Zelf etagère maken met kinderen

30 januari 2019
Delen via:

Misschien ken je ze wel; van die schitterende oude theekopjes met een gouden rand en versierd met bloemetjes. Mijn oma’s hadden er vroeger hun keukenkastjes vol mee staan. Ze hebben een mooie brocante uitstraling en je kunt er heel leuke dingen mee maken en organiseren. Wat dacht je van een heuse high tea. Samen met je neefjes en nichtjes de lekkerste hapjes maken en serveren op een eigen gemaakte etagère.

Wat heb je daarvoor nodig:
• Twee oude theekopjes. Zeker te vinden in een kringloopwinkel of op een rommelmarkt
• Drie borden in verschillende maten. (Dinerbord, ontbijtbord en gebaksschoteltje)
• Een lijmpistool (van bijvoorbeeld de Action) of andere sterke lijm.

Het handigste is om de etagère eerst ‘droog’ op te bouwen, zodat je kunt zien wat het handigste past en het leukste staat. Je pakt daarna het grootste bord en een kopje. De rand van het kopje smeer je in met lijm. Je mag zelf kiezen of je het kopje op zijn kop zet of niet. De rand die op het bord komt, smeer je in. Plaats het kopje in het midden van het bord en druk het een paar seconden aan.


(bron: pinterest)

Vervolgens smeer je de onderkant of bovenkant (afhankelijk van hoe het kopje op het bord is geplaatst) in met lijm en zet je daar het bord op. Weer even stevig aandrukken en zo bouw je verder. Tot alle drie de bordjes gelijmd zijn en je drie lagen hebt waar je de heerlijkheden van een high tea op kunt leggen. Natuurlijk kun je met de hoogte variëren, bijvoorbeeld door hem tweelaags of zelfs vierlaags te maken.

Uit Top Tante

‘Toptante’ van Maaike Bikker is het leukste boek voor trotse tantes en hun neefjes en nichtjes. Welke boeken zijn leuk om voor te lezen? Wat zijn leuke dagjes uit? In ‘Toptante’ vind je ervaringsverhalen, tips en inspiratie. Een leuk cadeau voor (aanstaande) tantes. Eerder verschenen in deze serie ‘Me zus & me zo’ en ‘Oma lief’.

Meer informatie

 

 


Rode papaver van Els Florijn is een historische roman over de moed van twee verpleegsters in de Eerste Wereldoorlog, gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *