Bullet journal: agenda 2.0

2 februari 2018
Delen via:

Bullet journal: je ziet het overal en hoort overal deze term, maar wat is het nou precies? Als je er nog nooit van gehoord hebt is het eigenlijk een heel raar woord.  Bullet journal is overgewaaid vanuit Amerika. Ryder Carroll heeft het bedacht en geïntroduceerd. Inmiddels is er een hele bullet journal community en worden de meest prachtige dingen gemaakt.

Een Bullet journal is eigenlijk een agenda 2.0 een uitgebreide versie van een gewone agenda. Een agenda en notitieboek in een.  Een boek waar je alles in bij kunt houden, maar dan ook echt alles. Voor de analoge mens die houdt van schrijven, krabbelen en lijstjes bij houden, gewoon nog met papier en pen.

Een bullet journal begin je meestal met een overzicht van de periode die voor je ligt. Dit kan een jaaroverzicht zijn voor als je in Januari begint. Maar met een Bullet Journal heb je alle vrijheid om ergens halverwege het jaar te beginnen. Of je werkt van schooljaar tot schooljaar.

Projecten en doelen

In het eerste overzicht geef je weer welke grote evenementen er op je te wachten staan.  Je kunt noteren welke projecten er aankomen en welke doelen je hebt voor deze periode. Je doelen kan je ook apart specifiëren.  Door ze in te delen in verschillende categorieën in je leven zoals werk, persoonlijk, relatie en geloof.

 

Vervolgens begin je met het agenda gedeelte. Dit deel je op in; een maandoverzicht daarin kun je de evenementen, projecten en doelen vanuit het overzicht  terug brengen daar wat je deze maand wilt bereiken en wat je te wachten staat.

Daarna begin je met de weekoverzichten. Dit kun je invullen naar wat voor jou handig is.  Je taken, to-do’s, een weekmenu of trainingsschema.

Zorg dat je af en toe wat ruimte overhoudt  voor notities. Zodat je je gedachten, aantekening bij een telefoongesprek of vergadering kunt opschrijven. Doe je dit in de bullet journal dan kun je alles makkelijk terug vinden, ipv alle losse papiertjes of vele notitieboekjes.

Lijstjes

Het tweede deel van een bullet journal bestaat uit lijstjes, lijstjes en nog een lijstjes.

Dit kun je helemaal zelf invullen wat je daarin wilt noteren!

Denk aan:

  • Gebedspunten
  • Boeken die je nog wil lezen
  • Moodtracker (hier ga ik in de volgende blog meer over vertellen)
  • Wensenlijst

Maar bijvoorbeeld ook:

  • Schoonmaakrooster
  • Trainingsschema
  • Spaarplannen
  • Budgetten

Overzicht

Wat brengt een bullet journal? Het gebruik van een bullet journal kan je een gestructureerde leven bieden. Een betere planning en overzicht van alles wat je bezig houdt. Ruimte om af en toe je hoofd leeg te maken en bewaarplek van al je ideeën en hersenspinsels.

En eigenlijk is het ook een mooie naslagwerk voor later! 😉

Er is natuurlijk al veel te koop op het gebied van Bullet journalen. Prachtige notitieboeken met Dot grid en vele how to boeken.

Wil je graag een start maken met Bullet Journalen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is het Plan je dag-boek echt iets voor jou!

Plan je dag-boek is voor de beginners wat Bullet Journalen betreft of voor degene die minder creatief is, maar het systeem van Bullet Journal erg fijn vindt. Je kunt direct aan de slag met de voorgedrukte pagina’s maar er is ook voldoende ruimte om zelf aan de slag te gaan.  In het tweede deel van het boek staan allerlei leuke voorbeelden waar je Bullet Journal nog meer voor kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld bij je stille tijd of het bijhouden van een bijbelleestrooster.

Het Plan je dag-boek geeft een mooie inkijk in het Bullet Journal avontuur.

In een volgende blog ga ik nog wat dieper in op het gebruik van de Bullet Journal.  Keynotes, taken plannen, taken migreren en dat soort leuke termen 😉

PUUR! Bullet Journaling van Marjolein Feenstra

Bullet journaling is in! Niet alleen kun je er je dagelijkse afspraken in kwijt, maar ook maandelijkse doelen, lijstjes, to-do’s en nog veel meer. In dit bullet journal ‘Plan je dag-boek’ van Marjolein Feenstra vind je praktische uitleg, mooie quotes en veel voorbedrukte pagina’s om zelf in te vullen. Ook staan er in dit bullet journal leuke voorbeeldpagina’s ter inspiratie. Je mooiste Bijbelteksten, reizen die je nog wilt maken, dankpunten: je legt het allemaal vast in dit journal. ‘Plan je dag-boek’ maakt het leven overzichtelijker en brengt rust en ruimte in je hoofd. Eerder verscheen van Marjolein Feenstra het ‘PUUR! Hoe was je dag-boek’.

U kunt dit boek voor €14,99 bestellen bij boekenwereld. U betaalt 1,95 aan verzendkosten.

 


In Dagboek uit Jeruzalem vertelt Marleen Anthonissen veertig verhalen over haar leven – en het leven van alledag – in de Heilige Stad. Sinds 2014 woont en werkt Marleen in Jeruzalem.  Ze is daar pastoraal werker bij de Lutherse Redeemer Church voor de Nederlandse gemeenschap in en rond Jeruzalem en geeft voorlichting aan Nederlandse bezoekers. Ingrijpend was het onverwachte overlijden van haar echtgenoot Ilja in 2017.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *