Innerlijke groei

Open bloeien

22 april 2019

Elke dag liep ik er langs en stonden ze te staan: te wachten tot God de Schepper ze opende en liet bloeien… dagenlang zag ik geen veranderen en ineens: Kijk! Helemaal open gebloeid.

Als Jezus mij in één keer zou genezen

21 april 2019

Het antwoord op die vraag Als jij mij die vraag een paar weken geleden gesteld zou hebben, dan zou ik volmondig ‘JA’ hebben gezegd. Natuurlijk ben ik dan geholpen. Want dan kan ik weer aan het werk, dan kan ik de dingen doen die ik nu (even) niet kan. Dan kan ik weer leven, gelukkig […]

Hij dronk mijn tranen

19 april 2019

Ik dacht na en vroeg: ‘Heer. Als dan die tranen in Uw kruik zitten, wat dan? Wat doet U er dan eigenlijk mee?’ Tot mijn verbazing borrelde in mijn hart een gedachte op. Het leek wel alsof God antwoord gaf: ‘Ik dronk ze op.’

5 prachtige paasliederen

18 april 2019

Muziek drukt dat uit wat niet gezegd kan worden maar waarover niet gezwegen kan worden – Victor Hugo

Meditatie onder het kruis

17 april 2019

Vrienden en familieleden kunnen wel eens tegen vallen. Maar er zijn ook momenten waarop ze je ineens ongekend steunen. Ze kunnen nauwelijks iets voor je doen, maar ze zijn er en ze laten je niet alleen. Aan zoiets denk ik bij dat groepje familie en vrienden aan de voet van Jezus ‘ kruis.

Profetische voorzegging gaat in vervulling

14 april 2019

Maar bovenal verdroeg Hij deze lijdensweg uit liefde voor jou en mij. Hij wilde ons dit lijden besparen. Ongelofelijk toch! Wie kan ooit Zijn gedachten begrijpen? Wie kan ooit Zijn wegen doorgronden? Geen mens, nee zelfs niet één maar dat is ook niet de kern van het Lijdensevangelie.

Troosten zoals je zelf getroost bent

13 april 2019

We moeten ons verleden herinneren en zien wat God deed in die tijd, na die tijd en op dit moment. De vertroosting waarmee we zelf vertroost zijn, was in de eerste plaats voor onszelf, maar daar blijft het niet bij. Het is evengoed bedoeld voor de mensen waar we mee omgaan, die we ontmoeten.

Waarom lijdenstijd en paaseitjes best samengaan

10 april 2019

We kunnen in de veertigdagentijd heel veel mooie dingen bedenken om ons voor te bereiden op Pasen – misschien ook wel met ons gezin. Minder eten, minder op de mobiele telefoon – alles voor een gezonde bewustwording. Maar de werkelijkheid haalt ons vaak in.

Zwijmel voor de Heer

8 april 2019

Begon mijn gebed niet een soort prestatie an sich te worden? Ik kon wel janken toen ik naar mijn papier staarde. Dat deed ik dan ook. Ik appte Agnieta dat het nog niet zo lekker ging met die doelen. Ze appte terug: ‘Relax. Ontspan.

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel II

7 april 2019

Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar, want u bent bij mij,
uw stok en uw staf, zij geven mij moed. (Psalm 23:4)

Veertig dagen Bijbellezen met je hart

3 april 2019

Er zijn vele manieren om de woorden van God tot spreken te laten komen. In de traditie van de kloosters bestaat al eeuwenlang een leeswijze die lectio divina wordt genoemd. Letterlijk betekent dat: goddelijke lezen.

Verdriet om haar Zoon

31 maart 2019

Wat zal er door Maria heen gegaan zijn? Overmand door verdriet vanwege het lijden van haar Zoon, niks te kunnen doen om Hem uit Zijn lijden te verlossen.

Moeder & dochter workshop

28 maart 2019

‘Make today sparkle’ is een creatief journal voor meiden, met vragen als: Hoe zag jouw dag eruit in emoticons? Kun je je dag in vijf woorden omschrijven? Hoe ging het op school vandaag?

Wat mag het je kosten?

27 maart 2019

In deze nacht, vlak voor Zijn gevangenneming, voel ik een fractie van wat Hij heeft gevoelt. Al is Zijn angst totaal niet te vergelijken met de angst(en) die jij en ik soms hebben. Die van Hem gaan zoveel dieper, ja zelfs tot de dood toe. Jezus zet zich met hart en ziel in voor ons zielenheil. Het kost Hem bloed, zweet en tranen.

Psalm 139: 13-14

24 maart 2019

Het is zo’n wonder dat alles in mijn lichaam het doet: dat mijn hart klopt, mijn bloed stroomt, mijn hoofd denken kan, dat ik slikken en uitspugen kan.