Marianne Grandia interviewt Beth Moore

17 oktober 2017
Delen via:

“Soms komt er een mailtje van de PUUR!-redactie waardoor ik bijna van mijn stoel kukel van plezier. Hun mail met de vraag of ik Beth Moore wilde interviewen, was er zo eentje. Ik heb echt genoten van het contact met Beth. Wat een mooie, warme, dappere en ook eerlijke, kwetsbare vrouw is zij!” Marianne Grandia deed het interview met Beth Moore, je kunt dit volledige interview lezen in de PUUR! Zomer 2017 vanaf pagina 10. Hier alvast een voorproefje, geniet én lees mee!

De Amerikaanse auteur en spreker Beth Moore (59) inspireert en bemoedigt wereldwijd enorm veel vrouwen met haar Bijbelstudies. Heel recent heeft ze echter iedereen – en ook zichzelf – verrast met een roman: De erfenis van St. Silvanus.

Eeuwigheidswaarde

Zoals ieder boek, heeft Beth haar roman al biddend geschreven. “Ik schrijf vanuit een roeping en wil beslist geen tijd verspillen aan iets wat nauwelijks eeuwigheidswaarde heeft. Steeds opnieuw heb ik God gevraagd of Hij de inkt wilde laten uitdrogen wanneer ik iets schreef wat Hij niet kon zegenen.” De plaats waar ze haar boeken schrijft, verschilt van keer tot keer. “In elk schrijfproject waar ik wat langer mee bezig ben, heb ik afwisseling van omgeving nodig. Ik switch steeds tussen mijn kantoor en een hoekje in ons huis, waar mijn man een eenvoudig bureautje heeft neergezet en ik uitzicht heb op een klein bos. Op andere momenten heb ik het nodig om mensen om mij heen te hebben en bevordert de drukte het creatieve proces. Dat kan op een vliegveld zijn, of in een drukke koffietent. Ik blijf net zolang op een plek aan het schrijven tot de woorden niet meer komen of ik de zinnen niet meer goedlopend krijg. Dan verander ik van plek en bid ik of God me daar wil ontmoeten.

Ik ben niet te trots om te smeken wanneer de woorden niet komen.

De erfenis van St. Silvanus

Als ze hoort dat haar vader zich heeft doodgedronken, keert Jillian Slater terug naar New Orleans. Ze heeft hem en haar afstandelijke grootmoeder de afgelopen twintig jaar niet gezien en voelt er eigenlijk niets voor. Maar de manager van haar grootmoeders appartementencomplex St. Silvanus dringt aan en vergoedt de kosten, dus gaat Jilian toch. Dan blijkt dat er zich meer heeft afgespeeld dan ze in eerste instantie te horen kreeg. Haar vader is niet overleden maar vermoord, en in het St. Silvanus  g gebeuren vreemde dingen. Wie zit er achter de bizarre teksten en de souvenirs op de trap? Rust er een vloek op haar familie? Of is het gewoon dit gekke oude huis dat voor problemen zorgt? Zonder dat ze het doorheeft, loopt Jillian recht in het gevaarlijke web van de donkere geschiedenis van haar familie.


De erfenis van St. Silvanus is de eerste roman van populaire bijbelstudie-auteur Beth Moore. Als ze hoort dat haar vader zich doodgedronken heeft, keert Jillian Slater terug naar New Orleans. Ze heeft hem en haar afstandelijke grootmoeder de afgelopen twintig jaar niet meer gezien en voelt er eigenlijk niets voor om weer aan hen herinnerd te worden. Maar Adella Atwater, de manager van haar grootmoeders appartementencomplex St. Silvanus, dringt aan en vergoedt de kosten, en dus stapt Jillian toch in het vliegtuig. Zodra ze is geland, weet ze niet hoe snel ze weer weg moet uit het St. Silvanus met zijn bijzondere bewoners. Maar dan blijkt dat haar vader is vermoord en raakt haar leven ongewild verstrengeld met dat van de kleurrijke saints en sinners van het St. Silvanus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *