Binnen

Kies dankbaarheid

21 november 2018

Als ik heel heerlijk ben, voel ik mij echt niet altijd dankbaar. Ik vergeet heel vaak hoeveel ik heb om dankbaar voor te zijn. Vaak focus ik me meer om alles wat niet goed gaat of wat ik beter wil.

Ik ben de Heere jouw God

18 november 2018

“Zo zegt de Heere, uw verlosser, de Heilige van Israël, Ik ben de Heere, uw God die u leert wat nuttig is, die u leidt op de weg die u gaan moet”.

Kleur in de winter

14 november 2018

Het is eerder donker, het is geur weer, de zon zijgt bijna niet meer, de winter. Een seizoen met soms weinig kleuren grauwe dagen. Dan kunnen we wel wat extra kleur gebruiken. Met deze planten haal je het zonnetje in huis tijdens de winterdagen.

Stilte zoeken

13 november 2018

Grote groepen, veel drukte, te veel mensen in een kleine ruimte ik vermijd ze het liefst. Van in de rij staan bij de kassa krijg ik al rode vlekken in mijn nek. Ik word onrustig en het liefst ren ik zo snel mogelijk de winkel uit.

Een lelie die langzaamaan ontluikt!

11 november 2018

Het maakt mij stil, als ik bijvoorbeeld kijk naar de lelies in onze vijver! ’s Ochtends zitten ze nog helemaal dicht, maar hoe verder de dag vordert, hoe verder ook deze lelies zich openen en hun schoonheid laten zien!

Meditatie uit Stilte dagboek

4 november 2018

We delen een meditatie uit het Stilte dagboek van Mirjam van der Vegt.
Neem even de tijd en rust om samen met ons dit stilte moment op te zoeken.

Wandelen & rust

3 november 2018

Vandaag delen we een wandeling uit het PUUR! in balans boek “Wandelen & genieten met God” van Paulien Vervoorn. Wandelen is een hele goede manier om te mediteren, om tot rust en op adem te komen.

Overvloed: alles moet eerst breken

2 november 2018

Overvloedig leven; dat wil toch iedereen? Maar wat is overvloed eigenlijk? Hoe leer je bovendien genieten van genoeg? Het vijfde deel van de Ademdedagreeks is uit en gaat over Overvloed. Mirjam van der Vegt schreef dit laatste deel in een periode van tekort.

Je huid verwennen in de herfst

27 oktober 2018

Maar het kan ook guur en koud zijn buiten. Dan moet je wel goed voor je huid zorgen! Een goede reden voor een heerlijk gezichtsmasker. We vonden drie heerlijk herfstige maskers voor jullie. Gewoon zelf te maken.

Tijd om nieuwe herinneringen te maken

22 oktober 2018

Dit jaar heeft KokBoekencentrum weer heel veel keus! Verschillende agenda’s qua thema en vormgeving. Voor elk wat wils!

U ziet naar mij om

21 oktober 2018

dan is Sarai degene die haar slavin Hagar vernedert en het doet Hagar zelfs wegvluchten (Gen 16:6). Rivaliteit, jaloersheid, boosheid en bitterheid, het brengt zoveel negatieve dingen teweeg! Niet alleen toen maar ook nu vandaag de dag!

Alles heeft zijn tijd

20 oktober 2018

Toch zegt de tekst in Prediker iets heel duidelijk. Alles heeft zijn tijd. Alles heeft zijn eigen tijd. Een tekst die je bewust maakt dat het leven niet maakbaar is.

Bijbelstudie psalm 1 – inclusief download

16 oktober 2018

Bloeien als mens, sterk en stevig in het leven staan – dat wil iedereen. Maar het is nog niet zo gemakkelijk. Het kan heel anders zijn. Je kunt namelijk het gevoel hebben heen en weer geslingerd te worden. Of het gevoel hebben dat je meer geleefd wordt, dan dat je echt leeft. Je kunt twijfelen of je leven van betekenis is.

Online cursus rondom ‘De uitnodiging’!

14 oktober 2018

De uitnodiging maar het werd een van de schokkendste en tegelijk meest liefdevolle boeken over God die zij zouden lezen. Denk met ons mee over dit verhaal.

Nothing is wasted with God

11 oktober 2018

Een paar weken geleden mocht ik preken in mijn gemeente. Samen met anderen leid ik op zaterdagmiddag een kinderclub in onze wijk en als team mochten we de zondag erna ook de dienst verzorgen. Op de kinderclub hadden we over Jona hadden gehad, en daarom ging de preek ook over Jona.