Binnen

  Volharding ondanks alles

  27 mei 2018

  Er is nergens in de Bijbel een passage te vinden, waarin Hij gedane beloften onvervuld laat! En omdat Hij toen en nu nog altijd dezelfde is (léés Psalm 102:13, 25b en 28 er maar op na) kan en mag ik verwachtingsvol uitzien naar dit grootse en vreugdevolle moment, wat dankzij Hem zéker komen gaat!

  Verkeerd verbonden

  25 mei 2018

  Wie van jullie kan met al zijn zorgen een el toevoegen aan zijn leven? …
  ‘Mam waarom neem je niet op’. Voor de zoveelste keer legt Suzanne de telefoon neer. Bah, er zou toch niks aan de hand zijn? Ze moet thuis zijn, waarom neemt ze de telefoon dan niet op? Ze had zich de hele nacht zorgen gemaakt. Ze had bijna niet geslapen moest zichzelf een paar keer streng toespreken om niet in paniek te raken.

  Waarom God ook weleens dingen weghaalt

  24 mei 2018

  Heer, u bent goed,
  en alles wat u doet, is goed.

  Review – Met open armen

  23 mei 2018

  Ze hebben een gezamenlijk verleden maar werden uit elkaar gerukt door een tragische gebeurtenis. Jarenlang hadden ze geen contact en nu staan ze tegenover elkaar in de rechtbank en lijken ze niets meer gemeen met elkaar te hebben.

  Als ik Amish was…

  21 mei 2018

  Het is nu zo’n vier maanden geleden dat ik onderdook in de leefwereld van de Amish. Ik reisde af naar Pennsylvania, bracht een bezoekje aan Ohio en nam een kijkje in Indiana. Ik keek geboeid naar de mensen die zich ook wel de plain people noemen en mijn gedachten dwaalden af. Hoe zou mijn leven eruitzien als ik een van hen was?

  Leven als single

  19 mei 2018

  ‘Ach’, zei ze meewarig, terwijl ze een zachte hand op mijn schouder legde. ‘Ach, voor jou heeft God vast ook wel iemand.’

  5 dingen om in je dagelijks leven dichter bij God te komen

  18 mei 2018

  Zodra we het over een dagelijkse routine hebben in het geloof lijkt het al snel alsof we meer aandacht geven aan de religie dan aan het onderhouden van een gezonde relatie met God. Toch is het niet verkeerd om een lijstje in je stille kamer op te hangen met 5 dingen die je dagelijks moet doen om dichter bij God te komen.

  Heb jij al een fiep?

  17 mei 2018

  Ik fiep, jij fiept, wij fiepen.
  Als je het woord kent ben of ken je vast iemand met autisme.
  Zelfs de Van Dale is het woord onbekend.

  Kun je God blijven vertrouwen als het leven niet is zoals je je had voorgesteld?

  15 mei 2018

  Ik herinner me nog precies wanneer het gebeurde. Het was iets waarvan ik dacht dat het me nooit zou overkomen. Precies dat waarvoor ik had gebeden dat het nooit op mijn pad zou hoeven komen.

  Wie ben ik?

  14 mei 2018

  Wie ben ik? Kwetsbaar en zwak? Een acteur in een rol? De verkeerde mens op de verkeerde plek? De juiste mens op de juiste plek? Gekend en geliefd? Gered en gezegend? Kan ik op zoek gaan naar wat God in mij gelegd heeft en ontdekken wie ik ben in God?

  Ode aan het moederhart

  13 mei 2018

  Moederdag vieren als je een kindje hebt verloren kan moeilijk zijn. Maar je blijft een moeder voor het kindje dat je verloren hebt.

  Bidden om troost

  13 mei 2018

  Als je een stil verdriet hebt als Hanna, kun je bij hem je hart uitstorten. Wanneer je geen woorden vindt omdat je verdriet zo groot is.

  Meegroeien met je kleinkinderen

  9 mei 2018

  Een boek om je als grootouders voor te bereiden op de komst van je kleinkinderen

  5 boekentips voor moederdag

  8 mei 2018

  Wij geven je 5 boekentips om cadeau te doen of te vragen met Moederdag.

  De pijn van moederdag

  7 mei 2018

  In de aanloop naar Moederdag wordt je overspoeld met reclames en acties. Maar wat als Moederdag pijn doet?