Kind van de rivier – nu als midprice!

6 maart 2018
Delen via:

In deze meeslepende historische roman van bestsellerauteur Irma Joubert ontworstelt een Afrikaans meisje zich aan haar arme milieu en gaat als advocaat de confrontatie aan met het dorp – en met de liefde van haar leven.

Het verhaal

Pérsomi woont in een hutje op het terrein van de rijke meneer Fourie. Het gezin is een typisch ‘bijwonersgezin’: arm, onderontwikkeld en sociaal zwak. Hoe ouder Pérsomi wordt, hoe meer ze zich gaat schamen voor de vuiligheid en het gebrek aan beschaving bij haar thuis. Als ze een beurs krijgt om naar school te gaan en later naar de universiteit, krijgt ze de kans om aan haar milieu te ontsnappen.

Tussen Pérsomi en Boelie, de oudste zoon van meneer Fourie, ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar de groeiende apartheid in de Zuid-Afrikaanse samenleving zet ook hun relatie op scherp. Als in 1957 de Indische gemeenschap wordt gedwongen om uit het dorp te vertrekken, springt Pérsomi als advocaat voor hen in de bres. Haar besluit om haar Indische vrienden te verdedigen leidt tot een directe confrontatie met haar dorp – en met Boelie.

Een tijdloos verhaal vol hartzeer en triomf in Zuid-Afrika aan de vooravond van de apartheid.

Over de auteur

Irma Joubert werd in Pretoria geboren en groeide op in Bosveld op een boerderij. Na een studie geschiedenis gaf ze tot 2004 Afrikaans en geschiedenis op een middelbare school. Na haar pensioen volgde ze enkele schrijverscursussen. Haar eerste twee boeken, Verbode drif en Ver wink die Suiderkruis, verschenen in 2006. Met haar achtergrond als geschiedkundige verwerkt de schrijfster veel historische feiten in haar romans. Er zijn inmiddels zes boeken van haar in Nederlandse vertaling verschenen bij uitgeverij Mozaïek (allemaal vertaald door Dorienke de Vries).

Anderen zeggen op Bol.com

”Prachtig boek over een vrouw die voor zichzelf opkomt.
Als je begint met lezen stop je niet meer, net als bij het lezen van haar andere romans!”

”De roman is vlot geschreven, boeit van begin tot eind en leert de lezer veel over Zuid-Afrika.”

”Het gaat over de apartheid, liefde, armoede.
Het is ontroerend geschreven, je blijft lezen tot het uit is.
Echt een aanrader zowel voor mannen als vrouwen.”

”Met plezier gelezen en leuk om meer te weten te komen over de situatie in Zuid-Afrika ten tijde van de apartheid. Vlot geschreven waardoor je het grote aantal bladzijden binnen een mum van tijd uit hebt. Mooi verhaal.”


In deze meeslepende historische roman van bestsellerauteur Irma Joubert ontworstelt een Afrikaans meisje zich aan haar arme milieu en gaat als advocaat de confrontatie aan met het dorp – en met de liefde van haar leven.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *