Als je het even niet meer weet

5 februari 2018
Delen via:

Als je het even niet meer weet, wat doe je dan? Ga je dan zitten kniezen op de bank of zoek je juist je partner, familie of vrienden op? Trek je je terug of stel je open voor een advies?

De vraag is dan ook: wat weet je niet meer zo goed? Ik betrapte mijzelf erop dat ik een rondje aan het lopen was. Niet letterlijk, maar in mijn hoofd. Ik dacht van alles en die gedachtestroom leek niet meer uit te gaan. Elke keer popte er nieuwe gedachten op. Gedachten als had ik niet beter of zal ik morgen… Gedachten die helemaal niet bezig waren met het nu. Waar ik nu op dit moment letterlijk mee bezig was.

Ik keek terug of juist ver vooruit maar was niet bezig met de dag die ik ontvangen had.

Een dag waar de kansen open lagen. Een dag om invulling aan te geven. Wat ik gedaan had of wat er nog moest gebeuren. Wat voor morgen gepland staat, is nog helemaal niet relevant.

Het staat zo mooi in Prediker 9 vers 9 beschreven. Geniet op alle dagen van je leven, die God je heeft gegeven.

Vandaag

Geniet niet alleen gisteren of morgen maar ook vandaag. Dus als je het op een dag dus  even niet meer weet, kijk dan  om je heen. Kijk wat je ziet, wat je raakt, bemoedigt. Probeer de gedachten over gisteren en voor morgen los te laten.  Te genieten van het nu en dat het even niet meer weten, helemaal niet erg is. Je hoeft niet overal een pas klaar antwoord op te hebben of te weten waar het naar toe gaat.

Lukt het even niet, denk dan aan de mooie tekst uit Prediker. Geniet van ALLE dagen.

Elke dag brengt iets moois mee.

Een ontmoeting, mooi weer, een fijne werkdag, een uitspraak van iemand die je raakt of een fijne fietstocht of lekkere maaltijd. Als je het even niet meer weet probeer dan vooral van het NU te genieten, van de kleine momenten in deze dag en dan ontwart zich de kluwen in je hoofd vanzelf.

Reacties ()

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *