Bijbel citaat #1

14 november 2017
Delen via:

Zelfs in de tijd dat mijn woorden geblokkeerd zijn en mijn hart zwaar is, hoort God mijn gebeden. Niet omdat ik welbespraakt ben of wijs…

Nee, het is omdat God Zijn Geest genadig in ons hart heeft geplaatst dat hij weet wat mijn woorden niet kunnen vastleggen en mijn gedachten niet kunnen verbalen.

“En evenzo komt ook de Geest onze zwakheden te hulp, want wij weten niet wat wij bidden zullen zoals het behoort. De Geest Zelf echter pleit voor ons met onuitsprekelijke verzuchtingen.”

(Romeinen 8:26)

God hoort mijn geluk, mijn verlangens, mijn hartverschrikkingen en mijn hartenkreten. Hij weet wat ik niet kan denken, maar alleen maar voelen. En door het werk van de Heilige Geest beantwoordt hij die onbemande gebeden met zijn aanwezigheid, genade en kracht.

Vader, ik ben getroost door de zekerheid dat zelfs als ik niet weet wat ik moet zeggen, U weet wat ik niet kan formuleren. Ik vertrouw erop dat U mijn verlangens beantwoordt zoals U dat wenst, omdat alleen U weet wat ik nodig heb. In de naam van Jezus en met volle vertrouwen in de Heilige Geest, bid ik. Amen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *