Mindset op God.

2 januari 2019
Delen via:

Staan in je eigen kracht. Geloven in jezelf in je kunnen. Als je denkt dat je het kunt, dan kan je het! Gebruik de juiste mindset.
Allemaal hele mooie en inspirerende spreuken. Wat doet het met jou als je het leest? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wat arrogant vind/vond…maar misschien is het dat toch niet.

Ik zag eens iets voorbij komen op facebook en mijn oog bleef er even op hangen. Master you’re mindset, leef je mooiste leven. Ik klikte er even op en las een stukje tekst.

‘Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en word daar heel goed in.’

‘Verander je denkwijze en je bestaan zal veranderen. Ontdek je mogelijkheden, maak je dromen waar en haal het beste uit jezelf.’
(Michael Pilarczyk)

Verlangen

De schrijver is niet direct iemand die ik zou volgen of boeken van zou lezen, maar dit stukje tekst zette mij wel aan het denken.
Ergens heeft hij wel gelijk. Als we denken dat we het niet kunnen, krijgen we eigenlijk van nature een afwachtende houding. We gaan wat achterover leunen en zetten niet snel een stap naar voren.
Diep van binnen schuilt er toch een verlangen en we zouden al wat graag toch die stap willen zetten. De angst dat we het niet kunnen, de angst om te falen drukt ons toch weer terug in die bank. We verzinnen allerlei smoezen waarom het niet zou kunnen en alle beren die we op de weg zien komen ook in eens tevoorschijn! Massaal!

Als ik terug kijk op mijn leven, moet ik helaas bekennen dat ik het herken. Dan helaas niet de juiste uitwerking ervan. Zo vaak heb ik gedacht dat ik iets niet kon of dat een andere het beter kan. Een grote valkuil, die ik helaas nog regelmatig tegenkom.
Zoals deze schrijver in zijn boek wil duidelijk maken (vermoed ik) dat je met de juiste mindset je ver kunt komen. Je dromen waar kunt maken. Daar ben ik het wel mee eens. De uitspraken sta ik je eigen kracht dan weer iets minder. Ik denk dat we in God’s kracht mogen gaan staan. Dan kunnen we grote stappen maken en God zal ons dromen en verlangens geven. Zet je mindset op God. Want bij God is niets onmogelijk.

Zijn Kracht

We mogen Zijn kracht ontvangen om van de bank af te komen. Om niet meer bang te zijn om te falen. Want Hij gaat altijd met ons mee.
Zullen we nooit meer falen? Helaas, daar zijn we gewoon mens voor en juist van af en toe falen kun je groeien. In ons gezin roepen wij regelmatig van fouten maken leer je!
Voor kinderen is het soms moeilijk om fouten te maken en willen ze alles direct goed doen, maar dat geld ook voor ons als volwassenen.
God heeft jou niet voor niks mooie talenten meegegeven. Wees dus niet bang, blijf niet op de bank zitten, maar houdt je vast aan God’s beloftes voor jou:

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht:
hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
hij loopt, maar wordt niet moe,
hij rent, maar raakt niet uitgeput.
Jesaja 40:31 (NBV)

Moet je door het water gaan – ik ben bij je;
of door rivieren – je wordt niet meegesleurd.
Moet je door het vuur gaan – het zal je niet verteren,
de vlammen zullen je niet verschroeien.
Jesaja 43:2 | NBV

Ik gebied je dus: wees vastberaden en standvastig, laat je door niets weerhouden of ontmoedigen, want waar je ook gaat, de HEER, je God, staat je bij.
Jozua 1:9 | NBV

De HEER zelf gaat voor je uit, hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.
Deuteronomium 31:8 | NBV |

Zet jouw mindset op God!

PUUR! boekentip:

Alinda Bol geeft in ‘PUUR! in balans, Genietend leven’ een handreiking voor een mindful leven. Iedereen heeft het druk. Volle agenda’s, veel afspraken… Juist dan is het belangrijk om rust te nemen en te genieten van kleine momenten. 

Reacties (2)

  • Carlijn schreef:

    Jammer dat je begint met een citaat van Michael Pilarcyk. Michael wil je vooral leren dat alles maakbaar is als je er maar voor gaat en dat alles vanuit jezelf komt. Dat brengt heel veel mensen op een dwaalspoor omdat veel verlangens van mensen vaak niet haalbaar zijn maar bovenal omdat God andere plannen heeft. Wat mij betreft riskant om zo’n citaat te gebruiken ondanks dat er misschien een kern van waarheid in zit. Je sluit mooi af 🙂

  • Marjolein schreef:

    Hoi Carlijn, Ik snap je reactie. Mijn punt om Micheal te citeren was juist bedoeld als mijn verbazing over zijn punt. Juist wat jij beschrijft. In plaats je mindset op jezelf te zetten. Als ik het droom dan kan ik het en staan in je eigen kracht. Je mindset zetten op God. Hopelijk komt dit duidelijker over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *