Dansen op Papa’s voeten

11 juni 2019
Delen via:

‘Dansen op Papa’s voeten. 1,2,3. 1,2,3. Zo gaat  ie goed. Dansen op Papa’s voeten’ zing ik zachtjes voor onze jongste dochter als ik naast haar in bed lig. Voordat ik haar naar bed bracht, hadden we op dit nummer door de kamer gedanst, waarbij zij op mijn voeten stond en me met haar twinkelende oogjes aankeek. Wat kan ik daar intens van genieten om samen met mijn dochter te dansen.

Interview met Marianna Grandia

Waar ik ook van kan genieten zijn het voeren van interviews voor Waardevol en Uniek. Een tijdje terug had ik het tijdens het interview met Marianne Grandia, over een Puur! Vandaag-dag waar ik was geweest en een workshop liedjes schrijven had gevolgd bij Carin van Essen. Ik vertelde Marianne dat ik er thuis zo van geniet om achter de piano te kruipen en liedjes te schrijven, maar om daar iets mee te gaan doen, dat vond ik spannend.

Een geschreven lied

Een paar maanden na dit interview kreeg ik van een mede-koorlid de vraag of ik samen met hem teksten wilde schrijven. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. In mijn enthousiasme begon ik dan ook snel te schrijven, ik begon met het refrein:
Ik wil U danken voor Uw liefde,
Uw eindeloze trouw,
Jezus gaf voor mij zijn leven,
zei toen: Ik hou van jou!

Dit refrein vormde de basis voor de tekst en in één avond hebben we samen de rest van de tekst geschreven. En toen kwam het moment dat we samen als koor voor de eerste keer de tekst gingen zingen, die ik zelf had geschreven. Ik had kippenvel en een brok in mijn keel, waardoor het zingen eerst niet lukte, maar al snel werd de brok kleiner en genoot ik van het samen zingen.

Vlak voordat we het lied gingen zingen, kreeg ik van een mede-koorlid een cd van Warmhartig, omdat zij de geschreven tekst zo mooi vond. Wat een prachtige cd, met liefdevolle en bemoedigende muziek. En op die cd, je raadt het misschien al, staat ook het nummer ‘Dansen op Papa’s voeten’ van Elly Zuiderveld. Als je mij na dat interview met Marianne Grandia had verteld dat ik binnenkort een tekst zou schrijven en dit samen met het koor zou gaan zingen, had ik je niet geloofd. Bijzonder vond ik het dan ook dat ik juist voor het schrijven van de tekst een cd kreeg met daarop het lied ‘Dansen op Papa’s voeten’, dat speciaal geschreven is door Elly Zuiderveld bij het boek Witter dan sneeuwvan Marianne Grandia.

Vaderliefde

Een dag na Moederdag las ik op de Facebookpagina van Marianne ‘Voor wie gisteren om welke reden dan ook Moederdag moeilijk vond, bid ik vandaag stromen van Vaderliefde toe en een dans op Zijn voeten.’
Die woorden kon ik wel gebruiken, sinds ik veel te vroeg afscheid heb moeten nemen van onze jongste kindjes, is Moederdag een dag met een traan en een lach. In gedachten zie ik de onze kindjes in de hemel dansen op Papa’s voeten.


Witter dan Sneeuw

Witter dan sneeuw, Marianne GrandiaNa een schokkende ontdekking verbreekt Kathy Smit alle banden met haar vader Steven. Jaren later ontmoet ze hem nog één keer aan zijn ziekbed. Een verzoening blijft echter uit. Haar vader overlijdt en noodgedwongen regelt Kathy zijn begrafenis. Kathy stort zich weer op haar werk, maar kan toch het hoofdstuk Steven nog niet afsluiten. Zo moet zijn appartement worden leeggeruimd en wordt ze ook maar niet met rust gelaten door ene Ellen. Deze vrouw blijkt in korte tijd een bijzondere band met Steven te hebben opgebouwd en geeft niet op voor ze haar namens hem een tas met persoonlijke spullen overhandigd heeft. En dan zijn daar ook nog Martijn en Jeroen, die allebei iets van haar willen wat ze niet kan geven…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *