De geest van God

9 juni 2019
Delen via:

‘Wat hier nu gebeurt, is aangekondigd door de profeet Joël: “Aan het einde der tijden, zegt God, zal ik over alle mensen mijn geest uitgieten. Dan zullen jullie zonen en dochters profeteren, jongeren zullen visioenen zien en oude mensen droomgezichten. ”’

Waar droom jij van?

We hebben een droom nodig als het leven een nachtmerrie is. Een droom tilt je boven de harde werkelijkheid uit. Een droom laat je ergens naartoe leven en weten dat het goed komt, maakt dat je meer verdragen kunt.

De Geest van God is de brug tussen het heden en de toekomst. Als een vogel die langs vliegt, kan er door Hem een flits van die toekomst tot ons doordringen. Als de wind die ons een geur brengt van later, van ooit.
De Geest van God doet ons verder kijken dan onze neus lang is. Een droom of een vergezicht, een verlangen waar je ineens beelden bij krijgt. Je voor- stellingsvermogen doet je je adem inhouden. Alsof je voor even een roze bril krijgt opgezet.

Flarden, tipjes, puzzelstukjes. Je mag erop vertrouwen dat de puzzel ooit compleet is en ja, het wordt nog veel mooier dan we konden dromen, want dan zullen we alles zien en herontdekken in het helderste licht ooit. Dan hebben we geen bril meer nodig.

Uit het dagboek ‘Toeval bestaat niet’ van Joke Verweerd


PUUR! boekentip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *