Faith Journal uitwerking voor de lijdenstijd

20 maart 2019
Delen via:

Naai jij het gescheurde voorhangsel weer keurig dicht?

Ik ben heilig,
ik, met al mijn fouten,
al mijn tekortkomingen,
al mijn falen.
Geheiligd door het bloed
van Jezus Christus,
de Zoon van God.
Een stortvloed van genade
over mij heen
En ik… ik hoef niets te zijn
alleen maar
te ontvangen

In de Joodse tempel was er een plek, zo heilig, dat geen mens er kon komen. Op die plaats, het Heilige der Heiligen, woonde God.
Eén keer per jaar mocht de hogepriester, na een uitgebreid reinigingsritueel deze plaats betreden en God smeken om vergeving van de zonden van de mens. Naar buiten toe was deze plaats afgeschermd door een doek: het voorhangsel. Symbool van de scheiding tussen God en mens. Toen Jezus stierf, scheurde het voorhangsel in tweeën, van boven naar beneden. De toegang naar God scheurde open. Van de hemel naar de aarde.

Laten we dat laatste vooral niet vergeten. Het lijkt soms wel of ons voorhangsel weer keurig dichtgenaaid is en wij het zelf liever willen openscheuren met vasten, bijbel lezen, gebedskalenders en challenges. Dat wij aan God willen laten zien dat we zelf toch ook wat bij kunnen dragen in deze weken.

Dankzij Jezus is het 365 dagen per jaar Pasen! Amen!

Als bruid van Christus mogen we bij God komen zoals we zijn, met de wonden van het leven, met onze littekens en met ons vies geworden doopkleed. In het Heilige der Heiligen mogen we knielen en het helende van Gods liefde ervaren.

Zijn genade is ons genoeg!

 

 

 

 

 De uitwerking met overtrekvel.

 

 

Download hier het overtrekvel.

 

Het ‘PUUR! Faith journal’ van Linette Trapman is een inspirerend PUUR! doeboek voor jouw tijd met God. Een faith journal is een geloofsdagboek met liederen, gedichten, quotes en notitieruimte voor bijvoorbeeld Bijbelteksten, preken en beantwoorde gebeden en zegeningen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *