Waarom jij?

26 januari 2018
Delen via:

Een romance om van te smelten! Waarom jij  is het tweede deel in Susan May Warrens serie over de familie Christiansen.

Over Waarom jij

Eden Christiansen droomt van een carrière als verslaggeefster. Al in haar jeugd hield ze zich bezig met het schrijven van artikelen en het uitzoeken van nieuws. Na haar studie journalistiek lukte het haar echter niet om direct een droombaan te vinden, daardoor belandde ze op de afdeling overlijdensberichten bij een plaatselijke krant. Eden wil haar leven een andere richting geven, maar heeft het gevoel dat zij niet in staat is om grootse dingen te verrichten, alleen haar broers en zussen kunnen dat.

Ze voelt zich geroepen om op haar broertje Owen te passen, die een succesvolle ijshockeyer aan het worden is.

Jace Jacobsen is de aanvoerder van Owens ijshockeyteam. Hij staat bekend als een agressieve man en Eden kan het niet uitstaan dat hij zich, als aanvoerder, niet verantwoordelijker gedraagt. Als Owen een blessure oploopt, geeft Eden Jace de schuld. Maar door onverwachte gebeurtenissen maakt Eden kennis met een heel andere Jace dan de Jace tijdens de ijshockeywedstrijden. Door de blessure van Owen, brengen Eden en Jace meer tijd met elkaar door. Door een vreemd voorval denken Eden en Jace een groot verhaal op het spoor te zijn. Maar is een samenwerking tussen de eigenwijze Eden en uitslovende Jace wel mogelijk?

Mijn mening

Ik vond het eerste deel van de serie een leuk verhaal, maar het sprong er niet uit. In tegenstelling tot dit tweede deel over de familie Christiansen. Om het kort te zeggen: een liefdesromance om van te smullen! Het boek leest vlot weg en de dubbele verhaallijn die het boek bevat, doet daar geen afbreuk aan. Het boek is net als het eerste deel een familieroman en gaat over vasthouden en loslaten van geliefden. Maar ook over het accepteren van de waarheid, hoe lastig dit soms kan zijn. Hoe de waarheid je een totaal andere toekomst kan bieden dan je eigenlijk wenst. De personages zijn goed omschreven en in het plot vallen alle stukjes op zijn plaats. Een prachtig einde van een heerlijk verhaal. Het boek is niet zoetsappig, maar laat je glimlachen.

Conclusie

Een familieroman over vasthouden en loslaten van geliefden maar ook over acceptatie en liefde. Een liefdesromance om van te smelten met een prachtig plot!

Waardeoordeel: ★★★★

Over Susan May Warren

Susan May Warren werkte jarenlang als zendeling in Rusland. Tegenwoordig schrijft ze spannende en romantische boeken vanuit haar woonplaats in het noorden van Minnesota. Ze won al diverse prijzen met haar romans.


Het spoor van de liefde van Irma Joubert is de hartverwarmende voorgeschiedenis van Gretls Zuid-Afrikaanse ouders . Een liefdesverhaal dat ontroert en bemoedigt.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Auteur: Helene Vd Bosch
Waarom jij?


Bekijk dit boek!