Gezin

  Twee mooie workshops die je niet wil missen

  11 juni 2019

  Eind juni zijn er twee mooie workshops van stilte coach Mirjam van der Vegt die je niet wil missen.  Stilte in je gezin en vrije tijd met God.

  Dansen op Papa’s voeten

  11 juni 2019

  ‘Dansen op Papa’s voeten. 1,2,3. 1,2,3. Zo gaat  ie goed. Dansen op Papa’s voeten’ zing ik zachtjes voor onze jongste dochter als ik naast haar in bed lig.

  Spring maar achter op bij mij, achterop mijn fiets

  27 mei 2019

  De ochtendspits: druk, ietwat chaotisch, soms met een ochtendhumeur (want we sliepen nog zo lekker) en vooral een heleboel gehaast. Kinderen in de kleren, zelf in de kleren, broodje eten, broodjes smeren, appeltjes in de tas, eigen werktas gereed maken en dan stappen we op de fiets.

  Eh… geloofsopvoeding? En toen zat de priester bovenop een pak popcorn…

  13 mei 2019

  Het lukt mezelf vaak maar moeizaam. De toepassing van de oude Bijbelse verhalen in het hier en nu. Ik vind het vaak behoorlijk lastig en puzzelen. Ik schaam me een beetje voor onderstaande, maar trok er ook wel een les uit. Want voor kinderen ís de Bijbel gewoon in het hier en nu

  De allerliefste mama

  12 mei 2019

  “Mijn moeder is de liefste” “Voor mijn lieve mama” “Mama de liefste” Allemaal teksten en kreten die de afgelopen tijd voorbij zijn gekomen. Moederdag..vandaag is het moederdag

  4x paasbrunch recepten voor kinderen

  16 april 2019

  Nog een paar dagen dan vieren we Pasen. Een prachtig feest waar we morgen stil staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan en Zijn opstanding.

  10 dingen die ik van het moederschap heb geleerd

  11 april 2019

  Als moeder sta je iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen, dilemma’s en mooie verrassingen. Zoals je tienerdochter die ineens besluit niet meer te ontbijten omdat ze wil afvallen of de kleine kleuter die een prachtig veldboeketje heeft geplukt uit de tuin van de buren.

  Het paasverhaal voor kinderen

  1 april 2019

  Na het kerstverhaal een Ster voor Jezus, maakte Mirjam Florijn het paasverhaal Een kroon voor Jezus.
  Het vertelt het verhaal van pasen voor jonge kinderen.

  Waar is moeder?

  30 maart 2019

  Ineens had ik vier begrafenissen achter elkaar te doen. Dat schijnt niet te horen bij het werk van een geestelijk verzorger, maar er zijn nu eenmaal dingen die je niet niet kunt doen. De eerste was van een onverwacht gestorven vrouw, veel te jong. Ik wist al dat we van een broos soort zijn, ik wist het weer.

  Monstermoeder?

  29 maart 2019

  Ik ben moeder, dus ik voel me schuldig. Heb ik nu een zoon die blaft als een hond – of hebben wij een hond die er uitziet als mijn zoon? Vandaag denk ik het laatste. Dit is geen hoesten meer, dit is blaffen. Manuel schijnt er zelf minder last van te hebben dan ik. Ik word er bloednerveus van. Het is een hartverscheurend geluid, dat door alle muren heengaat – zelfs door merg en been. Overal vergezeld het me. En als het ’s nachts even stil is, schrik ik wakker van de stilte en hoor ik het in mijn gedachten.

  Moeder & dochter workshop

  28 maart 2019

  ‘Make today sparkle’ is een creatief journal voor meiden, met vragen als: Hoe zag jouw dag eruit in emoticons? Kun je je dag in vijf woorden omschrijven? Hoe ging het op school vandaag?

  Moe(der)

  26 maart 2019

  Waar is je tas, Marvin? Wat zeg je, nog in de auto? Heb je dat expres gedaan, om ons te foppen? Nee, dat vind ik niet grappig. ’s Morgens hebben we geen tijd voor dit soort dingen, ga hem zelf maar halen. Goed zo, Manuel, je eet goed door, zeg! Fijn! Hier is je melk. Ja, dank je, Marvin.

  Moederliefde

  25 maart 2019

  Weet jij wie je bent in Christus? Jij bent kostbaar en enorm hooggeschat (Jesaja 43:4). Je staat boven de engelen en bent met eer en glorie gekroond (Psalm 8:6). Je bent gemaakt naar Zijn evenbeeld (Genesis 1:27). Je bent ontzagwekkend wonderlijk gemaakt (Psalm 139:14).Hij verheugt zich over jou met blijdschap (Zefanja 2:17).

  Zussenliefde

  23 februari 2019

  Marjolein (redacteur van Puurvandaag.nl) en Cocky (schrijfster van “Lieve zus een dikke kus” gaan met elkaar in gesprek over het thema zussen en aan de hand van twee prachtige romans over zussen.

  Leerzame vakantie voor kinderen

  19 februari 2019

  In het noorden is het nu voorjaarsvakantie. Gelukkig is het heerlijk weer en kunnen de kinderen lekker buiten spelen. Maar mijn zoon leert altijd graag verder in de vakantie. Lekker even tot rust komen zit er bij hem niet in.