Kerst voor kinderen

6 december 2018
Delen via:

Kerst vieren met kinderen. Met deze prachtige boeken moet dit zeker lukken.

Nieuw!

Er is een prachtig nieuw kerstboekje uitgekomen. Een ster voor Jezus van Mirjam Florijn. Met prachtige illustratie’s.  De kleuren spatten van het boek af.

De reis naar Betlehem, de stal, het bezoek van de drie wijzen: het verhaal van kerst kent iedereen. In dit mooie cadeauboek vertelt Mirjam Florijn het verhaal op geheel eigen wijze. De prachtige platen brengen het verhaal tot leven. Een kerstboek om samen te lezen.


Aan de slag met het kerstverhaal

In de stal van Betlehem’ is een vrolijk boek met magneten. In dit boek wordt de geboorte van Jezus op een eenvoudige manier verteld. Speel het kerstverhaal na met de 23 magneten en plak ze op de juiste, lege plaats van de magnetische pagina’s. Een vrolijk boek om uren mee te spelen!

Een oud kerstverhaal

Dit sfeervolle kerstverhaal ‘De wonderlijke Kerst van papa Panov’ van Tolstoj verwarmt ieders hart.  Het is Kerst en papa Panov verwacht een bijzondere bezoeker. Alles gaat anders dan de oude schoenmaker verwacht. Toch is aan het eind van de dag de sprankeling in zijn ogen terug.

Dit Kerstverhaal voert terug tot een oud Frans verhaal van Ruben Saillens. Leo Tolstoj bewerkte de tekst tot een Russisch volksverhaal. Mig Holder heeft met haar hervertelling in 1976 het verhaal opnieuw tot leven gebracht voor nieuwe generaties lezers. De sfeervolle illustraties van Tony Morris en de eigentijdse vertaling van deze editie dragen daaraan bij.


Kerstverhalen voor kinderen

Kaarsjes in de nacht  is een bundel van verschillende verhalen. Kerst is een schitterend feest, maar niet altijd voor iedereen. Deze bundel bevat uiteenlopende verhalen over kinderen die ontdekken wat het betekent om kerst te vieren, soms in tijden van verdriet. Soms krijgen ze juist met kerst het mooiste nieuws van de wereld.
Voor de allerkleinste

Kerst voor kleine engeltjes’ is een kerstboek voor engelen. De engel die Maria bezoekt, de engel in Jozefs droom en engelen die zingen bij de herders in het veld. Het verhaal wordt verteld in korte, eenvoudige zinnen en heeft mooie illustraties in pastelkleuren. Een schattig boekje voor kleine kinderen.

 


De beste kerstverhalen van Mozaïek van Irma Joubert, Guurtje Leguijt, Arie Kok, Frans Willem Verbaas, Joke Verweerd e.a. bevat een keuze van de beste kerstverhalen van de fondsauteurs van Uitgeverij Mozaïek, aangevuld met twee fonkelnieuwe verhalen.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *