Als ik niet zou hoeven werken dan… #14

29 maart 2018
Delen via:

Als ik niet zou hoeven werken, dan had ik zeeën van tijd! Dan zou ik elke dag minstens een uur stille tijd houden, de bijbel zo vaak lezen dat ik ‘m spellen kon en stapels andere boeken lezen, om meer wijsheid te vergaren en mijn geloofsleven te verdiepen.

Dan zou ik alle zieke en eenzame mensen uit onze gemeente gaan bezoeken. Ook zou ik veel meer aandacht gaan besteden aan mijn kinderen, eindeloos thee met ze drinken, goede gesprekken voeren met onze pubers, gezelschapsspelletjes doen met de jongste en ze afleiden van al het beeldscherm, uitstapjes met ze maken, vrijwilliger worden bij hun sportvereniging, deelnemen aan de ouderraad van hun school.  Bovendien zou ik dan veel meer tijd hebben voor mijn man, elke avond quality-time, omdat mijn huis reeds spik en span is en de was gewassen, en ik niet meer tot in de late uurtjes de badkamer hoef te poetsen. Ik heb overdag immers tijd in overvloed voor huishoudelijk geklus!  Gezond en biologisch koken wordt de norm, met minstens 3 keer per week sporten. Met meer tijd kan ik immers ook meer investeren in gezond en bewust leven. Ik zou boodschappen gaan doen voor mijn oude buurvrouw die de deur niet meer uit kan, en elke week een dag gaan helpen bij mijn bejaarde ouders die 20 km verderop wonen. Ik zou vluchtelingen taalles gaan geven en gaan koken voor daklozen. Ik zou… zoveel plannen en idealen willen verwezenlijken, waarvoor een mensenleven nog niet lang genoeg is.

Dagelijkse beslommeringen

Tegelijkertijd realiseer ik me dat mijn geest hierin wel gewillig is, doch mijn vlees zwak… Waarschijnlijk zal de vrijkomende tijd snel opgeslokt worden door dagelijkse beslommeringen, gerommel in huis, facebook, bankhangen en me druk maken om dingen die helemaal niet zo belangrijk zijn. Waarschijnlijk zou ik nog niet een achtste deel van al mijn idealen in de praktijk brengen.

Ik besef me dat ik mijn werk in zorg en onderwijs ook zou gaan missen, de dankbare blik van patiënten en goede gesprekken met studenten. Ik heb 2 prachtige beroepen die ik ook nog eens beide mag uitoefenen, hoe mooi is dat! Bovendien kan ik er nog een aantal van mijn idealen in kwijt ook! En dan na een vermoeiende werkdag thuiskomen en aan kunnen schuiven aan een gedekte tafel met mijn gezin om met elkaar te kunnen eten en bij te praten over wat we die dag allemaal hebben meegemaakt. Na een dag waarin ik soms veel aangrijpende verhalen van patiënten heb gehoord, vervult mijn thuis en mijn gezin me met extra dankbaarheid.

Kunst

Het blijft een hele kunst om juiste keuzes te maken in het indelen van mijn tijd en het hoog houden van alle ballen: geloof/kerk, werk, gezin, familie, vrienden, buurt, huishouden, vrijwilligerswerk, etc. Een gezonde balans vinden en realistisch blijven is nog niet zo eenvoudig! Maar elke dag de uitdaging aangaan om, met Gods hulp, datgene te doen wat op mijn pad komt en het goede te zoeken, dat is wat ik wil en waartoe ik me geroepen voel. Op dit moment maakt mijn werk daar deel van uit, maar ook al zou dat niet zo zijn, dan mag ik er nog steeds op vertrouwen dat God mijn leven leidt, en me laat zien wat ik heb te doen. Hij geeft kracht voor vandaag, blijde hoop voor de toekomst én uiteindelijk Leven tot in eeuwigheid!

Deze blog is geschreven door Jeannet ten Brinke.

Schrijfwedstrijd

Deze blog is onderdeel van onze maandelijkse schrijfwedstrijd. Elke maand hebben we een nieuw thema of afmaakzin en jij mag daar een blog over schrijven van 500-750 woorden. Alle blogs worden geplaatst en aan het eind van de maand trekken we een winnares. Zij wint een boek. Deze maand is het thema: Als ik niet zou hoeven werken dan… en je kan het boek Verdwaalde ster van Francine Rivers winnen!

boek, werken, schrijven, schrijfwedstrijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *