boekentips

  De bijenhouder van Aleppo: Interview met lezer Hussein

  15 juni 2019

  Lees hier het interview met Hussein, over De bijenhouder van Aleppo. In dit interview beschrijft hij zijn mening over het boek en het onderwerp.

  Interview Jacobine van den Hoek van ‘Zondebok’

  14 juni 2019

  Zondebok van Jacobine van den Hoek. Een verhaal van liefde, moed en macht, in de aanloop naar de 80-jarige oorlog. Lees hier het interview met Jacobine.

  Fataal bewijs: 4 schandalen buiten het boek

  12 juni 2019

  Heeft Rachel Dylan, auteur van Fataal Bewijs, een punt wanneer zij de farmaceutische industrie zo schimmig beschrijft? Lees er hier meer over.

  Quiz: Overleef jij een samenzwering?

  6 juni 2019

  Gebaseerd op het boek Fataal bewijs van Rachel Dylan een quiz over samenzweringen. Maak de quiz en kom erachter of jij een samenzwering overleefd!

  Recensie ‘Weet je wel hoe mooi je bent?’

  29 mei 2019

  Je bent mooi. Ja, echt waar. Niet mooi ondanks dit-of-dat en dat ook niet alleen mooi van binnen – nee, je bent compleet prachtig.

  Nieuw in mei | Romans

  24 mei 2019

  Kleurenspel ‘Kleurenspel’ is een echte Deborah Raney: een hartverwarmend liefdesverhaal over een jonge weduwe die een nieuwe liefde vindt met een heel bijzondere overeenkomst met haar eerste man. Olivia Cline maakt plannen om met haar man Derek te verhuizen naar een andere stad, in de hoop daar Dereks affaire met een collega voor altijd achter […]

  Recensie: #Notsoperfect | Eline Hoogenboom

  17 mei 2019

  Van dit boek heb ik intens genoten. Het sprak me zó aan, wreef de waarheid onder mijn neus en gaf inspiratie en tips om het concreet anders te doen.

  Philip Troost zocht een weg weg van het hoofd

  15 mei 2019

  “Als er één ding is waar ik eindeloos over kan nadenken, is het hoe het leven in elkaar zit en hoe het geloof werkt”, zegt Philip in zijn huiskamer in Zwolle. Hij ging tegen zijn dertigste theologie studeren en kon zijn grijze massa dus flink aan het werk zetten.

  Interview Patti Callahan | Joy

  9 mei 2019

  Het was overduidelijk dat u buitengewoon enthousiast bent over Joy Davidman. Waarom verschijnt uw boek juist op dit moment? Timing blijft een mysterieuze zaak. Jaren geleden was ik met mijn werk op een dood spoor geraakt. Creatief zijn, schrijven was altijd mijn manier van geloven geweest, mijn eenvoudige manier om God en de wereld om […]

  Hoe het boek ‘Weet je wel hoe MOOI je bent’ ontstond..

  8 mei 2019

  Een boek waarin ik mijn boodschap de wereld in zou sturen! In mijn werk maar ook in de vrouwen om me heen zie ik zoveel onzekerheid over henzelf als vrouw. Zijn ze wel goed genoeg, zijn ze wel mooi genoeg, kunnen ze het wel?

  5x moederdagtips | romans

  6 mei 2019

  Het is al weer bijna moederdag. Ben je nog opzoek naar een mooi cadeau. We zetten een aantal prachtige romans voor je op een rijtje

  Nevelkinderen

  4 mei 2019

  Nevelkinderen van Valerie Riedesel is een waargebeurde familiegeschiedenis over de kinderen van een van Hitlers aanslagplegers, en vertelt hoe dit gezin Himmlers wraakprogramma overleefde.

  5 x inspirende boeken voor moederdag

  3 mei 2019

  Het is al weer bijna moederdag. Ben je nog opzoek naar een mooi cadeau. We zetten een aantal prachtige boeken voor je op een rijtje.

  Boekentips | Tweede wereldoorlog

  2 mei 2019

  Lezers, jong en ouder, blijven interesse houden om boeken te lezen die zich afspelen rond de Tweede Wereldoorlog. We hebben deze uitgaven voor je op een rijtje gezet.  Op de pagina ‘Herdenken en Vieren’ op de website van Kokboekencentrum vind je nog meer prachtige boekentips.

  Winactie – jeugdboeken

  29 april 2019

  Het is bijna 4 en 5 mei. De dagen waarop we de tweede wereldoorlog herdenken. De vele slachtoffers, ook van andere oorlogen, en de bevrijding op 5 mei.  Deze week zullen er verschillende artikelen voorbij komen rondom dit thema. We beginnen met een winactie van twee prachtige jeugdboeken.