Als ik niet zou hoeven werken dan… #5

20 maart 2018
Delen via:

Als ik niet zou hoeven werken zou ik gewoon op route gaan. Ik hielp die snel geïrriteerde meneer met een halfzijdige verlamming bij het wassen en aankleden en ging de uitdaging aan om de frustraties rond het niet meer kunnen tot een minimum te beperken.

Ik zou de glimlach willen zien op het gezicht van de steeds verder in zichzelf kerende, nooit getrouwde juf en de herkenning willen lezen in haar ogen als ik zachtjes scheepje onder Jezus’ goede voor haar zing. Ze is weer even de dirigente van het schoolkoor en haar houding wordt een ietsje pietsje rechter.
Ik zou voorlichting geven over het grote belang van veilige sleutelkluizen en met passie aan mantelzorgers alle voordelen benoemen van de nieuwe samenwerkingsapp. Ondertussen zou ik een onderzoekje op hen loslaten met betrekking tot overbelasting.

Luisteren

Ik zou weer te hard naar Harderwijk rijden om collega’s te scholen en te toetsen op verpleegtechnische handelingen. Ik zou hun angst en spanning en perfectie bespreekbaar maken en op hun hart drukken dat de mens boven het kunstje gaat.
Ik zou, samen met de WMO ambtenaar, griezelend koffie drinken bij die verwaarloosde meneer met 4 katten, gewoon omdat hij daar rustig van wordt.
Ik zou luisteren naar de verhalen over moeilijke thuissituaties van collega’s en daarna nog een indicatie stellen en een alarmering opvolgen.

Lijstjes

Maar als aller-, allereerste zou ik de zorgmanager, zorgverzekeraar en de minister een dagje met me mee laten lopen en hen mijn versnipperde registratie laten doen.
Een lijstje voor de zorgminuten, een lijstje voor niet betaalde taken,een lijstje voor de samenwerkingsapp, een lijstje voor de scholing. Een lijstje voor de kilometers en een aparte voor de kilometers voor de scholing,een lijstje voor de coachingsuren.
Ze zullen uren overhebben terwijl de dag vol zat. Ze zullen er mee stoeien of er misschien ook wel helemaal klaar mee zijn.
Ik zou ze overtuigd hebben dat het zo niet langer kan. Ze zouden knikken,beamen en een prachtig plan maken dat voldoet aan de pdca cyclus.

Maar ja, ik moet werken…
die lijstjes hè…

Deze blog is geschreven door Evelien Westerink.

Schrijfwedstrijd

Deze blog is onderdeel van onze maandelijkse schrijfwedstrijd. Elke maand hebben we een nieuw thema of afmaakzin en jij mag daar een blog over schrijven van 500-750 woorden. Alle blogs worden geplaatst en aan het eind van de maand trekken we een winnares. Zij wint een boek. Deze maand is het thema: Als ik niet zou hoeven werken dan… en je kan het boek Verdwaalde ster van Francine Rivers winnen!


Pearl Spence heeft in haar jonge leven al veel meegemaakt. Maar bij elke tegenslag weet ze één ding heel zeker: haar familie staat altijd voor haar klaar. Hun liefde is het anker in haar leven. Na een dramatische gebeurtenis besluiten Pearls ouders om de stofstormen van Oklahoma te verruilen voor het groene Michigan. Zal het haar lukken om ergens anders een nieuw leven op te bouwen? Om het spoor te volgen, terug naar het geluk dat haar ooit zo vertrouwd was?

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *