Faith Journal

29 november 2018
Delen via:

Al een aantal jaren wil ik zelf dolgraag een Faith Journal. Maar ik begon en ik stopte, begon en stopte. Ik nam er gewoon de tijd niet voor om een goede basis neer te zetten en bleef mijn tijd met God op de mij vertrouwde manier doorbrengen. Toen mijn redacteur een halfjaar geleden vroeg of ik een geloofsdagboek wilde maken, voelde dat als een cadeautje. Want zeg nu zelf: Mijn eigen Faith Journal en het wordt nog uitgegeven ook! 

Ik heb met veel plezier en een dankbaar hart dit boek gemaakt juist ineen periode waarin het in mijn eigen leven niet allemaal zomaar vanzelf ging. Maar juist in de donkere dagen is het belangrijk dat je er voor kiest om God te vertrouwen. Ook al zit je met honderd vragen en blijft het stil, God is er bij. Voor mij is dit Faith Journal heel waardevol geworden en ik hoop dat ik jou er straks ook mee mag bemoedigen en je dichter bij God mag brengen.

Over het boek

Het boek heeft een bijzondere inhoud: Gebeden en beelden die je zullen inspireren om meer tijd met God door te brengen, met daarnaast ook veel lege pagina’s.

Het Faith Journal is een doe-boek om op jouw manier mee aan de slag te gaan met gebed als middelpunt.

Gebed voor passie

Heer, dank U voor Uw genade.
Dank U dat Uw ontferming geen grenzen kent.
Elke morgen zegent U mij opnieuw, groot is Uw trouw!
Ik belijd U mijn lauwheid en mijn onwil om vurig en gepassioneerd te zijn.
U zegt in Uw Woord dat U graag wilt dat ik U liefheb met mijn hele hart,
mijn hele ziel, mijn hele verstand en met al mijn kracht.
Ik geef U maar een klein stukje van mij, Heer…
Wat U wilt, vereist wilskracht en discipline en dat vind ik moeilijk.
Toch wil ik ook graag heel dicht bij U zijn.
Daarom vraag ik U mijn passie te vernieuwen:
Schenk mij een vurig verlangen naar U,
schep een zuiver hart in mij,
vernieuw mijn geest en maak mij standvastig.
Ik pleit op Uw belofte dat U mij een nieuw hart
en een nieuwe geest zult geven,
dat U mijn versteende hart uit mijn lichaam zult halen
en er een levend hart voor in de plaats zult geven.
Ik pleit op Uw belofte dat U naar mij luistert en zich laat vinden,
als ik U aanroep en met hart en ziel zoek.
Dank U, Jezus!
Amen!

Als christenvrouwen denken wij de wapenrusting van God automatisch te dragen maar niets is minder waar als we die dag niet gebeden hebben. Zonder gebed is er geen bescherming. Gebed is onze overlevingsuitrusting. En je begrijpt waarschijnlijk wel dat het hier dan niet gaat om ons standaard vragen- en danklijstje. Daarvan kunnen we weinig bescherming verwachten.

Hij zorgt

Satan voert oorlog tegen ons en dat doet hij op allerlei gebieden. Het is een gerichte strategie op de plaats waar hij jou het meeste kan raken. Hij weet als geen ander welk gebied dit is want hij kent je door en door. Hij versterkt bijvoorbeeld je gevoelens van onzekerheid waardoor je twijfelt aan wat God over je zegt. Hij klaagt je aan over verkeerde keuzes uit het verleden en laat je denken dat er voor jou geen vergeving mogelijk zal zijn. Hij versterkt je angsten en zorgen zodat je nergens anders meer aan kunt denken. Hij zorgt ervoor dat je leven en je agenda overvol zijn zodat er geen tijd is voor gebed. Hij zorgt dat oude wonden open blijven omdat hij weet dat woede en pijn ervoor zorgen dat je niet zult vergeven. Hij schept verwarring en onenigheid in je familie, je vriendenkring of je gemeente.

Waar wij dus voor moeten zorgen is dat onze focus gericht is op de juiste vijand. De vijand die ginnegappend achterover leunt als jij verbitterd bent over wat je is aangedaan. Die schaterlachend een probleem op je pad brengt waardoor je helemaal van de kaart bent. Die ervoor zorgt dat je aandacht volledig gericht is op de vervelende situatie.

Dappere strijder

Het is daarom belangrijk dat je leert zien wie zich achter jouw problemen en gedachten verschuilt. Het betekent niet dat er geen verdriet in je leven zal zijn want de schepping is vol gebrokenheid. Maar als onze focus gericht is op de juiste vijand zullen we van een zielig slachtoffer veranderen in een dapper strijder.

Gebed

Gebed is een krachtig wapen waartegen satan het altijd moet afleggen.

In het Faith Journal staan gebeden die je kunt gaan gebruiken. Achter ieder gebed staan een aantal lege pagina’s waarop je zelf een gebed kunt schrijven.

Bij een aantal gebeden is er tussendoor ruimte om post-itt briefjes te plakken waarop je de dingen kunt schrijven die op dat moment in je leven spelen en waarbij gebed belangrijk is. Later kun je die briefjes verwijderen en nieuwe inplakken. Zo hoef je geen gebedspunten door te krassen en blijft je Faith Journal steeds actueel. (Het is sowieso heel handig om deze plakbriefjes te gebruiken door het hele Journal heen voor tijdelijke gebedspunten).

Juist ook zijn de lege pagina’s achter de gebeden bedoeld voor allerlei vormen van creativiTIJD met God. Je kunt er biblejournalen, handletteren, maar ook schrijven of een afbeelding inplakken die je aanspreekt. Het gaat om jouw relatie met je Hemelse Vader en hoe jij daar zelf uiting aan wilt geven.

Uitdagen

Met dit Faith Journal wil ik je uitdagen om een andere, nieuwe manier van bidden te gaan gebruiken. Door de gebeden te gebruiken of nieuwe op te schrijven over dingen die in je leven belangrijk zijn, krijg je zicht op de diepere inhoud en door dit te verbinden aan teksten uit Gods Woord ga je steeds meer bidden naar Gods hart. Zijn Woord staat vol beloften en zekerheden.

God hoort je gebeden en Hij wil gebeden zijn, daarom hoop ik dat je vol blijdschap de uitdaging aangaat om zo een dieper contact te krijgen met Hem die zoveel van jou houdt.

Het Faith Journal verschijnt in januari 2019 maar je kunt alvast lid worden van de facebookgroep ‘Faith Journal Nederland’.

Linette Trapman


PUUR! Boekentip

Linette Trapman maakt eerder het boek creativiTIJD met de Bijbel 
‘Creativitijd met de Bijbel’ is een PUUR! Inspiratie doeboek voor Biblejournaling. Een praktisch boek vol voorbeelden, leuke oefeningen, overtrekpatronen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Inspiratie voor wie wil beginnen met biblejournaling en handletteren of voor wie extra technieken en ideeën wil opdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *