4x paasbrunch recepten voor kinderen

16 april 2019
Delen via:

Nog een paar dagen dan vieren we Pasen. Een prachtig feest waar we morgen stil staan bij wat Jezus voor ons heeft gedaan en Zijn opstanding.

Ook bij dit feest horen traditites en worden er in vele huizen paasbruches gehouden. Ik hou wel van deze tradities, zeker met de kinderen.  Hoe leuk is het dan om samen met de kinderen en voor de kinderen leuke gerechten te maken.

Chocolade nestje met paaseitjes

Een paasbrunch is geen paasbrunch zonder chocolade! Deze nestjes maak je heel makkelijk; strooi wat lange, dikke hagelslag in een cupcake vormpje, giet er wat gesmolten chocola overheen. Maak een kuiltje met een lepeltje en strooi daar wat snoepeitjes in. Klaar! In plaats van hagelslag kun je ook chocolade cornflakes gebruiken. (Tekst: ladylemonade Afbeelding: The Curvy Carrot )

Gevulde eieren – kuikentjes

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • wortel
  • zwarte olijven
  • mayonaise
  • (geiten)yoghurt
  • Dijon mosterd
  • Tabasco
  • citroen(sap)
  • kerriepoeder
  • (witte) peper en zout
  • sla

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in een pan. Zodra het kookt leg je de eieren voorzichtig in de pan en laat je ze 10 minuten koken. Giet het water af en laat de eieren ‘schrikken’ onder de koude kraan. Laat ze even afkoelen en verwijder dan voorzichtig de eierschalen. Op ongeveer tweederde van het ei snijd je de kop eraf. Neem een scherp mes, zodat het ei heel blijft. Met een klein lepeltje lepel je de eidooiers eruit. De eidooiers doe je in een kom.

Voeg ongeveer een eetlepel (goede) mayonaise toe, een scheutje (geiten)yoghurt en een kleine theelepel mosterd. Doe er wat druppels citroensap en twee of drie druppels Tabasco bij. Met een vork prak je alles door elkaar. Het is de bedoeling dat de substantie stevig is, maar ook smeuïg. Vind je het niet smeuïg genoeg, voeg dan nog een klein beetje yoghurt toe. Breng het mengsel op smaak met kerriepoeder, witte peper en zout. Als je een speciale spuitzak hebt gebruik je die, anders kun je een stevig plastic zakje als spuitzak gebruiken. Vul de spuitzak met het eiermengsel. Knip bij een plastic zak het hoekje eraf. Garneer een bord met wat blaadjes sla en zet het onderste deel van de eieren erop. Vul ze met het eiermengsel en zet dan de ‘hoedjes’ erop. Van stukjes wortel maak je de bekjes en van zwarte olijven de oogjes. Het is even een gepriegel, maar als het klaar is heb je ook echt iets leuks! Extra peterselie en bieslook erbij is altijd lekker.

(Tekst & afbeeldingen: degezondekok )

Paasfruit en groente

Mmm, lekker en gezond als side dish. De kinderen kunnen de paashaas en paaskuiken bekertjes van te voren zelf knutselen en daarna vullen met fruit of rauwkost naar keuze. (Tekst: ladylemonade Afbeelding:Simple As That.)

Pannenkoekkonijn

Voor de pannenkoeken

 

  • zelfrijzende bloem200 g
  • vanillesuiker1 zakje
  • melk300 ml
  • zonnebloemoliescheut
  • boter50 g
  • ei

Voor de afwerking

  • vanillesuiker1 zakje
  • slagroom200 ml
  • banaan1
  • citroensap (van 1/2 citroen)
  • fondantchocolade80 g

Bereiding

Meng de bloem, de vanillesuiker en een snuifje zout. Zet een pannetje op zacht vuur en smelt daarin de boter. Voeg het ei toe aan de melk en klop even los,  schenk er ook de gesmolten boter bij.  Schenk geleidelijk het ei-melkmengsel bij het bloemmengsel en roer goed tot je een egaal beslag krijgt.

Verhit een kleine flensjespan op een matig tot hoog vuur.  Giet met behulp van een maatbeker 4 ronde pannenkoekjes van zo’n 8 cm diameter en ong. 2 mm. dik in de pan. Laat de onderzijde goudbruin bakken en keer elk pannenkoekje vervolgens om. Herhaal dit, maar bak pannenkoekjes van zo’n 6 cm doorsnede. En tot slot 8 ovale voetjes van zo’n 3 cm lang en 8 oortjes van zo’n 7 cm lang.

Klop de room op met de vanillesuiker en schep in een spuitzak met gekarteld mondje. Smelt de chocolade au bain-marie. Pel de banaan, snij in plakjes en besprenkel met het citroensap.

Vorm de konijntjes op de borden. Werk af met een toefje slagroom voor het staartje en versier de voetjes met plakjes banaan en puntjes chocolade.

(Tekst en afbeedling: Libelle Lekker, ook vind je daar een filmpje hoe je het moet maken) 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *