Als ik niet zou hoeven werken dan… #4

19 maart 2018
Delen via:

Dat is het thema voor deze blog en ik voel de worsteling in mij opkomen. Ik wil juist graag iets doen! Even uit huis, iets voor mij zelf. Niet alleen echtgenoot en moeder zijn (wat trouwens heel waardevol is dat ik dat mag zijn). Wat is toch zo belangrijk voor mij dat ik juist wil werken? En waarom verlangen mensen met een baan er misschien naar om niet te hoeven werken? Is het de sleur waar wij mensen snel last van hebben? Zijn we geneigd om telkens weer iets anders te willen, zijn we snel ontevreden? Kunnen we niet meer genieten van wat we hebben ontvangen?

Laat ik het bij mijzelf houden. Waarom wil ik graag werken? Wil ik graag dat extra loon wat natuurlijk altijd fijn is? Verlang ik naar het hebben van een baan en collega’s of is juist het hebben van een functie zo belangrijk in mijn ogen? Misschien is het toch iets anders wat ik mis, waar ik naar verlang. Is het een verlangen naar een doel in mijn leven? Verlang ik misschien naar waardering voor wat ik doe? Wil ik gezien worden door collega’s en anderen om mij heen? Dit alles raakt mij diep van binnen….want ja, ik kijk op tegen mensen met een mooie baan. Ze hebben een functie, ze worden gezien en  gewaardeerd om wat ze doen. Althans, dat laatste is wat ik denk.

Gewaardeerd

Ik wil ook iemand zijn , ik verlang ernaar om te worden gezien en  gewaardeerd en geliefd te zijn.  Bij het schrijven van deze woorden wordt ik emotioneel en komen de tranen. Want als ik dat zo schrijf en de woorden op me in laat werken, dan weet ik diep van binnen dat ik niet langer hoef te zoeken. Ik hoef geen brief te schrijven en een sollicitatiegesprek in te gaan om dit te behalen. Ik hoef geen functie te hebben om dit te kunnen ontvangen. Het wonderlijke is dat ik er niets voor hoef te doen, ik heb het al ontvangen. Mijn hemelse Vader ziet mij, Hij heeft mij lief en waardeert mij.

Innerlijke rust

Als ik dat diep op mij laat inwerken dan is dat een verademing, groter zelfs, een diepe innerlijke rust. Dit heb ik ontvangen door te weten dat er Iemand is die mij ziet en Hij heeft mij ook nog lief, ik heb mijn best er niet voor hoeven doen. Ik heb niet moeten ploeteren om dit te verdienen.

Zou dit het zijn waar we allemaal naar verlangen? Ademen we wel genoeg van Zijn liefde in? Voelen we ons gewaardeerd of voelen we ons vaak waardeloos omdat het allemaal niet lukt. Wat kan er veel zijn in jouw leven waardoor het niet lukt zoals je zou willen.  Ik wil je bemoedigen om naar boven te kijken. Hij ziet jou en heeft jou intens lief! Hij waardeert jou om wie je bent! Adem dat in door contact te hebben met Hem.

Ik ga weer genieten van het feit dat ik niet hoef te werken. Het is een zegen dat ik dit mag ontvangen en ik neem dit met open armen aan. Ik doe mijn ding in huis, geniet van alles wat ik mag doen en ik kijk omhoog, naar  Hem die mij liefheeft en mij ziet!  Wij houden contact!

Deze blog is geschreven door: Anja Strockmeijer

Schrijfwedstrijd

Deze blog is onderdeel van onze maandelijkse schrijfwedstrijd. Elke maand hebben we een nieuw thema of afmaakzin en jij mag daar een blog over schrijven van 500-750 woorden. Alle blogs worden geplaatst en aan het eind van de maand trekken we een winnares. Zij wint een boek. Deze maand is het thema: Als ik niet zou hoeven werken dan… en je kan het boek Verdwaalde ster van Francine Rivers winnen!


Het geheime recept voor familie van Katherine Reay is een roman over twee zussen en hun passie voor koken. Wat is belangrijker: de band met je familie of je eigen dromen achterna gaan?

Vijftien jaar geleden trok Lizzy weg uit haar geboorteplaats om haar grote droom te volgen: chefkok worden van een restaurant in New York. Nu lijkt haar culinaire talent echter te verdwijnen, en ze vlucht terug naar haar geboorteplaats Seattle, waar ze ontdekt dat haar zus ziek is en chemotherapie moet ondergaan. Lizzy besluit haar zus te helpen door gezonde maaltijden voor haar te gaan maken. Maar dan meldt haar oude baas zich weer… Kiest ze voor haar nieuwe familieleven of voor haar oude droomleven in New York?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *