Als ik niet zou hoeven werken dan…#10

25 maart 2018
Delen via:

Hoezo niet werken… wie werkt er nu niet? Of het nu een betaalde baan is of vrijwilligerswerk, huishouding en gezin of het zorgen voor je oude moeder. We werken toch allemaal?

De één vind zijn passie in vrijwilligerswerk voor de medemens, de ander in weidevogelbescherming. Weer een ander ziet zijn betaalde baan niet als werken en een volgende vindt het heerlijk om dekentjes te breien voor arme mensen in Roemenië.

Wat is eigenlijk de definitie van werken? Is werken alleen iets waarvoor je met geld betaald krijgt? Werken is alles wat je, betaald of onbetaald, voor de maatschappij doet. Als ik niet zou hoeven werken voor de kost had ik het waarschijnlijk drukker dan nu. Dan maakte ik mijn idealen waar. Nu blijft het nog weleens bij schipperen tussen betaald werk en idealen.

Idealen

Dus eigenlijk is de vraag (wat mij betreft): als ik niet zou hoeven werken voor de kost, dan…. Ja dan…. Maakte ik mijn idealen waar. Helpen bij een minder bedeelde, mensen die door welke omstandigheid dan ook, het minder hebben getroffen in deze maatschappij dan ik het heb getroffen. Eén groot ideaal is een moeder-kind huis opzetten voor (tiener) moeders die of nog zwanger of met hun kindje in een appartement bij ons wonen en hier zelfstandigheid, opvoeding, combinatie werken – leren en huishouding leren; zodat ze in een paar jaar tijd zelfstandig voor hun kindje kunnen zorgen met een eigen verdiend inkomen. Een mooi ideaal wat nu, ondanks dat instanties en gemeente erg enthousiast zijn, dreigt in de doofpot te verdwijnen om de hele basale reden, dat er geen geld beschikbaar voor is in ons land. Ik heb het goed getroffen. Dat ervaar ik als een zegen.

Geloof, hoop en liefde

Ik heb een liefhebbende man en prachtige kinderen. Een warm huis en genoeg te eten. In het kader van 1 Cor 13:13; ik heb het allemaal… geloof, hoop en liefde. Maar de meeste van deze is liefde.  De liefde van mijn Vader in de hemel (en hier op aard) die mij werkelijk uit het diepe zwarte depressie gat heeft gehaald, mij geleerd heeft dat het glas niet altijd halfleeg is, maar dat half vol net zo veel is en veel fijner leeft. Die mij heeft geleerd heeft om te genieten van het leven omdat Hij het aan mij heeft gegeven. Leven…. Genieten….  In Zijn bescherming mogen leven…. Blijheid… vrijheid…

En wat zou ik graag van die liefde willen uitdelen, gewoon omdat het waard is om uitgedeeld te worden, omdat er zoveel mensen zijn op deze wereld, ver weg en dichtbij, die het zo nodig hebben. Omdat het allemaal zo simpel is. Laten zien dat wij het waard zijn. Mensen. Mannen en vrouwen, jongeren, tieners, baby’s, jongeren… iedereen is het waard om geliefd te zijn. Want je doet ertoe! Samen maken we deze wereld een beetje mooier, laten we zien dat het leven waard is om geleefd te worden. Omdat dat God zijn bedoeling was te genieten van het leven en gewaardeerd te worden, geliefd te zijn. Heeft niet iedereen behoefte aan af en toe een knuffel?

Maar ja… dan hoef ik niet meer te werken, toch? 🙂

Deze blog is geschreven door Marieke.

Schrijfwedstrijd

Deze blog is onderdeel van onze maandelijkse schrijfwedstrijd. Elke maand hebben we een nieuw thema of afmaakzin en jij mag daar een blog over schrijven van 500-750 woorden. Alle blogs worden geplaatst en aan het eind van de maand trekken we een winnares. Zij wint een boek. Deze maand is het thema: Als ik niet zou hoeven werken dan… en je kan het boek Verdwaalde ster van Francine Rivers winnen!


Het lied van de zussen van Louise Allan is een roman over muziek, moederschap en dromen, en de onverbrekelijke band tussen zussen.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *