boekentips

  Bruid van de bergen

  15 april 2019

  Kristen Heitzmann schetst met de historische roman ‘Bruid van de bergen’ een intens en onverwacht liefdesverhaal tegen het prachtige decor van Colorado’s overweldigende natuur.

  Nieuw in april

  9 april 2019

  In dit artikel delen we prachtige non-fictie boeken die in april uit zijn gekomen of nog uit komen. Weer een paar mooie juweeltjes.

  Het paasverhaal voor kinderen

  1 april 2019

  Na het kerstverhaal een Ster voor Jezus, maakte Mirjam Florijn het paasverhaal Een kroon voor Jezus.
  Het vertelt het verhaal van pasen voor jonge kinderen.

  Moeder & dochter workshop

  28 maart 2019

  ‘Make today sparkle’ is een creatief journal voor meiden, met vragen als: Hoe zag jouw dag eruit in emoticons? Kun je je dag in vijf woorden omschrijven? Hoe ging het op school vandaag?

  Joy: de vrouw van wie C.S. Lewis hield

  19 maart 2019

  Gevangen in een relatie met een alcoholistische man komt Joy Davidman in aanraking met het gedachtegoed van C.S. Lewis. Joy, een briljant schrijfster en een strijdbare moeder, raakt gefascineerd. Heel voorzichtig ontwikkelt zich een vriendschap, die uitmondt in een huwelijk. Dan wordt Joy ernstig ziek…

  Susan Meissner vertelt..

  15 maart 2019

  Hoe beïnvloedt de kwetsbaarheid van het leven onze keuzes? De risico’s die we nemen? De risico’s die we niet nemen? Dat waren de vragen waarover ik nadacht, terwijl ik Het tegendeel van verdriet aan het schrijven was. En het zijn de vragen die ik jou, de lezer, wil meegeven terwijl je het boek leest.

  Lees je bijbel, journal elke week

  12 maart 2019

  Een prachtig nieuw boek is uitgekomen. In Lees je Bijbel, journal elke week helpt kunstenares Mirjam Florijn de lezer creatief aan de slag te gaan met bijbelteksten.

  Nieuw in maart

  7 maart 2019

  Mesu Andrews heeft meerdere Bijbels-historische romans op haar naam staan. Dochter van Jesaja,  genomineerd voor de Christy Award 2019 in de VS, is de eerste die in Nederland wordt uitgegeven

  Het tegendeel van verdriet

  2 maart 2019

  ‘Het tegendeel van verdriet’ van Susan Meissner speelt zich af in Philadelphia in 1918, het jaar waarin de Spaanse Griep om zich heen greep.

  Laten we zacht zijn

  25 februari 2019

  Betrap jij jezelf er ook regel- matig op dat je erg kritisch bent op jezelf en anderen? Dat je gedachten, zoals in het vorige hoofdstuk be- schreven, eerder negatief zijn dan positief? Je moet er soms niet aan denken dat je tegen een ander hardop zou zeggen wat je in je hoofd tegen jezelf zegt.

  Vetrouw me maar

  24 februari 2019

  Gods liefde voor mensen is zo ongelooflijk groot en zo ongelooflijk anders dan menselijke liefde, dat het voor ons nauwelijks te bevatten is: onvoorwaardelijk, gevend, nooit eisend, ruimte scheppend, beschermend, koesterend….

  Zussenliefde

  23 februari 2019

  Marjolein (redacteur van Puurvandaag.nl) en Cocky (schrijfster van “Lieve zus een dikke kus” gaan met elkaar in gesprek over het thema zussen en aan de hand van twee prachtige romans over zussen.

  De eerste Krokus

  22 februari 2019

  ‘De eerste krokus’ van Laila Ibrahim is een meeslepende roman over slavernij en moederschap in de negentiende eeuw. Als Lisbeth geboren wordt bij rijke plantageeigenaren, wordt slavin Mattie weggehaald bij haar eigen baby om het meisje te voeden en te verzorgen.

  Zes mooiste christelijke huwelijksboeken!

  5 februari 2019

  Het is marriage-week. Daarom hebben we speciaal voor jullie de mooiste boeken over een christelijk huwelijk op een rij gezet. Geniet deze week van je huwelijk, als je dat mag hebben!

  Zelf etagère maken met kinderen

  30 januari 2019

  Misschien ken je ze wel; van die schitterende oude theekopjes met een gouden rand en versierd met bloemetjes. Mijn oma’s hadden er vroeger hun keukenkastjes vol mee staan.