Gezin

Leerzame vakantie voor kinderen

19 februari 2019

In het noorden is het nu voorjaarsvakantie. Gelukkig is het heerlijk weer en kunnen de kinderen lekker buiten spelen. Maar mijn zoon leert altijd graag verder in de vakantie. Lekker even tot rust komen zit er bij hem niet in.

Door jouw ogen…. (#SPRANKEL)

13 februari 2019

Het sprankelen zoals een kind bedoeld is, dat is misschien wel iets waar veel ‘grote mensen’ naar verlangen. Al zal dat verlangen soms ook verstopt zijn.

Zes mooiste christelijke huwelijksboeken!

5 februari 2019

Het is marriage-week. Daarom hebben we speciaal voor jullie de mooiste boeken over een christelijk huwelijk op een rij gezet. Geniet deze week van je huwelijk, als je dat mag hebben!

Gevoelens maken je mens

4 februari 2019

‘Gevoelens maken je tot mens’, zei iemand eens. Als je je gevoelens onderdrukt, negeer je je menselijkheid. ‘O my goodness’, dacht ik: ‘dan ben ik behoorlijk wat aan het onderdrukken’.

Zelf etagère maken met kinderen

30 januari 2019

Misschien ken je ze wel; van die schitterende oude theekopjes met een gouden rand en versierd met bloemetjes. Mijn oma’s hadden er vroeger hun keukenkastjes vol mee staan.

Een vrolijke dag

28 januari 2019

Lieve Heer Jezus, ik kies ervoor om er een vrolijke dag van te maken. Tot opbouw van mijn gezin en de mensen die ik vandaag ontmoet.

Een nieuw jaar voor lucht in je gezin

17 januari 2019

Onlangs kwam het boek Lucht in je gezin van Stiltetrainer Mirjam van der Vegt uit over dit thema. Mirjam laat in dit praktische, eerlijke en humoristische boek zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is.

Alles heeft zijn tijd..

30 december 2018

Accepteer de dingen zoals ze zijn. Accepteer dat kinderen druk kunnen zijn. Ze zijn speels en houden geen rekening met hun omgeving. Accepteer dat ze niet altijd luisteren. Gehoorzaamheid moeten ze leren.

Stilte… Rust door creativiteit

27 december 2018

Mijn gedachten gaan terug naar afgelopen zomer, in dat lieflijke bergdorpje vlakbij het Comomeer in Italië. Wat een bijzondere week hebben we daar met een groep beleefd. Retraite-schilderen in Italië, stel je eens voor…

Kerst voor kinderen

6 december 2018

Kerst vieren met kinderen. Met deze prachtige boeken moet dit zeker lukken.

De leukste Kruidnoot-recepten

28 november 2018

Nog maar even en dan vieren we de verjaardag van de Goed heiligman! Daar hoort natuurlijk wat lekkers bij. We zochten naar de meest leuke en unieke kruidnoot recpeten.

Stilte zoeken

13 november 2018

Grote groepen, veel drukte, te veel mensen in een kleine ruimte ik vermijd ze het liefst. Van in de rij staan bij de kassa krijg ik al rode vlekken in mijn nek. Ik word onrustig en het liefst ren ik zo snel mogelijk de winkel uit.

Perfecte vakantieplaatjes

27 september 2018

In zo’n periode groeit mijn haat-liefde verhouding met Social Media steeds meer richting haat. Want dagelijks zie ik al die vakantie kiekjes voorbij komen op Facebook en Instagram.

Heb je dit ook aan je man verteld?

19 september 2018

Ik ploeterde in mijn eentje met de last van ons gezin op mijn schouders. Dat dat veel te zwaar voor me was, was me allang duidelijk, maar de dingen waren zo gegroeid. Ik was verantwoordelijk voor ons gezin, ons huwelijk, al onze sociale contacten. Ik had geen vrienden meer met wie we als stel optrokken. Want we trokken niet als stel op.

15 vragen die je in een relatie moet stellen

21 augustus 2018

Soms is het moeilijk om elkaar te leren kennen, zeker als het om heel persoonlijke dingen gaat. Daarom hebben we een lijst aangemaakt van vragen die je aan elkaar kunt stellen. Je kunt er elke dag één doen, maar het is niet verstandig ze allemaal tegelijk te vragen. Elke dag een vraag is een mooi begin voor de weg samen.