Onder Zijn vleugels – Marianne Grandia

18 april 2018
Delen via:

Marianne Grandia is terug met een nieuwe roman, Onder Zijn vleugels. Een op zichzelf staande roman met een thema dat iedere christen kent: geloofstwijfel. Het boek gaat over Riemke. Zij ontdekt dat ze ernstig ziek is. Dit nieuws heeft heel veel impact op haar gezin, op haar persoonlijk, maar bovenal op haar geloof. Haar oude angst voor God laait weer op. Het is een krachtig verhaal dat laat zien hoe destructief onze gedachten kunnen zijn voor onze relatie met God – en dat Gods plan uiteindelijk draait om hoop en liefde.

Over het boekvleugels

Hoe meer gezondheidsklachten Riemke krijgt, hoe meer ze piekert. Wat als ze ernstig ziek blijkt te zijn? Welke impact zal dat op haar gezin en haar toekomst hebben? Ook laait de oude angst weer op dat ze bij God een dichte deur zal vinden. En waarom geneest Hij de een wel en de ander niet?

Jim verblijft tijdelijk in het dorp waar Riemke woont om de oude kapel in het bos op te knappen. Als hij Riemke ontmoet, voelt hij aan dat het niet goed met haar gaat. Hij wil graag helpen, maar ze zijn vreemden voor elkaar. Wat kan hij doen?

Een ontroerend verhaal over een moeilijke zoektocht en destructieve gedachten, maar ook over hoop en liefde, en over de genade die onder Gods vleugels te vinden is.

Over de auteur

Marianne Grandia is een bekende naam in christelijk Nederland. Ze schrijft sinds 2003 voor het tijdschrift ‘Eva’, blogt sinds 2013 voor Puur! Vandaag, vertaalde tientallen boeken en spreekt regelmatig op vrouwenbijeenkomsten. Met haar stichting Selah reikt ze vrouwen Bijbelse principes aan voor herstel en bloei, onder andere door themaweekenden.

Naast haar pastorale werk groeide in Marianne het verlangen om ook via een roman iets te mogen weerspiegelen van de genade en liefde van God. Dit resulteerde in haar debuutroman ‘Witter dan sneeuw’, die lovend werd ontvangen en bekroond werd met de Publieksprijs Christelijk Boek 2012. Al snel volgden ‘Lenteregen’, dat de Publieksprijs Christelijk Boek 2013 won, en ‘Hemeldauw’. Daarnaast verscheen van haar hand de amishnovelle ‘De picknick’.

De uren waarin Marianne niet voor Selah op pad is, of op de zolder van haar woning in het vestingstadje Woudrichem aan het schrijven of vertalen is, probeert ze zo goed mogelijk te verdelen over haar gezin (vier kinderen en drie katten), familie, vrienden en haar kerkelijke gemeente.

Leesfragment


‘Onder zijn vleugels’ van Marianne Grandia: een krachtige roman van een geliefd auteur over de impact van een ongeneeslijke ziekte en geloofsonzekerheid.

 

 

 

Reacties (2)

  • grietje schreef:

    prachtig boek, om in een keer uit te lezen

  • Karen Deutekom schreef:

    Heel mooi uitgewerkte thema’s zoals gebedsgenezing en profetische beelden komen genuanceerd en geloofwaardig aan de orde. Daarnaast de angst voor MS, hoe daarmee om te gaan en de geloofscrisis die dat oproept. Inderdaad een prachtig boek dat ik ook achter elkaar heb uitgelezen. Ik zie uit naar het vervolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *