XXL-preview: Hoe de bij haar vleugels kreeg

3 september 2018
Delen via:

Luther staat op de veranda achter het huis en klopt op de deur. In mijn  cocon van lakens en dekens fladderen eerste gedachten op als nachtvlinders. De temperatuur is gedaald en de mannen zijn gekomen om de rookpotten te installeren. Ik zie ze voor me: donkere, warm ingepakte lichamen die zich voorbereiden op het gevecht tegen de vorst dat de hele
nacht zal duren, in handschoenen gestoken handen die glimmende thermosflessen met verse, hete koffie doorgeven, misschien iets sterkers. Nee, nee, fluisteren de donkere vleugels: de winter is voorbij, de bomen staan al lang in bloei, de nieuwe vruchten zijn al zo groot als erwten. Ik schrik wakker. Wat doet Luther dan hier?

Over het boek

Boekcover

De twaalfjarige Reesa komt met haar familie in het Zuiden wonen, in een dorp waar haar vader sheriff is maar waar ‘De Klan’ regeert. Als haar beste vriend vanwege zijn huidskleur wordt omgebracht, zijn Reesa en haar ouders kapot van verdriet – maar ook woedend over de misstanden en hun onmacht om daar iets aan te doen. Samen bedenken ze een hachelijk plan om het onrecht een halt toe te roepen en de Klan voor het blok te zetten. Zal het hen lukken het recht te laten zegevieren?

https://www.youtube.com/watch?v=MEQNLYGGQSI

Over de auteur

Susan Carol McCarthy

Susan Carol McCarthy schreef drie romans, die veel waardering ontvingen. Haar boeken zijn gebaseerd op historische gebeurtenissen en schetsen de menselijke kant van ‘het grote verhaal’. Susan woont en werkt in Californië.

 

 

 

 


Hoe de bij haar vleugels kreeg van Susan Carol McCarthy is een historische roman die zich afspeelt in de Verenigde Staten van de jaren vijftig. Het is een krachtige roman over racisme door de ogen van een twaalfjarig meisje. De roman is gebaseerd op historische gebeurtenissen en belicht de menselijke kant van ‘het grote verhaal’.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *