Breng ons samen

31 maart 2018
Delen via:

Leora staat voor een lastige keus: moet ze zelf actie ondernemen of vertrouwen hebben? Van wie kan ze steun verwachten?

Over Breng ons samenbrengonssamen, boekreview, boeken, lezen, boek

Het boek ‘Breng ons samen’ gaat verder waar deel 1, ‘Bewaar ons’, is geëindigd. In deel 1 lazen we hoe de mennonietengemeenschap van Leora Ebersole werd getroffen door een onverklaarbare stroomuitval. ‘Breng ons samen’ speelt zich een half jaar na deze ingrijpende aanslag af. Het is een zware tijd voor de gemeenschap. Het is winter en de voedselvoorraad is zeer schaars. Jabil Snyder zorgt ervoor dat Leora en haar familie toch te eten krijgen. Jabil laat Leora merken dat hij zich tot haar aangetrokken voelt, maar het hart van Leora ligt bij Moses Hughes. Moses is de Englisher piloot die in deel 1 is neergestort met zijn vliegtuig. Maar het wachten op Moses duurt lang voor Leora en ze weet niet of Moses nog in leven is na zijn vlucht. Wanneer Leora en haar broertje Seth een bezoek brengen aan hun ouderlijk huis, worden ze onaangenaam verrast door een onbekende bezoeker. Leora vlucht naar huis en haar broertje Seth meld zich aan bij het burgerleger. Daar komt Seth Moses tegen, levend en wel. Seth kan echter niet lang blijven, want er breekt een ernstige griep uit in de gemeenschap. Jabil komt Seth halen omdat zijn grootmoeder ook hevig lijdt aan de ziekte.

Onverwachts kruisen de wegen van Leora en die van Moses elkaar. Moses kan niet bij de gemeenschap blijven om haar te helpen. In tegenstelling tot Jabil, die er alles aan doet om Leora te helpen. Leora staat voor een ingrijpende keuze tot er nieuwe informatie, over een werkkamp in de buurt van de gemeenschap, haar bereikt. Welke keuze is de juiste keuze voor haar en de gemeenschap? Wat is goed en wat is verkeerd in deze moeilijke tijd?

Mijn mening

In het eerste deel, ‘Bewaar ons’, vond ik het lastig om in het verhaal te komen en halverwege het boek had het verhaal mij pas echt gevangen. In tegenstelling tot het eerste deel vind ik ‘Breng ons samen’ vlot geschreven. Het boek bevat een goede verhaallijn en een prettige spanningsopbouw. De verhaallijn uit het eerste deel loopt haast naadloos over in dit tweede deel. De boeken zijn dan ook eigenlijk niet afzonderlijk te lezen. Ik vind het prachtig om te lezen over de bijzondere liefdesband die er kan bestaan tussen twee mensen. De schrijfster heeft met ‘Breng ons samen’ een sterk en uniek verhaal geschreven over ongewenste keuzes, hoop en veel liefde.

Conclusie

Een uniek en sterk verhaal over ongewenste keuzes, hoop in barre omstandigheden en een overwinnende liefde. Een roman met een sterke verhaallijn en een fijne spanningsopbouw welke onlosmakelijk verbonden is met het eerste deel.

 Waardeoordeel: ★★★★

 Over Jolina Petersheim

Jolina Petersheim studeerde Engels en communicatie aan de Universiteit van Cumberlands. Naast het schrijven van romans en non-fictieboeken schrijft ze ook voor uiteenlopende media als radioprogramma’s, non-fictieboeken en talloze online en printpublicaties. Jolina en haar man delen dezelfde unieke Amish- en mennonitische achtergrond die zijn oorsprong heeft in Lancaster County, Pennsylvania, maar wonen nu in de bergen van Tennessee met hun jonge dochter.


Over muren heen van Lody van de Kamp en Oumaima Al Abdellaoui is een briefwisseling tussen een rabbijn en een moslima en biedt een boeiende inkijk in twee culturen in onze Nederlandse samenleving. Beiden zoeken ze naar verbinding, maar schromen niet de scheidslijnen aan te geven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur: Helene Vd Bosch
Breng ons samen


Bekijk dit boek!