Alles heeft zijn tijd..

30 december 2018
Delen via:

‘voor alles is er een vastgestelde tijd…’ (Prediker 3:1)

Accepteer de dingen zoals ze zijn. Accepteer dat kinderen druk kunnen zijn. Ze zijn speels en houden geen rekening met hun omgeving. Accepteer dat ze niet altijd luisteren. Gehoorzaamheid moeten ze leren.

Accepteer dat je niet meer alles kunt doen wat je deed toen je nog alleen was. Je leven is zoveel rijker geworden door de kinderen die je hebt gekregen. Nu gaat een deel van je tijd uit naar het liefhebben, aandacht geven, kopjes thee drinken en goede gesprekken.

Accepteer dat je geen uren meer rustig kunt bidden of een boek kunt lezen. Je kostbare tijd overdag zowel als ’s nachts wordt al snel ingepikt door je kinderen. Maar accepteer het.

Het is zo en het is mooi. Omarm het. Geniet ervan. Accepteren maakt het leven zoveel rijker en zoveel mooier. En bedenkt:

deze kostbare tijd en deze fases met dit kind komen nooit meer terug.

Voor alles is er een vastgestelde tijd…

Vader God, soms vind ik het moederschap erg lastig en vind ik het moeilijk de dingen te accepteren zoals ze gaan. Help mij ontspannen de dag in te gaan en door te komen. Ik wil van het moederschap genieten, de fases omarmen en de kostbare momenten met mijn kind koesteren. Wilt U mij daarbij helpen? In Jezus’naam vraag ik U dit. Amen.

Dit is een fragment uit het Dagboek voor moeder “Jouw tijd met God“van Priscilla Docter-Agteres.


Dansen in de regen van Marianne Grandia gaat over vreugde vinden in God. Hoe kun je vreugde vinden in God wanneer het stormt in je leven? En welke Bijbelteksten helpen daarbij? In haar toegankelijke, warme stijl vertelt Marianne Grandia over licht en schaduw, keuzes maken, het leven omarmen en dansen in de regen. Eerder schreef Marianne Grandia de romans Witter dan sneeuw, Lenteregen en Hemeldauw.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *