boekentips

  Binnenkort: Liefde kun je leren

  25 februari 2020

  In ‘Liefde kun je leren’ vertelt ze alles wat zij heeft geleerd: uit eigen ervaring, uit opleiding en trainingen, én uit de talloze gesprekken met stellen in haar praktijk.

  Recensie van ‘Ik houd je vast’

  19 februari 2020

  Annette deelt haar ervaringen en inzichten zonder daarbij de lezer iets op te leggen. Ouders worden gezien als liefdevolle professionals ten aanzien van het kennen van hun kind.

  Boek van de week: ‘Getrouwd zijn is de hemel niet’

  18 februari 2020

  Getrouwd zijn is de hemel niet is een huwelijksboek dat helemaal anders is. Annemarie weet de lezer te raken met haar korte, prikkelende teksten. Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend.

  Het geheim

  16 februari 2020

  De deejay gaf ons een microfoon en vroeg of we de kersverse bruid en bruidegom wilden vertellen wat het geheim is van een lang en gelukkig huwelijk. Ik weet niet meer precies wat ik heb geantwoord, omdat ik geen tijd had gehad om iets voor te bereiden. Maar ik heb sindsdien nog wat nagedacht over die vraag en we hebben twee ‘geheimen’.

  Kinderboeken over vriendschap

  15 februari 2020

  Vriendschap is voor ons als volwassen belangrijk, maar ook voor kinderen. In deze blog vind je een aantal leuke kinderboeken over vriendschap of om vriendschap te vieren.

  Recensie ‘Koorden van liefde’

  13 februari 2020

  Je bent al lezend begaan met Eva en het is bijzonder om te lezen hoeveel mensen haar liefhebben en hoe ze heel langzaam die liefde gaat waarderen en accepteren.

  Roman over vriendschap en vergeving

  11 februari 2020

  ‘Als je me nu zou zien’ van Courtney Walsh is een emotionele roman over vriendschap en vergeving, voor de liefhebbers van Karen Kingsbury.

  DIY Betekenisvolle vriendschapsarmband

  7 februari 2020

  Deze armband is een geweldig gebaar om actief en bewust met je vriendschap om te gaan. Het idee is erg simpel, maar het resultaat is een waardevolle herinnering aan een jaar vol vriendschap!

  Vriendschap tijdens de Tweede Wereldoorlog

  5 februari 2020

  Een klassieker over vier vrouwen die vriendschap sluiten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder buitengewone omstandigheden moeten deze vier vrouwen hun plaats in het leven vinden.

  Nieuw in februari

  31 januari 2020

  Weer drie prachtige boeken mogen we in februari verwachten. Zoals het veel belovende ‘Wie omkijkt’ van Jeanine Cummins

  Perfecte moeders bestaan (niet)

  29 januari 2020

  Rachel Hollis is auteur, blogger en motivatiespreekster. In haar boek Laat je zien! ontkracht zij de leugens die wij onszelf blijven vertellen. Dit schop-onder-je-kont-boek is bedoeld om jou weer de regie over je eigen leven te laten nemen. In deze serie nemen we je mee langs een aantal leugens en de tips die Hollis heeft om dit ongezonde gedachtepatroon om te draaien. Vandaag praat ze over perfect moederschap.

  Ik ben een Bijbel ontdekker

  28 januari 2020

  ‘Ik ben een Bijbelontdekker’ van Corine Zonnenberg is een praktisch boek vol proefjes bij de Bijbel. Aan de hand van experimentjes en opdrachten bij Bijbelverhalen ontdekken kinderen de Bijbel.

  Recensie: Het onverwoestbare meisje

  27 januari 2020

  Dit boek is geschreven voor christen vrouwen die willen geloven dat hun leven weer kan gaan sprankelen en het meisje dat in hen verborgen ligt weer kan opstaan tot de vrouw die je bent.

  Voorleestips

  25 januari 2020

  Vanaf 22 januari tot 1 februari zijn de Nationale voorleesdagen. Op basisscholen wordt dit ingeluid met een heerlijk voorleesontbijt. De hele week wordt er extra aandacht besteedt aan voorlezen.

  Recensie: Het huis op nummer 7

  24 januari 2020

  Met steeds weer nieuwe verrassende wendingen blijft het spannend. Ik heb mij helemaal mee laten slepen door de verschillende personages en hun leven.