Vertrouwen

9 februari 2018
Delen via:

”Accept what is, let go of what was and have faith in what will be.”

Mooie woorden vind je ook niet? Knap ingewikkeld vind ik ze ook. Soms lukt het mij gewoon niet om te accepteren wat er is en los te laten wat er was. Dan worstel ik, heb ik het gevoel dat ik verdrink maar als ik vertrouwen heb in wat komt, gaat het in eens een stuk makkelijker. Nu betekent loslaten niet dat je het moet vergeten. Dat zijn voor mij twee verschillende dingen. Bijvoorbeeld los laten dat er iemand er niet meer is betekent niet dat je de persoon gaat vergeten. Daar ga ik soms de mist mee in. Hoe hou jij vertrouwen? Wat zijn voor jouw belangrijke handvatten? Geloof, God, mensen om je heen?

Werkwoord

Vertrouwen is een ontzettend mooi werkwoord. Je moet er iets voor doen. Het vraagt om overgave. Er voor gaan. Als tegen een kind zegt: “Spring maar! Ik vang je op.” Dan denkt het kind er niet over na en springt hij of zij in je armen. Als wij het horen dan kijken we eerst vertwijfelend, stellen we wedervragen en dan durven wij er niet altijd op te vertrouwen. We vinden altijd wel een reden om het niet te doen. Heel is menselijk. Dat realiseer ik mij absoluut maar soms zou ik gewoon weer willen zijn als een kind. Blind kunnen vertrouwen. Er gewoon vanuit gaan dat het goed komt, dat ik opgevangen wordt.

Geen twijfels, geen zorgen maar leven met dag en het mooie is dat mogen wij ook.

Wij mogen blind op God vertrouwen. Hoe gaaf is dat. Spring en Hij vangt je op. Hij staat voor je klaar. Slaat een arm om je heen. Hij beschermt je en hij zorgt voor je. Heb vertrouwen wat komen gaat. Altijd makkelijk, nee omdat dingen soms anders gaan dan wat wij voor ogen hadden en het ook soms samen gaat met pijn en verdriet. Zo hadden wij het niet bedacht maar have faith in what will be! VERTROUW!

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *