Alleen uw liefde laat mij leven

3 december 2017
Delen via:

Arie Maasland schreef voor iedere dag van het jaar een pakkend kort gedicht. Elk gedicht gaat samen met een bijbelleessuggestie. Daarmee is dit dagboek uitstekend geschikt voor persoonlijke overdenking en stille tijd.

Dagboek in 366 gedichten geschreven door Arie Maasland

“Laat het woord van ​Christus​ in rijke mate in u wonen, in alle wijsheid; onderwijs elkaar en wijs elkaar terecht, met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen. Zing voor de Heere met dank in uw ​hart.” (Kolossenzen 3:16)

Aan het einde van het jaar liggen de Christelijke boekhandels weer vol met dagboekjes, kalenders en agenda’s en wat is er een ruime keuze. Vanaf september komen de eerste klanten al vragen of er nieuwe dagboekjes zijn. Ze willen de tijd nemen om een passend dagboekje voor het volgende jaar te vinden.  Zelf vind ik het ook fijn om de dag met God te beginnen en stille tijd te nemen om Gods Woord te overdenken.  ’s Ochtends probeer ik een stil momentje te vinden waarbij ik een dagboekje gebruik. Na het lezen schrijf ik in een schriftje wat in deze tekst belangrijk is en wat God daarmee wil zeggen.

Het geeft veel rust en vrede om zo de dag te kunnen beginnen.

Alleen Uw liefde laat mij leven van Arie Maasland is hiervoor een geschikt dagboekje om de dag met Gods Woord te beginnen. Voor iedere dag geeft het boekje een Bijbelleessuggestie met daarbij een passend gedicht. Gedichten die je raken doordat ze met bondige woorden de kern van de tekst weten te treffen. Net als liederen kunnen de woorden daardoor op een nieuwe manier tot je komen. Gedichten hebben het in zich dat ze met weinig woorden de werkelijkheid op een nieuwe manier aan het licht kunnen brengen en daarmee tegelijkertijd diepere lagen kunnen aanbrengen.

Alleen Uw lliefde laat mij leven is echt een aanrader voor iedereen die elke dag een stukje uit de Bijbel wil lezen en van gedichten houdt. Maar ook als je geen poëzie gewend bent zal dit dagboekje je zeker aanspreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *