Stilte Agenda 2018!

10 november 2017
Delen via:

Je rent en vliegt van afspraak naar afspraak, van to-dolijst naar takenlijst. Je agenda staat bol van de afspraken. En de dingen die er echt toe doen, schieten er steeds vaker bij in. Maar is er hoop: de nieuwe Stilteagenda biedt tijd genoeg.

Verlang jij naar meer tijd? Tijd voor verbinding en omzien naar elkaar, in plaats van opgejaagd leven? De Stilteagenda 2018 – in samenwerking met (ex)vluchtelingen uit Het Naaiatelier – slaat twee vliegen in een klap. Dit project biedt onthaasting en verbinding ineen en laat je ontdekken: er is tijd genoeg.

Tijd genoeg om te delen. Tijd genoeg om te danken. Tijd genoeg om te dansen. Tijd genoeg om te schrijven. Tijd genoeg om te mediteren. Tijd genoeg om elkaar te leren kennen. Tijd genoeg lief te hebben. Tijd genoeg om… alles te doen wat je echt belangrijk vindt.

In de agenda vind je elke week een nieuwe vraag rondom het thema ‘tijd genoeg’, ruimte voor dankpunten, schrijfruimte, prachtige illustraties en zeefdrukken en maandelijks krijg je verdiepende en inspirerende tips en uitwerking vanuit diverse culturen. Je wordt gestimuleerd tot onthaasting en verbinding, en geïnspireerd om met stilte en aandacht te leven.

Bijzonder aan dit unieke project is dat de agenda tot stand is gekomen in samenwerking met Het Naaiatelier – een plek waar (ex)vluchtelingen kunnen werken aan mooie producten, hun talent inzetten en in verbinding komen met anderen. Door samen te werken aan de Stilteagenda 2018 kregen deze nieuwkomers in een periode van wachten de ruimte om ook iets te geven in de vorm van hun talenten en op die manier in alle facetten mens te zijn. Zo boden ze inspirerende tips, die in de agenda terug te vinden zijn, maakten ze prachtige, bijpassende agendahoestasjes met voorop dezelfde zeefdruk als op de voorzijde van de agenda, en organiseren ze creatieve dagen met zeefdrukworkshops die aansluiten bij de vormgeving van de agenda.

 

Tijd voor dingen die er echt toe doen – ook jij kunt het hebben. Misschien lijkt het onmogelijk en heb je geen idee hoe je dat ooit moet bereiken, maar dat is precies waar deze agenda je mee helpt. De tips en vragen en inspiratie laten je zien hoe je tussen alle afspraken door tot rust te komen in een wereld die voortdurend in beweging is.

Sla in 2018 een nieuwe weg in. Laat je niet langer leven door je afspraken, je werk en al je bezigheden – kies voor een onthaast leven. Dan zul je vanzelf ontdekken: er is tijd genoeg.

Mirjam van der Vegt is auteur en stiltetrainer en schreef o.a. het Stiltedagboek en Adem de dag. Zelf woonachtig in Kanaleneiland en vanwege haar liefde voor vluchtelingen is zij daarnaast al jarenlang betrokken bij Het Naaiatelier. Met de Stilteagenda 2018 wil ze het beste van twee combineren: vluchtelingen een kans geven op een waardig bestaan in Nederland door het mogelijk te maken dat zij hun talenten kunnen inzetten, en de gebruikers van de agenda inspireren om met stilte en aandacht te leven.

Geïnspireerd? Bestel hier dan meteen de Stilteagenda 2018. En neem ook eens een kijkje op de site van Mirjam van der Vegt en/of volg haar op Facebook. Meer weten over Het Naaiatelier? Hier vind je meer informatie.


‘Zondebok’ van Jacobine van den Hoek is een sfeervolle en spannende historische roman over een krachtige vrouw in het zestiende-eeuwse Amsterdam aan de vooravond van de 80-jarige oorlog, zeer geschikt voor lezers van Simone van der Vlugt.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *