Innerlijke groei

Vind jij mij aardig?

25 september 2018

Op het einde van een van mijn trainingsdagen kwam Elly naar me toe. ‘Dankjewel! Het was praktisch en leerzaam. Ik vind je heel deskundig, maar ehm … in het echt vind ik je alleen veel minder aardig.’

Wees op uw hoede

23 september 2018

“Zoek Mij met je hele wezen, Ik wil door jou gevonden worden en met dat doel in gedachten, heb Ik de gebeurtenissen in jou leven zorgvuldig gepland”,

Depressie: het gevecht met je geloof

22 september 2018

Bijna iedereen van ons heeft wel een vriend of kennis die aan depressie lijdt. Sommigen van ons hebben er in de winter veel last van, anderen hebben goede en slechte momenten, waarbij de slechte momenten je helemaal lijken te verpletteren. Maar allemaal zijn we gegarandeert wel eens ‘blue’.

Gods Koninkrijk: het reeds en het nog niet

16 september 2018

Afgelopen week verscheen officieel mijn debuut Woestijnregen, een bijbels dagboek voor donkere dagen. De afgelopen jaren waren ronduit zwaar. Met grote regelmaat kon ik totaal niet meer functioneren door zeer zware depressieve buien en door een angststoornis.

Leven in hoop

15 september 2018

De angst om een dierbare te verliezen verstikt mij soms. Bij het geluid van een ambulance, bij een onverwachts telefoontje, heel even een paar seconde slaat mijn hart over en vliegen er gedachten door mijn hoofd, er is toch niks gebeurd? Leven in angst of leven in hoop.

MALARIA ENZO

13 september 2018

Ik weet het nog goed. Ik begon het enorm koud te krijgen, hoofdpijn, spierpijn en ik bleef maar over geven.. ik werd gelijk meegenomen in de auto op weg naar het ziekenhuis. Daar prikten ze bloed en hoorde ik de uitslag. ‘You’ve got malaria’.

Hoe kwetsbaar ben jij?

10 september 2018

Ik zal jullie niet vermoeien met het lange gevecht over de afbraak van mijn muur, maar mens wat ben ik nu blij dat die muur weg is en dat ik voel en lééf.

seizoenen: wat zegt de bijbel?

8 september 2018

3 Bijbelteksten over het veranderen van seizoenen.

Een Bijbelvers voor het leven vinden

30 augustus 2018

Het is mogelijk om een bijbelvers voor het leven te vinden, een tekst die je hele zijn omvat. Waarmee het mogelijk is in elke situatie een oplossing te vinden. Maar hoe vind je zo’n bijbelvers die altijd rijk is? Welke emoties je ook hebt?

Gratis download – 14 dagen jezelf ontdekken!

16 augustus 2018

Speciaal voor bezoekers van puurvandaag.nl hebben we een gratis download ontwikkeld. We hebben een e-bookje voor je! Altijd leuk 😉

Katherine Graham: persoonlijke geschiedenis?

13 augustus 2018

Katherine Graham is weer onder de aandacht gekomen met de nieuwe film van Meryl Streep en Tom Hanks. In de film wordt een heldhaftige vrouw geportretteerd die alles op het spel zet om de Watergate Papers te publiceren. Maar wie was het nu echt?

(Obsessief) plannen

13 augustus 2018

Wanneer ik de woorden uit mijn dagboek lees: “Wij mensen verspillen veel tijd en energie aan obsessief plannen”, voel ik mij direct aangesproken. Want ja, ik ben zo’n obsessieve planner! Overal in huis liggen briefjes, memo’s, to-do lijstjes etc.! Waar ik ook kijk en wat ik ook opensla, ik kom ze overal tegen! Manlief wordt er af en toe gek van en ik zelf eigenlijk ook wel.

Gebed voor als God je laat wachten

11 augustus 2018

Soms laat God op zich wachten. Ook al wordt er in dit leven vaak van ons verwacht dat we wachten op kansen, komt het regelmatig voor dat we het wachten zat worden. We gaan ons afvragen of God ons vergeten is of ons zelfs opgegeven heeft. 

Ik zal u niet loslaten, Ik zal u niet verlaten

10 augustus 2018

Ja, ik kan nog een heel aantal redenen bedenken waarom ik zelf persoonlijk, voor een andere richting zou kiezen. Eén die beter bij mij past (in mijn goed geplaveide en geëffende straatje) en als het even kan, het liefst zonder blokkades en wegversperringen! Lekker gemakkelijk! Maar tegelijkertijd besef ik me dat er dan geen ruimte […]

3 redenen waarom Christenen niet bij de wereld vandaan moeten rennen

7 augustus 2018

Ooit, op een dag, heeft iemand, waar dan ook, het gerucht verspreid in christelijke kringen dat wij ons moesten afscheiden. We moesten ons terugtrekken in onszelf, met onze medegelovigen en als we dat gedaan hadden. Dan moesten we nog wat verder terug. Geen contact meer en zelfs daarna nog een beter minder.