Gezin

4x paasbrunch recepten voor kinderen

16 april 2019

Nog een paar dagen dan vieren we Pasen. Een prachtig feest waar we morgen stil staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan en Zijn opstanding.

10 dingen die ik van het moederschap heb geleerd

11 april 2019

Als moeder sta je iedere dag weer voor nieuwe uitdagingen, dilemma’s en mooie verrassingen. Zoals je tienerdochter die ineens besluit niet meer te ontbijten omdat ze wil afvallen of de kleine kleuter die een prachtig veldboeketje heeft geplukt uit de tuin van de buren.

Het paasverhaal voor kinderen

1 april 2019

Na het kerstverhaal een Ster voor Jezus, maakte Mirjam Florijn het paasverhaal Een kroon voor Jezus.
Het vertelt het verhaal van pasen voor jonge kinderen.

Waar is moeder?

30 maart 2019

Ineens had ik vier begrafenissen achter elkaar te doen. Dat schijnt niet te horen bij het werk van een geestelijk verzorger, maar er zijn nu eenmaal dingen die je niet niet kunt doen. De eerste was van een onverwacht gestorven vrouw, veel te jong. Ik wist al dat we van een broos soort zijn, ik wist het weer.

Monstermoeder?

29 maart 2019

Ik ben moeder, dus ik voel me schuldig. Heb ik nu een zoon die blaft als een hond – of hebben wij een hond die er uitziet als mijn zoon? Vandaag denk ik het laatste. Dit is geen hoesten meer, dit is blaffen. Manuel schijnt er zelf minder last van te hebben dan ik. Ik word er bloednerveus van. Het is een hartverscheurend geluid, dat door alle muren heengaat – zelfs door merg en been. Overal vergezeld het me. En als het ’s nachts even stil is, schrik ik wakker van de stilte en hoor ik het in mijn gedachten.

Moeder & dochter workshop

28 maart 2019

‘Make today sparkle’ is een creatief journal voor meiden, met vragen als: Hoe zag jouw dag eruit in emoticons? Kun je je dag in vijf woorden omschrijven? Hoe ging het op school vandaag?

Moe(der)

26 maart 2019

Waar is je tas, Marvin? Wat zeg je, nog in de auto? Heb je dat expres gedaan, om ons te foppen? Nee, dat vind ik niet grappig. ’s Morgens hebben we geen tijd voor dit soort dingen, ga hem zelf maar halen. Goed zo, Manuel, je eet goed door, zeg! Fijn! Hier is je melk. Ja, dank je, Marvin.

Moederliefde

25 maart 2019

Weet jij wie je bent in Christus? Jij bent kostbaar en enorm hooggeschat (Jesaja 43:4). Je staat boven de engelen en bent met eer en glorie gekroond (Psalm 8:6). Je bent gemaakt naar Zijn evenbeeld (Genesis 1:27). Je bent ontzagwekkend wonderlijk gemaakt (Psalm 139:14).Hij verheugt zich over jou met blijdschap (Zefanja 2:17).

Zussenliefde

23 februari 2019

Marjolein (redacteur van Puurvandaag.nl) en Cocky (schrijfster van “Lieve zus een dikke kus” gaan met elkaar in gesprek over het thema zussen en aan de hand van twee prachtige romans over zussen.

Leerzame vakantie voor kinderen

19 februari 2019

In het noorden is het nu voorjaarsvakantie. Gelukkig is het heerlijk weer en kunnen de kinderen lekker buiten spelen. Maar mijn zoon leert altijd graag verder in de vakantie. Lekker even tot rust komen zit er bij hem niet in.

Door jouw ogen…. (#SPRANKEL)

13 februari 2019

Het sprankelen zoals een kind bedoeld is, dat is misschien wel iets waar veel ‘grote mensen’ naar verlangen. Al zal dat verlangen soms ook verstopt zijn.

Zes mooiste christelijke huwelijksboeken!

5 februari 2019

Het is marriage-week. Daarom hebben we speciaal voor jullie de mooiste boeken over een christelijk huwelijk op een rij gezet. Geniet deze week van je huwelijk, als je dat mag hebben!

Gevoelens maken je mens

4 februari 2019

‘Gevoelens maken je tot mens’, zei iemand eens. Als je je gevoelens onderdrukt, negeer je je menselijkheid. ‘O my goodness’, dacht ik: ‘dan ben ik behoorlijk wat aan het onderdrukken’.

Zelf etagère maken met kinderen

30 januari 2019

Misschien ken je ze wel; van die schitterende oude theekopjes met een gouden rand en versierd met bloemetjes. Mijn oma’s hadden er vroeger hun keukenkastjes vol mee staan.

Een vrolijke dag

28 januari 2019

Lieve Heer Jezus, ik kies ervoor om er een vrolijke dag van te maken. Tot opbouw van mijn gezin en de mensen die ik vandaag ontmoet.