Binnen

Faith Journal uitwerking voor de lijdenstijd

20 maart 2019

Het lijkt soms wel of ons voorhangsel weer keurig dichtgenaaid is en wij het zelf liever willen openscheuren met vasten, bijbel lezen, gebedskalenders en challenges. Dat wij aan God willen laten zien dat we zelf toch ook wat bij kunnen dragen in deze weken.

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel I

17 maart 2019

Deze studiehandleiding is geschreven om u te helpen het verhaal van Rachab te ontdekken zoals dat is opgetekend in de Bijbel. Het bestaat uit zes korte Bijbelstudies die u alleen of met een kleine gespreksgroep kunt doen.

Susan Meissner vertelt..

15 maart 2019

Hoe beïnvloedt de kwetsbaarheid van het leven onze keuzes? De risico’s die we nemen? De risico’s die we niet nemen? Dat waren de vragen waarover ik nadacht, terwijl ik Het tegendeel van verdriet aan het schrijven was. En het zijn de vragen die ik jou, de lezer, wil meegeven terwijl je het boek leest.

5x Maak je leven leuker

14 maart 2019

Vijf tips om je leven leuker te maken. Deze tips komen uit de PUUR! agenda van 2019

40 dagen dankbaarheid

13 maart 2019

We zitten in de 40 dagen periode, de lijdenstijd. Een mooie tijd om bewust te beleven. Veel mensen kiezen er voor om deze periode te vasten. Door bijvoorbeeld geen suiker te eten, of Facebook deze periode even niet gebruiken of geen televisie te kijken.

Lees je bijbel, journal elke week

12 maart 2019

Een prachtig nieuw boek is uitgekomen. In Lees je Bijbel, journal elke week helpt kunstenares Mirjam Florijn de lezer creatief aan de slag te gaan met bijbelteksten.

De uitnodiging / The shack

11 maart 2019

inds een paar weken kan je de verfilming van de Uitnodiging (The Shack) op Netflix bekijken.  Er is al veel geschreven en gezegd over deze film. OP de pagina van de EO, kan je hier een aantal blogs over lezen.  Graag laten we jullie zelf de film beoordelen 😉 Een aantal maanden geleden deelde wij deze bijbelstudie rondom het boek.

Zing een nieuw lied!

10 maart 2019

“Heb je vandaag behoefte om een lofzang te zingen? Dan is mijn 1ste gedachten: “nee, op dit moment heb ik weinig reden om een lofzang ten gehore te brengen. Mijn zorgen, twijfels en onzekerheid belemmeren mij hierin. Moeilijk om dan “God te loven, prijzen en danken”.

Al-tijd

6 maart 2019

God is de Meester van de tijd. Hij schept lichtbronnen zodat wij kunnen weten welke tijd het is. Bijzonder is trouwens dat Hij op de eerste dag al het licht heeft geschapen.

10 bijbelteksten om de dag mee te beginnen

5 maart 2019

10 Prachtige Bijbelteksten om de dag mee te beginnen.  Teksten om nooit te vergeten en in je hart te dragen. 

Welke waarden bepalen je leven?

4 maart 2019

Vanuit welke waarden leef je? Waarom kom je elke morgen je bed uit. Janneke de Leede schreef hier over in het boekje ” Rust & ruimte in leven” uit de PUUR! in balans serie.

Groot is de Heer

3 maart 2019

Zijn groot(s)heid is niet te doorgronden. En dat betekent dat Hij moet opwassen en ik, ja ik moet minder worden. Géén eenvoudige opdracht, maar wel één van levensbelang en bovendien één met een geweldig vóóruitzicht,

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Tamar IV

1 maart 2019

Iemand die zijn zonde heeft beleden en achter zich heeft gelaten, zal in Gods ogen rechtschapen zijn. Zowel Tamar als Juda vonden vergeving bij God en zagen de uitwerking van zijn goede bedoelingen in hun leven

5 mooiste boekwinkels van Nederland

26 februari 2019

Boekwinkels ik kan er uren rondlopen. Heerlijk struinen door de boeken. In sommige winkels in Nederland kan je er zelf een hele dag vertoeven zo mooi is het er!  We hebben er vijf voor je op een rij gezet. Mis je nog een boekwinkel tip ons dan vooral!

Laten we zacht zijn

25 februari 2019

Betrap jij jezelf er ook regel- matig op dat je erg kritisch bent op jezelf en anderen? Dat je gedachten, zoals in het vorige hoofdstuk be- schreven, eerder negatief zijn dan positief? Je moet er soms niet aan denken dat je tegen een ander hardop zou zeggen wat je in je hoofd tegen jezelf zegt.