boekentips

  Recensie: Het huis op nummer 7

  24 januari 2020

  Met steeds weer nieuwe verrassende wendingen blijft het spannend. Ik heb mij helemaal mee laten slepen door de verschillende personages en hun leven.

  De leugen: Ik ben mijn gewicht

  22 januari 2020

  Rachel Hollis is auteur, blogger en motivatiespreekster. In haar boek Laat je zien! ontkracht zij de leugens die wij onszelf blijven vertellen. Dit schop-onder-je-kont-boek is bedoeld om jou weer de regie over je eigen leven te laten nemen. In deze serie nemen we je mee langs een aantal leugens en de tips die Hollis heeft om dit ongezonde gedachtepatroon om te draaien. Vandaag ontkracht ze alle leugens rondom gewicht en uiterlijk.

  5 nieuwe romans om van te genieten

  21 januari 2020

  Ontroerende, meeslepende, mysterieuze en spannende boeken waar je het liefst direct in wil beginnen.

  Ik begin morgen

  15 januari 2020

  Rachel Hollis is auteur, blogger en motivatiespreekster. In haar boek Laat je zien! ontkracht zij de leugens die wij onszelf blijven vertellen. Dit schop-onder-je-kont-boek is bedoeld om jou weer de regie over je eigen leven te laten nemen. In deze serie nemen we je mee langs een aantal leugens en de tips die Hollis heeft om dit ongezonde gedachtepatroon om te draaien. Vandaag praten wij over de leugen: ‘Ik begin morgen.’

  Radiomaker Jorieke Eijlers vertelt over haar burn-out

  14 januari 2020

  “Ik kon niet meer presteren, ik kon niet meer pleasen, ik kon niks meer doen. Maar ik was er nog steeds”, vertelt Jorieke Eijlers naar aanleiding van haar boek ‘Verlangen naar Vrijheid’, een prachtige titel voor een boek over burn-out.

  God stilt onze honger – fysiek én geestelijk

  13 januari 2020

  Voedsel is de liefde van God in een smakelijk, voedzaam en genezend jasje. Maar we moeten leren gas terug te nemen om de delicate smaken en goddelijke lessen op te merken. In een cultuur van consumentisme en efficiency

  Weet je wel hoe mooi je bent?

  11 januari 2020

  “God heeft je mooi gemaakt vind ik vaak zo’n dooddoener. Je mag ook balen”, zegt Hanneke genuanceerd.

  Recensie: Het lied van de houtzagerij

  10 januari 2020

  In dit tweede boek wordt prachtig beschreven hoe Britta uitgroeit van meisje tot jonge vrouw. Ze blijft wie ze is: nadenkend over het leven.

  De betekenis van het brood

  6 januari 2020

  Als je goed naar het broodkruimelspoor in het Oude Testament kijkt, zie je een lijntje ontstaan dat cruciale momenten met elkaar verbindt. Denk bijvoorbeeld aan de onfortuinlijke bakker die een vreselijke boodschap van Jozef krijgt. En Sara die voor een heilig trio aan het bakken slaat, en vervolgens te horen krijgt dat er een baby op komst is.

  Recensie: Tijd waar blijf je?

  2 januari 2020

  Bij leven in het nu horen je ‘toen’ en ‘later’. Heimwee naar je toen en ambitie voor je later kunnen het leven in je nu wel belemmeren. Te erg terugverlangen naar je vroeger en ontevreden worden over hoe de zaken er nu voor staan of te erg bezig zijn met je later en constante onrust ervaren.

  De rijke symboliek van zout in de bijbel

  30 december 2019

  In de Bijbel glinstert het zout niet minder wonderschoon dan in de mijn. Zie hoe zout door de hele Bijbelse geschiedenis terug blijft keren.

  Interview met Charles Martin

  28 december 2019

  Je kent Charles misschien van zijn roman Ver van huis. Of van de film Over bergen heen. Of van een van zijn andere romans – meer dan tien in totaal. Maar hij is meer dan zijn boeken en om hem wat beter te leren kennen, stelde PUUR! hem een aantal vragen.

  Het onverwoestbare meisje

  27 december 2019

  Stel je voor: je kijkt in de spiegel en herkent de vrouw die je daar ziet niet. Je dromen zijn vervlogen en het leven dat je nu leeft, is niet hoe je het wilde. Die ervaring had Chrystal Evans Hurst.

  Heldere Ster, diep in de nacht

  25 december 2019

  Heldere ster, diep in de nacht,
  lang voordat de dag zal komen
  doet uw licht van lente dromen,
  van een zomer, zoet en zacht.

  Boek van de week: Ik houd je vast

  23 december 2019

  Wij mensen zijn gemaakt voor verbinding met anderen. Dat is uiteindelijk wat écht geluk geeft. Je kind heeft maar één ding nodig: jouw liefde. Aanraking is een krachtige stem van die liefde, vooral in de eerste jaren.