Een spoor van genade

15 januari 2019
Delen via:

Een bundel van de vijf Bijbels-historische romans over vrouwen van bestsellerauteur Francine Rivers.

De levens van Rachab, Maria, Ruth, Tamar en Batseba worden in dit boek door Francine Rivers tot leven gebracht. De lessen die wij van deze vrouwen kunnen leren, zijn nog steeds relevant, en gaan over thema’s als geloof, liefde, genade en hoop.

De vijf delen

Tamar: Ontsluierd

Ontsluierd is het eerste deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze. In Ontsluierd ontmoeten we Tamar, die haar leven in de waagschaal stelde om de vrouw te worden waartoe ze was geroepen. Uit dit verhaal is te leren hoe God onze omstandigheden, met ons vallen en opstaan, gebruikt om zijn plan ten uitvoer te brengen. Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Tamars levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.

Rachab: Onbeschaamd

Ongeschokt is het derde deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze. In Ongeschokt ontmoeten we Ruth de Moabitische, die har volk en land verliet om haar schoonmoeder Noömi te volgen naar Israël en haar te verzorgen. Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Ruths levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.

Ruth: Ongeschokt

Onuitgesproken is het vierde deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze. In Onuitgesproken wordt het leven van Batseba verteld, gekoppeld aan een dramatische periode uit de geschiedenis van koning David. Batseba is een vrouw van ongekende schoonheid. Omdat haar schoonheid de begeerte van mannen opwekt, raakt zij in benarde omstandigheden. Zij verliest haar vreugdevolle onschuld en wordt tot wanhoop gedreven. Maar zij wordt door God genezen en in ere hersteld. Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Batseba’s levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.

Batseba: Onuitgesproken

Onbevreesd is het vijfde deel in een serie van vijf over vrouwen die door God werden geroepen om een belangrijke rol te spelen in de voorgeschiedenis van Jezus. Getrouw aan de feiten zoals die in de bijbel zijn vermeld, brengt de schrijfster vrouwen van lang geleden tot leven en laat zij ze spreken op een bijdetijdse en inspirerende wijze. In Onbevreesd ontmoeten we Maria. Dit eenvoudige meisje zou de moeder worden van de langverwachte Messias. Haar Zoon zou de wereld voorgoed veranderen. Het concept van deze serie is nieuw. Na het verhaal volgt een bijbelstudie die vanuit Maria’s levensverhaal is toegespitst op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de lezer. Zo komt de lezer na het verhaal zelf in actie door middel van vragen en opdrachten.

(Bron: boekbeschrijvingen.nl)

De komende week zullen we een Bijbelstudie delen rondom de boeken. We beginnen volgende week met het boek Tamar


Alle vijf Bijbels-historische romans over vrouwen van bestsellerauteur Francine Rivers zijn nu gebundeld in een mooie uitgave: Een spoor van genade.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *