Lekker luchtig huwelijksboek

23 oktober 2018
Delen via:

Over Getrouwd zijn is de hemel niet

Getrouwd zijn is de hemel niet is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend. Alsof je al lezend naar een  cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte.

Mijn menig:

Een luchtig huwelijksboek. Dat is het zeker. Door middel van korte columns schrijft Annemarie over het huwelijk.
Ze deelt haar eigen ervaring en dit doet ze zonder schroom en schaamte. Op vele fronten heel herkenbaar. Regelmatig dacht ik… oohhhh we zijn dus niet de enige. Een cabaretshow op papier. Daar is niks aan gelogen. Regelmatig lig je in een deuk of grinnik je er op los. Maar het zet je ook aan het denken. Zelfs veel stof om over na te denken en eens te bespreken met je echtgeno(o)t(e) .

Fragment uit het boek

Ik heb ontdekt dat ik met een overkill aan kritiek Michels liefde eigenhandig kan wurgen. Ik heb dus de keuze: als ik wil dat hij van me blijft houden, zal ik minder moeten zaniken. Wat voor mij een duivels dilemma is, want ik wil dat hij van mij blijft houden én dat ik mag blijven zaniken. (omdat ik dus vrees zonder zaniken snel te zullen sterven) Mijn persoonlijke compromis is liefdevol zaniken. Zaniken zonder scherp te zijn. Zaniken met milde ondertoon. Zaniken met een lach en ik-hou-van-je-ogen. 

https://www.youtube.com/watch?v=KFlHXOgXx3g&t=27s

 

Conclusie

Heerlijk luchtig en verfrissend! Een echte aanrader voor stellen met trouwplannen, pasgetrouwde of als je al jaren samen bent. Ook voor mannen zeker leuk om te lezen!

Waardeoordeel: ★★★

Over Annemarie van Heijningen-Steenbergen:

Annemarie van Heijningen-Steenbergen (1977) is spreker, schrijver en columnist. Ook schreef zij o.a. Refo-meisje en Voor jou wil ik de allerbeste moeder zijn.


Getrouwd zijn is de hemel niet is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *