Binnen

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel III

26 mei 2019

Vandaag gaan we verder met de Bijbelstudie van Rachab. Het is al weer even geleden.

Sta stil bij je eigen wonder

25 mei 2019

Vandaag een korte inspiratie van Mirjam van der Vegt uit haar boek ‘Adem de dag’. Sta stil bij je eigen wonder. Hoe doe je dat? Mirjam vertelt het ons

Hoe vind je een relatie die bij je past?

23 mei 2019

Ik geloof dat iedereen de warmte van een relatie is gegund. Het loont dus om te kijken naar je gedrag en of je wel ‘op de goede weg bent’ om je gewenste relatie te krijgen. Helaas doen we vaak onbewust dingen die ons juist afhouden van het krijgen van een relatie.

Woeste Puurvriendinnen dagen jou uit

21 mei 2019

Wat zo mooi is aan onze vriendschap is dat we het geloof met elkaar kunnen delen. Iets wat in deze tijd niet altijd meer vanzelfsprekend is. Zo fijn als je aan de ander kunt vragen om op moeilijke momenten voor jou te laten te bidden.

15 Herinnerdingen voor lastige momenten in je dag.

20 mei 2019

Er zijn van die dagen, dat ik me zo onrustig als een mier voel. Zou zo’n moment ondertiteling hebben, dan ziet het er zo uit:

“Tralalalaaa… ik ben lekker aan het werk, oh het gaat goed, wat fijn, lekker bezig… Eh nee hè! Een vraag, is het een probleem. Nee toch? Hoe kun je dit nu oplossen? Error.”

Ik ben tegen alles bestand door Hem die mij kracht geeft!

19 mei 2019

Klaarblijkelijk jaag ik naar een verkeerd doel, een bestemming die ik nooit zal bereiken in dit leven hier op aarde. En ja, daar spat mijn luchtbel in één klap uit elkaar en weg is mijn hoop op een zorgeloos en vrij bestaan.

Philip Troost zocht een weg weg van het hoofd

15 mei 2019

“Als er één ding is waar ik eindeloos over kan nadenken, is het hoe het leven in elkaar zit en hoe het geloof werkt”, zegt Philip in zijn huiskamer in Zwolle. Hij ging tegen zijn dertigste theologie studeren en kon zijn grijze massa dus flink aan het werk zetten.

Leeg huis

14 mei 2019

Het betekent dat mijn man en ik kamperen in een leeg huis. Onze meubels staan op geslagen in onze garage. Het enige dat nu op de betonnen vloer staat zijn twee tuinstoelen met een campingtafeltje.

Eh… geloofsopvoeding? En toen zat de priester bovenop een pak popcorn…

13 mei 2019

Het lukt mezelf vaak maar moeizaam. De toepassing van de oude Bijbelse verhalen in het hier en nu. Ik vind het vaak behoorlijk lastig en puzzelen. Ik schaam me een beetje voor onderstaande, maar trok er ook wel een les uit. Want voor kinderen ís de Bijbel gewoon in het hier en nu

De allerliefste mama

12 mei 2019

“Mijn moeder is de liefste” “Voor mijn lieve mama” “Mama de liefste” Allemaal teksten en kreten die de afgelopen tijd voorbij zijn gekomen. Moederdag..vandaag is het moederdag

Moederdag zonder moeder te zijn

10 mei 2019

Moederdag komt er weer aan en dat is en blijft voor sommigen een lastige zo niet een zeer pijnlijke dag. Als je ongewenst kinderloos bent gebleven en je ook geen moeder meer hebt (of geen contact meer mee hebt) wat kunnen dan al die vrolijke en ‘schreeuwende’ reclame folders gevoelig liggen.

Interview Patti Callahan | Joy

9 mei 2019

Het was overduidelijk dat u buitengewoon enthousiast bent over Joy Davidman. Waarom verschijnt uw boek juist op dit moment? Timing blijft een mysterieuze zaak. Jaren geleden was ik met mijn werk op een dood spoor geraakt. Creatief zijn, schrijven was altijd mijn manier van geloven geweest, mijn eenvoudige manier om God en de wereld om […]

5 interieurtips

7 mei 2019

Gezien het veranderen van je interieur niet gelijk heel duur of rigoureus hoeft, zijn hier enkele tips waarmee je gelijk aan de slag kan.

5x moederdagtips | romans

6 mei 2019

Het is al weer bijna moederdag. Ben je nog opzoek naar een mooi cadeau. We zetten een aantal prachtige romans voor je op een rijtje

Vrijheid

5 mei 2019

Vandaag vieren we onze vrijheid met elkaar. En dat is gezellig en oranje.