5 mooiste boekwinkels van Nederland

26 februari 2019
Delen via:

Boekwinkels, ik kan er uren rondlopen. Heerlijk struinen door de boeken. In sommige winkels in Nederland kan je er zelf een hele dag vertoeven zo mooi is het er!  We hebben er vijf voor je op een rij gezet. Mis je nog een boekwinkel tip ons dan vooral!

1. Boekhandel Dominicanen in Maastricht

Waar je ook zoekt op de mooiste boekwinkel van Nederland. Deze boekwinkel staat op nummer 1.
Boekhandel Dominicanen in Maastricht is gevestigd in de ruim 700 jaar oude Dominicaner Kerk. Een prachtige locatie met een rijke geschiedenis die zorgt voor een indrukwekkende en bovenal unieke sfeer.

2. Waanders in de  broeren in Zwolle

Waanders In de Broeren is hét boekenparadijs van Zwolle in de prachtige 15-eeuwse Broerenkerk, in 2013 getransformeerd tot ‘boekenkerk’. De prachtige gewelven van de Broerenkerk zorgen voor een unieke sfeer.  Je kunt er ook heerlijk genieten koffie met gebak of een lekker broodje.

Waanders en Broeren

3. Bek boeken in Veghel

Bij boekhandel Bek Boeken in Veghel heerst een ultiem huiskamergevoel. De boekhandel heeft een rijk assortiment aan boeken en alle aanverwante zaken. Daarnaast bieden ze gratis wifi, een leestafel en een koffiemachine: je kunt er dus zomaar een paar uur toeven.

4. H. de Vries in Haarlem

De opengewerkte plafonds, afbladderende verf, het ruwe metselwerk en de kromgetrokken houten balken maken in één oogopslag duidelijk dat het pand van Boekhandel H. de Vries al even meegaat. Binnen schijnt zelfs de oudste brok muur van Haarlem te vinden te zijn.
De boekhandel heeft een mooie ingerichte binnentuin en ruime leestafels.

5. Riemer & Walinga, Ermelo

Deze boekwinkel heeft een prachtig houten interieur. Deze boekwinkel heeft echter nog een heel groot pluspunt: een openhaard! Ook hier kan je genieten van een lekker kopje koffie of thee. Dus weer uren rondneus plezier.

 

Bronnen:
– www.chicklit.nl
– schrijvenonline.org
– www.harpersbazaar.com
– www.libris.nl

Reacties (4)

  • Dineke de Vries-Kamp schreef:

    Ik mis Boekhandel Riemer in Groningen, er zijn regelmatig leuke avonden met een lezing, een optreden en spelletjes.Boekhandel Riemer staat ook met een grote tent op New Wine, Waar dezelfde dingen gebeuren als in de winkel. Uren plezier.

  • Tineke Postma schreef:

    Wat mij betreft mist boekhandel Riemer in Groningen. Dat is pas een sfeervolle winkel. Voor mij staan zij op nummer 3 in de lijst. Ze mogen in ieder geval niet ontbreken.

  • Wineke van de Graaf schreef:

    Helaas is Bek Boeken ook aan zijn laatste maanden bezig. Weer een die het niet heeft gehaald, net als het prachtige Grand Theatre in Breda. Het is zo verdrietig om al die mooie boekwinkels te zien sluiten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *