Interview met Alinda Bol

4 oktober 2018
Delen via:

Recent verscheen het nieuwe PUUR in Blans boek: Genietend leven  van Alinda bol. Leef mindful en voorkom een burn-out oftewel Genieten leven. Alinda Bol geeft in Genietend leven’ een handreiking voor een mindful leven. Iedereen heeft het druk. Volle agenda’s, veel afspraken… Juist dan is het belangrijk om rust te nemen en te genieten van kleine momenten. In haar persoonlijke en warme stijl schrijft Alinda Bol over het zoeken naar balans tussen rust en werk, vanuit haar eigen ervaringen en de verhalen van andere vrouwen. In ‘Genietend leven’ verbindt ze het zoeken naar rust aan christelijke meditatie en mindfulness. Want alleen in God is uiteindelijk echte rust te vinden.

Hoe is de tot totstandkoming van dit boek verlopen? 

Het is eigenlijk allemaal begonnen na het schrijven van mijn dagboek ‘Vier het leven’. Daarna kwam de vraag van de uitgever of ik een boek wilde schrijven over het onderwerp ‘christelijke mindfulness’ en het voorkomen van een burn-out. Ik ben met deze vraag aan de slag gegaan omdat het altijd mijn interesse heeft. Ik ben gefascineerd door het brein, hoe onze psyche werkt, hoe ons brein invloed heeft op ons lijf enz.enz..

Welke boodschap hoop je aan jouw lezers mee te geven? 

Ik hoop echt dat mensen er iets aan hebben. Nu al krijg ik mooie reacties van lezers. Het boek is enorm herkenbaar, zo van deze tijd. We worden geleefd door de druk van buitenaf. We ‘moeten’ zoveel. (Althans dat denken we…) Hebben zoveel ballen in de lucht te houden, dat we niet meer door hebben waar het werkelijk om gaat in dit leven.

Ik hoop dat dit echt een eye-opener wordt voor heel veel mensen. 

Wat kan de lezer van jouw boek verwachten? 

Als je het boekje koopt betekent het al dat je erin geïnteresseerd bent. Met dit boekje hoop ik mensen te helpen die vastlopen in het ‘moeten’. Schrijf eens voor jezelf op wat nou echt belangrijk is in jouw leven. Maar ook wat je zou willen veranderen. Daarnaast krijg je meditatie-tips. Gaan we de stilte in. Krijg je mooie Bijbelteksten en quotes mee, waar je echt iets mee kunt.

Jij bent Gods geliefde kind. Jij bent zo waardevol in Gods ogen.

Je mag genieten van dit leven en je hoeft niet te rennen en te vliegen. Nee, het is volbracht. Het is al goed. Je krijgt ook nog hele handige en waardevolle tips mee om écht ‘GENIETEND te LEVEN’. Soms zijn een paar kleine aanpassingen al voldoende om meer tijd over te houden. Zet eens een kruis in je agenda. Even een uurtje vrij. Een afspraak met jezelf. Maak een wandeling, neem een kop koffie op een terras of ga eens naar de middagfilm in de bioscoop. Even opladen. Even iets anders en ja het maakt een wereld van verschil.

Waar komt je liefde voor schrijven vandaan? 

Ik ben natuurlijk een enorme boekengek! Ik heb niet voor niets een Boekenwinkel, maar dat ik nu al drie boeken op mijn naam heb staan is echt iets wat ik nooit verwacht had. Het is bijzonder gelopen. Ik heb veel meegemaakt in het leven en allereerst kwam daardoor de vraag van een uitgever of ik een boekje wilde schrijven over rouwverwerking. En vandaar dat de liefde voor schrijven is ontstaan. Ik vind het bijzonder dat mijn boeken veel betekenen voor mensen.

Ik hoop en bid dat ze als ‘zaadjes’ door Nederland mogen gaan. 

Wat betekent voor jou, mindfull leven? 

Leven met aandacht. Waar je ook mee bezig bent. Het maakt niet uit. Doe het met aandacht en passie. Doordat je met aandacht gaat leven, krijg je oog voor de natuur, voor je naaste en voor God. Je leert Zijn stem te verstaan, doordat je rustiger wordt.

Waar kan jij enorm van genieten? 

Ohhh, van zoveel dingen! Ik ben een enorme levensgenieter en geniet van de kleinste dingen. Een wandeling in de polder, de eerste zonnestralen. Een heerlijke kop koffie met wat lekkers erbij. Ons gezin, familie, vrienden. Mijn werk in de winkel. Een goed boek, een mooie film. Ja echt, ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn! En ja, genietend leven komt voort uit dankbaarheid. Ik ben dankbaar dat ik mag leven!

We mogen drie exemplaren weggeven. Wil jij kans maken? Vul dan het onderstaande formulier in.  30 oktober krijgen de winnaars van ons bericht.

De winactie is gesloten. De winnaars ontvangen een email van ons.

 

Ken je de andere PUUR! in balans boeken al?

Rust & ruimte in je leven – Janneke de Leede
Wandelen & genieten met God – Paulien Vervoorn
Met vallen & opstaan – Franka Huveneers
Worden wie je bent – Marianne Grandia
Je lust & je leven – Fina van de Pol
Geloof & geluk – Janneke de Leede 

 

 

 

 


Vier het leven is een dagboek met 365 gelukjes voor elke dag. Geïnspireerd door teksten uit liedjes, gedichten, bijbelteksten, quotes en uitspraken van bekende mensen.

 

 

Reacties (52)

 • Matthea Kortleven schreef:

  Ik zou heel kans willen maken op een exemplaar van het boek Genietend leven. In de afgelopen 4 jaar ben ik uit een dal omhoog geklommen, met Gods hulp, en heb ik veel nagedacht over de onderwerpen die Alinda noemt. Ook ik zat in de modus “moeten” maar ben overgestapt naar standje ‘wat wil ik’ en ‘wat past bij mij’ en ‘wat wil God met mij’. Het boek Genietend leven past daar goed bij.

 • Hanna van der Doe schreef:

  Graag zou ik voor een boek in aanmerking komen!

 • Alinde knepper schreef:

  Wat een mooi vooruitzicht dit boek! Doordat ik zelf te kampen heb gehad met een heftige hardnekkige burnout weet ik wat t is.. de heftige druk van ‘het moeten’ zou haast mn leven nekken.
  Gelukkig ben ik er uit gekomen en heb God als nooit te voren zo intens ervaren.. ondanks alles was t ook een waardevolle tijd. Ik denk dat ik met het mooie boek van jou Alinda dat ik me bewust zal blijven van ‘genietend leven!’ Mooi ook als afsluiter v een moeilijke tijd en een begin van bewust genietend leven. Zegen voor jou Alinda!!

 • Jannie Bakker schreef:

  Prachtig en puur!

 • Rolanda van Brakel schreef:

  Graag wil ik kans maken op dit boek. In een periode die heel heftig is ivm scheiding is het moeilijk om alle ballen in de lucht te houden. Misschien kan ik in dit boek handvatten vinden om hierin een balans te vinden

 • Tineke schreef:

  Wat bijzonder, we zijn zelf ook net bezig met mindfull leven met God. Ik zou dit boek graag lezen!

 • Annemieke Postmus schreef:

  Ik doe graag mee

 • Gerrike Kamphuis schreef:

  Dit lijkt me nou een heerlijk, eerlijk en praktisch boek!

 • Chantal Michorius-Breukers schreef:

  Zo welkom in deze ren je rot periode van school en sport van de kinderen, werk, familie, opleiding enz. Dat ik inderdaad niet meer weet hoelang ik die ballen hoog hou! En de kerk staat steeds verder weg en gaat zelfs waarschijnlijk sluiten in ons dorp dus lezen is dan een goed alternatief!

 • Anita van der Es schreef:

  Ik zou graag wat meer genietend door het leven gaan, heel graag zou ik dit boekje willen winnen /lezen.

 • mirjam schreef:

  Heerlijk een passend boek met handvaten. Dus graag maak ik kans er op

 • Wendy van den Brink schreef:

  Het leven is mooi om van te genieten. Ben heel benieuwd naar dit inspirerende boek: Genietend leven. Kijk er naar uit om het boek lekker lezen en nog meer te genieten van het leven.

 • Lotte schreef:

  Heel graag waag ik een kansje! Genietend te leven en te lezen en balans zijn voor mij de key tot een fijn, bewust en puur leven 🙂

 • Alie Heuver schreef:

  Ik doe graag mee. Als oppasoma van 7 kleinkinderen kan ik zo nu en dan wel een stukje rust gebruiken.

 • AnnaB schreef:

  Erg benieuwd naar dit boek. Genietend leven klinkt goed

 • Liesbeth schreef:

  Het leven is zwaar als je erge dingen meemaakt!
  En los moet laten waar je zo intens van iemand hebt gehouden!
  Omdat de draad weer op te pakken moeilijk!

 • Jenneke schreef:

  Ik maak graag kans op een boek. In februari dit jaar zijn we verhuisd en hebben we ons 3e kindje gekregen. Inmiddels ben ik weer 3 dagen aan het werk. En ik vind het moeilijk de balans weer te vinden. Moeten is daar ook een oorzaak van. Ik merk dat ik behoefte heb aan een stukje rust. Niet alleen in taken maar ook in mezelf.

 • Karina schreef:

  Ben benieuwd naar de praktische tips voor christelijke mindfulness.

 • Jansje schreef:

  Na het, veel te vroeg, overlijden van mijn moeder krijg ik steeds advies: “Je moet mindfullnes doen om te leren ontspannen.” Apps en YouTube komen snel uit bij oefeningen die met mijn christelijke identiteit passen. Het boek “Vier het leven” helpt mij ontzettend om de schoonheid van de wereld weer te zien. Hopelijk is het nieuwe boek net zo’n feestje om steeds weer een beetje te leren ontspannen en genieten.

 • Mirjam schreef:

  Puur! In balans….wat een goede serie! Leest makkelijk en veel tips zijn echt eye openers

 • Mariët Schuit schreef:

  Wat lijkt me dat een waardevol boek. Ik merk ook dat ik druk ben met van alles wat op me afkomt. In mijn omgeving zie ik zoveel mensen die in de burn-out zijn gekomen. Ik wil bewust proberen om het niet zover te laten komen. Dit boekje kan me daar erg mee helpen denk ik. Daarom doe ik graag mee.

 • Angela schreef:

  Dit is waar het om gaat!

 • Joanne schreef:

  Ik maak ook graag kans op het boek

 • Bep Stam-Burggraaf schreef:

  IK wil graag dit boekje lezen.

 • Mar schreef:

  Ik zou graag kans maken op dit boek. Lijkt me mooi om hiermee in het dagelijks leven aan de slag te gaan.

 • Hilda schreef:

  Ik wil ook graag genieten van het leven, zeker nu de donkere dagen er weer aankomen best een dingetje….. dan opfleuren met een inhoudelijk goed boek, daar zie ik naar uit!

 • Fianne schreef:

  Ik maak ook graag een kans op dit boekje! De andere boekjes heb ik ook gelezen en erg veel aan gehad!

 • Tanja schreef:

  Er is zoveel druk in het leven. Ondanks dat, wil ik graag genieten van het leven. Tips zijn welkom!

 • Wolanda de Jonge schreef:

  Het lijkt mij een prachtig mooi boek, en zou graag kans maken op een exemplaar,om tips en handvaten te krijgen om in deze periode van het leven de rust te vinden en te genieten.

 • Jacqueline schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar je boek, ik lees ook graag hoe ik anderen kan bemoedigen en tot zegen kan zijn!

 • Wilma schreef:

  Genietend leven…alleen de titel al…
  Dit boek staat bovenaan mijn “verlanglijstje ”
  Ik hoop Alinda dat je ook met dit boek veel mensen mag inspireren X

 • Joke van t Hof schreef:

  Noodgedwongen in een andere modus levend door de gevolgen vd ziekte van Lyme, heb ik juist veel interesse in het boek.

 • Hannie Hoogerwaard schreef:

  Eigenlijk jammer dat we genietend leven als volwassene moeten herontdekken. Goed dat je boek me hiermee wilt helpen.

 • Wilma van der vinne schreef:

  Ik maak graag kans.

 • Frieda schreef:

  Een boek van Alinda in de kast. Dat wil toch iedereen! 🙂

 • Klaske schreef:

  Ja heel graag wil ik dit boek!

 • Nelly schreef:

  Ik zou graag dit boek willen winnen.
  Ik worstel met een eetstoornis en vind moeilijk rust in mijzelf en om mij heen en te vinden, daarbij ook een depressie waardoor ik moeilijk kan genieten. Ik heb rust nodig in mijn hoofd. Een boekje die je kan helpen momenten van rust te vinden zou ik dus heel fijn vinden.

 • Karin van de Ruit schreef:

  heel gaaf, ik lees altijd mee op het FB van Luv Spakenburg. Het boek lijkt mij erg inspirerend, zou het graag lezen. Ik schrijf dan meteen even een stukje op Hebban en BOL enzo.

 • Marianne van der Linden schreef:

  Mooie omderwerpen die aan bod komen. Ik volg een opleiding tot leefstijlcoach en dit thema raakt hier zeker aan. Het boek zou voor mij een mooie aanvulling zijn, om vanuit een christelijke visie bv mindfulness in te zetten. Dit boek zou echt welkom zijn!

 • leni kruijs schreef:

  Voor zowel mezelf als om te gebruiken tijdens gesprekken in mijn praktijk Sela zou ik graag een exemplaar willen ontvangen.

 • Leni Kruijs schreef:

  Graag zou ik kans maken op Genietend leven. Niet alleen voor mezelf, ook om te gebruiken, tips uit te halen, voor mij clienten in mijn praktijk Sela. Veel nood hoor ik tijdens gesprekken op dit gebied.

 • Janny schreef:

  Ik lees graag! Dit boek lijkt mij een mooie aanvulling.

 • Marieke Crisci schreef:

  Ook ik maak graag kans op dit boek, zoals al velen mij voor gingen. Het lijkt me mooi om echt Genietend in het Leven te staan. Wij gaan er zo vaak aan voorbij. Terwijl God wil dat wij genieten van alles wat wij van Hem ontvangen!

 • Wilma schreef:

  Ik loop niet vast in het moeten , maar in het weer opnieuw indelen van mijn dagelijkse dingen ivm een chronische ziekte . Dus op een andere manier genieten van het leven en de dingen om je heen

 • Jenny schreef:

  Graag zou ik dit boek aan mijn dochter willen geven. Ze heeft net een burn-out gehad en ik hoop dat dit boek haar zal helpen om de goede keuzes te maken.

 • Lenie van Ravenhorst schreef:

  lijkt me wel interessant om te lezen .!!

 • Nettie schreef:

  Het lijkt me een waardevol boek om mee verder te kunnen!

 • Sandra schreef:

  Graag kom ik in aanmerking voor dit boekje. Geniet al enorm van het leven maar sta open voor groei.

 • Renate van Beek schreef:

  Ik ben benieuwd naar dit boekje! De titel spreekt me al erg aan. Graag zou ik een exemplaar willen winnen! 😃

 • Renate schreef:

  De titel spreekt me erg aan en daardoor ben ik erg benieuwd naar het boekje! Ik zou graag een exemplaar willen winnen!

 • Marieke schreef:

  Ik zou dit boekje graag willen lezen en doorgeven, zelf heb ik 8jr geleden een burn-out gehad en ik vind t nog steeds lastig om de juiste balans te vinden als moeder van 4 kinderen, huishouden, werken in de zorg, vrouw van, vriendin enz.
  Ik hoop dat ik met dit boekje wel weer die balans kan en mag vinden

 • Marjo schreef:

  Het interview raakt mij zo puur.. Genietend leven een verlangen van ons alle. Mindfull op christelijk gebied interesseert mijn.. word nieuwsgierig doe graag mee met de win actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *