Alleen op de vlucht

12 februari 2018
Delen via:

Bij Uitgeverij Omniboek is Alleen op de vlucht van Jack Kuper verschenen. Een aangrijpend en waargebeurd verhaal van een Pools-Joodse jongen die aan de Holocaust weet te ontsnappen. Hij is tien jaar. Op een dag komt hij thuis en is iedereen verdwenen.

Over het boek

Hij is pas tien, als hij op een dag thuiskomt en ontdekt dat zijn familie door de Duitsers is weggevoerd. Dan begint een leven van verstoppen, rondtrekken en liegen. Om te overleven vergeet hij zijn naam, zijn taal en zijn godsdienst en neemt hij een telkens wisselende identiteit aan.

Hij zwerft door Polen, duikt onder op boerderijen, sluit vriendschap met gedeserteerde Russische soldaten en dwaalt door de bossen, lijdt honger en dorst. Hij wringt zich in allerlei bochten om te verbergen dat hij Joods is.

Alleen op de vlucht was bij verschijnen direct een klassieker. Publishers Weekly vergeleek het met het dagboek van Anne Frank.

Over de auteur

Jack Kuper (1932) ontvluchtte Polen en emigreerde op zijn vijftiende naar Canada. Hij is acteur geweest, graficus, toneelschrijver, artistiek leider, schrijver en filmmaker. Kuper woont in Toronto met zijn vrouw. Ze hebben vier kinderen en dertien kleinkinderen. Kuper geeft regelmatig lezingen over zijn leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur: Puur Vandaag
Alleen op de vlucht


Bekijk dit boek!