbelvers die altijd rijk is? Welke emoties je ook hebt?

Sufragette

24 augustus 2018

Vrouwen hebben nu meer te zeggen en kunnen veel meer bereiken als vroeger. Maar moeten we daar wel zo blij mee zijn? 

15 vragen die je in een relatie moet stellen

21 augustus 2018

Soms is het moeilijk om elkaar te leren kennen, zeker als het om heel persoonlijke dingen gaat. Daarom hebben we een lijst aangemaakt van vragen die je aan elkaar kunt stellen. Je kunt er elke dag één doen, maar het is niet verstandig ze allemaal tegelijk te vragen. Elke dag een vraag is een mooi begin voor de weg samen.

Modegeschiedenis, ook christelijk?

20 augustus 2018

Er zijn veel verschillende meningen over kleren en christenen. De één gelooft van harte dat hij dagelijks in het zwart moet en de ander loopt zonder gewetenswroeging in een spijkerbroek met gaten. Het is lastig om een overkoepelende regel te hanteren. Toch is het mooi als we wat van die meningen delen. Want onze modegeschiedenis is geweldig mooi!