Innerlijke groei

  Moedig voorwaarts, in Gods kracht.

  17 juni 2019

  De verbouwing van ons huis vordert gestaag. Het gaat niet zo voorspoedig als we hadden gehoopt. Dat betekent dat we nog steeds kamperen in ons lege huis. We raken er al helemaal aan gewend.

  Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel VI

  16 juni 2019

  Het laatste deel van de bijbelstudie over Rachab. In juli en augustus gaan we verder met het verhaal van Ruth uit het boek Een spoor van Genade  van Francine Rivers.

  Overwinnaar dankzij Hem

  15 juni 2019

  Ik voer een strijd, een strijd tegen mezelf. Een strijd tegen onzekerheid, een strijd tegen het verleden, een strijd tegen een eetprobleem…
  Dat laatste is nog wel even een dingetje om zo te delen.

  Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel V

  10 juni 2019

  Alleen de hoer Rachab mag in leven blijven, samen met iedereen die bij haar in huis is, want zij heeft onze verkenners een schuilplaats gegeven. Maar denk eraan dat op al het andere een ban rust.

  De geest van God

  9 juni 2019

  De Geest van God is de brug tussen het heden en de toekomst. Als een vogel die langs vliegt, kan er door Hem een flits van die toekomst tot ons doordringen

  Zeg niks

  8 juni 2019

  Ja hoor…niks zeggen?! Dat is dus echt niet aan mij besteed. Hoe snel heb ik niet een oordeel klaar of  een ongevraagd advies. Mirjam van der Vegt vertelt ons waarom niks zeggen soms heel goed is.

  Meegevoerd door de wind

  6 juni 2019

  Mijn moeder en ik liepen laatst samen in het bosje vlak bij ons huis. En daar zagen we een paardenbloembolletje in het gras staan. Het deed mij gelijk denken aan hetgeen we vroeger altijd deden. De pluizenbolletje kwamen overal. Als je er maar tegenaan blies en er wat aan deed.

  Laat je vertrouwen in God groeien, met 3 tips

  5 juni 2019

  God vraagt je niet om alles zeker te weten, Hij begrijpt je twijfel heel goed. Het enige dat Hij van je vraagt is: wil je mijn hand pakken? En ben je bereid van Mij te leren?

  Zoek een aanknopingspunt om iets te delen van je geloof

  3 juni 2019

  Waarom ging ze vol vertrouwen naar Jezus toe? Omdat ze over Hem had gehoord! Ooit had iemand haar iets over Hem verteld … Stel je voor dat jij die persoon was! Wat zou je blij zijn dat je het lef had gehad over Jezus te beginnen!

  Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel IV

  2 juni 2019

  Rachab en haar familieleden zijn ook volkomen opgesloten binnen de muren van Jericho en wachten op de op handen zijn- de strijd.

  Kniel je omgeving tegemoet

  1 juni 2019

  Kniel je omgeving tegemoet. Zie jij alles om je heen? Vallen jou de kleine bloempjes, die prachtige vlinder of indrukwekkende libelle, nog op?

  Ervaar jij vrijheid in je leven?

  31 mei 2019

  Ik kon de vraag eigenlijk vrij snel beantwoorden. Nee, dat ervaar ik momenteel niet. Voor m’n gevoel zit ik vast in mijn lichaam en in mijn denken. Ik weet vanuit het Woord dat het oude voorbij is en dat het nieuwe gekomen is. Jezus is gestorven voor jou en mij.

  Onder gejuich steeg God omhoog

  30 mei 2019

  God vaart op onder gejuich. Gods hulp wordt beeldend bezongen in dit lied. Hij was gekomen om Israël te helpen in de strijd tegen omliggende volken en keerde na de overwinning hemelvaarts.

  Vriendschap

  28 mei 2019

  Hartsvriendinnen zijn schatten, maar ze hebben ook een vervelend trekje: ze durven de vinger op de zere plek te leggen. Au…of beschouw jij dit als een leermoment?

  Bijbelstudie | Een spoor van genade | Rachab deel III

  26 mei 2019

  Vandaag gaan we verder met de Bijbelstudie van Rachab. Het is al weer even geleden.