Innerlijke groei

Vrede

20 februari 2019

Vrede van God, een blijvende vrede die mijn hart niet in beroering brengt en die mij geen vrees (= angst) aanjaagt. Ik ben o zo vaak vreesachtig, bang en onzeker over wat mij wellicht te wachten staat. De stel dat-en de wat moet ik dan vragen, brengen mijn hart meer dan eens in beroering.

3 stappen om voorgoed af te rekenen met schuldgevoelens

18 februari 2019

Vertrouw erop dat God het goede met je voor heeft.  God is goed. En wat er ook gebeurd, Hij laat alle dingen meewerken ten goede voor jou. Dus in plaats van te gaan klagen over je situatie of negatief te worden, eer God door een houding van vertrouwen aan te nemen.

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Tamar III

17 februari 2019

Tamar besloot het heft in eigen handen te nemen. Misschien heeft ze wel gedacht, Juda is een weduwnaar en is vrij om een andere vrouw te nemen.

Maar de meeste van deze is liefde

14 februari 2019

Valentijnsdag is hier een perfecte gelegenheid voor. Het maakt ons weer even bewust van de liefde tussen man en vrouw, ouders en kinderen, vrienden en familieleden. God wil dat wij de liefde niet vergeten.

Door jouw ogen…. (#SPRANKEL)

13 februari 2019

Het sprankelen zoals een kind bedoeld is, dat is misschien wel iets waar veel ‘grote mensen’ naar verlangen. Al zal dat verlangen soms ook verstopt zijn.

Gebroken

8 februari 2019

Vind vandaag een sprankje hoop in die gebrokenheid die je ervaart en laat het je weer overeind helpen. Zodat je die warme zonnestralen in je koud geworden hart weer gaat ervaren.

Gevoelens maken je mens

4 februari 2019

‘Gevoelens maken je tot mens’, zei iemand eens. Als je je gevoelens onderdrukt, negeer je je menselijkheid. ‘O my goodness’, dacht ik: ‘dan ben ik behoorlijk wat aan het onderdrukken’.

Elke dag opnieuw

3 februari 2019

Het is heel verleidelijk om één vers eruit te pikken, zoals een konijn uit een magische hoed, en toe te passen op de situatie waar we in zitten.  Maar ik geloof dat als we in de gehele context lezen de boodschap veel dieper zal raken.

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Tamar II

31 januari 2019

De zonen van Noach, die samen met hem uit de ark waren gekomen, heetten Sem, Cham en Jafet; Cham was de vader van Kanaän. Met de drie zonen van Noach begon de verspreiding van de mensheid over de hele aarde.

Donkere dagen

29 januari 2019

Elise Brouwer zat jarenlang opgesloten in de tunnel van depressie. Ze schreef het boek ‘Woestijnregen – dagboek voor donkere dagen’ om zichzelf en anderen te bemoedigen.

Een vrolijke dag

28 januari 2019

Lieve Heer Jezus, ik kies ervoor om er een vrolijke dag van te maken. Tot opbouw van mijn gezin en de mensen die ik vandaag ontmoet.

Kom maar bij mij..

27 januari 2019

“Kom maar bij Mij Thorinda, rust maar even uit in Mijn nabijheid! Laat je niet opjagen. Jij denkt al aan de aankomende storm die wellicht op handen is, maar wie zegt dat dit ook daadwerkelijk zo is”…

Bijbelstudie | Een spoor van genade | Deel I

23 januari 2019

Jezus heeft gezegd dat we moeten zoeken om de antwoorden voor ons leven te vinden. De beste manier om de waarheid te achterhalen, is zelf op zoek te gaan!

LUV Ladiesnight: Genietend Leven

22 januari 2019

Alinda Bol schreef kort geleden het boek “Genietend leven” in de PUUR! in Balans. Op woensdag 13 februari organiseert LUV een ladiesnight naar aanleiding van het boek en nog veel meer leuks!

Breek mij Heer…

20 januari 2019

Tamera herhaalt meerdere keren de woorden “Breek mij Heer, totdat ik geheel en al de Uwe ben”en dit moet ook in mijn leven plaats vinden. Wil ik een ander en beter mens worden, dienstbaar, open, oprecht en wat minder zelfzuchtig dan moet ik ook door God gebroken worden! Alleen dan, is het mogelijk om mijn leven een nieuwe richting te geven.