Recensie: Wat we niet wisten

30 juni 2018
Delen via:

Wat we niet wisten is een zomerse feelgoodroman over een verwoestend familiegeheim, een vader met alzheimer en een jonge vrouw met een gat in haar geheugen. De grote vraag door het hele boek is Wat is er twaalf jaar geleden gebeurd?

Over Wat we niet wisten

‘Wat we niet wisten’ van Catherine West draait om een verwoestend familiegeheim dat broeit in de Amerikaanse kustplaats Nantucket.

De familie van Lynette Carlisle is uit elkaar gevallen na de dood van haar moeder, twaalf jaar geleden. Lynette kan zich niets van die bewuste dag herinneren. Ze hoopt dat haar buurjongen Nick haar kan helpen. Maar Nick is helemaal niet van plan om Lynette de waarheid te vertellen…

Ondertussen wordt de gezondheid van Lynettes vader slechter. Een voor een keren haar broers en zussen terug naar huis. Zullen de geheimen die boven water komen hen weer binden, of hen voorgoed van elkaar vervreemden?

Mijn mening

Met een grote liefde voor Amerikaanse kustplaatsje moest ik dit boek wel lezen. Ik kan me uren vergapen aan de mooiste foto’s van die prachtige plaatsen en Nantucket ontbreekt daar niet in. En ik kon mijn hart ophalen want het dorpje wordt uitgebreid beschreven waardoor je een goed beeld krijgt hoe het er uit ziet.

Lynette is de enige van het gezin die nog thuis woont. De rest van het gezin is over het hele land verspreid. Ieder met zijn of haar eigen problemen. Lynette zorgt voor haar vader die steeds meer lijkt te vergeten. Alles in Lynettes leven staat op in storten. Het huis waar ze is opgegroeid raakt steeds meer vervallen, ze heeft weinig contact met haar broers en zus en het geld begint op te raken. Haar eerste jeugdliefde komt terug naar Nantucket en raadt haar aan om het huis te verkopen. Door het testament van haar moeder kan ze dit niet zomaar beslissen en moeten haar broers en zus naar huis komen. Door het boek heen maak je steeds kennis met een van hen. Langzaam aan komen ze terug naar Nantucket. Allemaal hebben ze een reden om het huis wel of niet te verkopen. Dan komt Lynette met een oplossing. De grote vraag die in het hele boek centraal staat is, wat er 12 jaar geleden gebeurd is met haar moeder. Lynette kan het zich niet herinneren.

De personages hebben elk een mooie rol in het boek en worden duidelijk beschreven. Je krijgt een duidelijk beeld wie ze zijn en hoe ze leven. Het geheim, dat door het hele boek een rol speelt, geef het boek een zwart randje maar doordat het verder heel zonnig is is dat heel goed in balans.

Conclusie

Ik heb zeker 2 hoofdstukken nodig gehad om in het verhaal te komen. Omdat je midden in een gebeurtenis valt was het direct opletten. Hoewel ik het meestal niet heel prettig vind om er zo lang over te doen om in een boek te komen besloot ik toch om door te zetten. En ik daar ben ik blij mee want het is een prachtig verhaal. Het boek is heel erg levendig en als je in plaatjes denkt dan zie je dit verhaal echt voor je ogen gebeuren. Het is een heerlijk boek om mee in de tuin te gaan zitten of op het strand en vervolgens niet meer uit je stoel te komen totdat je het boek uit hebt. Want toen ik eenmaal in het boek zat wilde ik hem ook zo snel mogelijk uit hebben.

Waardeoordeel ★★★★

Over de auteur

Catherine West schrijft feelgoodromans vanuit haar huis op het eiland Bermuda. Wat we niet wisten is de eerste roman van haar hand die in Nederland verschijnt. Ze heeft twee volwassen kinderen en is al meer dan dertig jaar getrouwd met haar man.


Wat we niet wisten van Catherine West draait om een verwoestend familiegeheim dat broeit in de Amerikaanse kustplaats Nantucket. De familie van Lynette Carlisle is uit elkaar gevallen na de dood van haar moeder, twaalf jaar geleden. Lynette kan zich niets van die bewuste dag herinneren. Ze hoopt dat haar buurjongen Nick haar kan helpen. Maar Nick is helemaal niet van plan om Lynette de waarheid te vertellen…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *