DIY – Maak je eigen, unieke dankbaarheidsboekje

16 mei 2018
Delen via:

Dankbaarheid is heilzaam en God danken een goede gewoonte. Paulus wist dat als geen ander en ging erin voor. Zijn brieven staan vol met dankbetuigingen en oproepen om God altijd en onder alle omstandigheden te danken. Zelfs in de gevangenis hief hij een loflied aan.

 

Kijk om je heen en dank!
Hoe geef je vorm aan dank? Dat kan op zoveel verschillende manieren. Door te bidden bijvoorbeeld. Maar ook een dankbaarheidsboekje kan helpen. Een persoonlijk boekje waarin je dingen op kunt schrijven waarvoor je dankbaar bent. Dat kan van alles zijn: de zon die scheen, een mooi citaat, iets uit een lied dat je raakt, een goed advies of een kaartje op het juiste moment, maar ook je dagelijkse bak koffie of een heerlijke boterham. Je zult zien dat als jij jezelf ertoe zet om regelmatig een kort moment te nemen om na te denken wat er die dag goed was, je steeds meer oog krijgt voor Gods zorgende liefde in je leven. Het verrassende is dat die zorg vaak zo gewoon en vanzelfsprekend is dat je er gemakkelijk aan voorbij gaat.

God is groot in kleine dingen!

Maak het persoonlijk 
Om dankpunten op te schrijven, heb je niet veel nodig. Een schrift of notitieboek is eigenlijk al voldoende. En wat te denken van je agenda? Hou je van een meer creatieve uitdaging? Maak dan je eigen, unieke boekje.

Laten we God danken voor zijn onbeschrijfelijk geschenk (2 Korintiërs 9:15)

Dit heb je nodig:
– Papier, heel veel papier!
– Snijmat, schaar en snijmes (of een papiersnijder)
– Perforator
– Scrapbook ring
– Stickers, stempels, plaatjes, washitape

Wij zijn heel nieuwsgierig geworden naar het eindresultaat, veel plezier!

Tekst door Frouckje van der Wal voor PUUR! Winter 2013


Een hart vol dankbaarheid laat zien dat Gods hulp er altijd is; er is altijd een reden om dankbaar te zijn! Het mooi gebonden boekje met harde kaft is voorzien van full colour natuurfotografie. Frits Deubel (1927-2017) was een geliefd dichter. Van zijn hand zijn veel gedichtenbundels verschenen. Je bent door God bemind! Hij heeft je schuld vergeven, jou met Zijn bloed gekocht, zodat je vrij kunt leven. Draag deze zekerheid als een geheim’nis mede. Het schenkt je, wat ook komt, een hart vervuld van vrede!

 

 

 


 
in plaats van voor anderen haal, denk ik dat het goed moet komen. Ik hou jullie op de hoogte.


In Laat je zien! deelt Rachel Hollis een welverdiende schop onder je kont uit: verstop je niet langer achter de leugens over jezelf! Je bent vaak zelf de enige die erin gelooft, dus daar kun je nog beter vandaag dan morgen mee stoppen. Je hoeft niet eerst af te vallen, succesvoller te worden of een man te vinden om een leuk mens te zijn. Laat je zien!

 

 

 

 

 

Reacties (1)

  • Rita edelenbos schreef:

    Dat is frapant 2 weken geleden onze hond een prikje vanwege kanker en nu mogen we sinds gister een lookelike van ons hondje in ons leven verwelkomen.
    Daar zijn we God dankbaar voor door omstandigheden bleef hij langer beschikbaar bij de andere baas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *