boekentips

Verplegen in een zee van rode papavers

17 november 2018

Els Florijn beschrijft in beeldende taal de gevoelens van de hoofdpersoon, die worstelt met zichzelf. Een hoopvolle roman over een zwarte periode.

Alya’s keuze Hay van den Munckhof

15 november 2018

‘Alya’s keuze’ is een spannende historische roman waar je vanaf de eerste bladzijde wordt meegevoerd naar het Europa van de 9de eeuw. Alya komt uit Al-Andalus, het door Moren veroverde Zuid-Spanje. Als dochter van de islamitische hofmeester heeft ze een goede opleiding genoten en heeft een bijzondere gave om razendsnel een nieuwe talen te leren.

Stilte is zo waardevol

26 oktober 2018

PUUR! Magazine gaat dit najaar op zoek naar de stilte. Weinig is zo krachtig als stilte. Als je stil bent, kun je veel meer horen, zelfs je eigen hart. Stilte is zo waardevol: het kan nieuwe inzichten geven, nieuwe energie, nieuwe zin.

Lekker luchtig huwelijksboek

23 oktober 2018

Hilarisch, confronterend, kwetsbaar en ontroerend. Alsof je al lezend naar een cabaretvoorstelling kijkt, balancerend tussen schaterlach en stilte.

Tijd om nieuwe herinneringen te maken

22 oktober 2018

Dit jaar heeft KokBoekencentrum weer heel veel keus! Verschillende agenda’s qua thema en vormgeving. Voor elk wat wils!

Lady Jayne?

19 oktober 2018

Met zijn bril op zijn neus bestudeerde hij het boekje, toen mij, toen weer het boekje, waarbij zijn linkeroog bijna in zijn wantrouwende rimpels wegzakte. ‘Dit heeft hij nog nooit gedaan.’

Interview met Digory – Butler van Lynhurst Manor

17 oktober 2018

Engeland, 1861. Als de vader van Aurelie Harcourt overlijdt, laat hij haar twee dingen na: zijn bekende pseudoniem Nathaniel Droll en zijn rijke familie.

Bullet Journal – terug naar de basis

8 oktober 2018

Ik merkte dat de essentie van Bullet journalingen een beetje zoek raakt. Want waar gaat het nu eigenlijk om? Mooie kunstwerken maken, een naslagwerk voor later of gaat het om het beter plannen van alles wat het leven van je vraagt.

Olifantenmeisje – Ellen Marie Wiseman

6 oktober 2018

Op een zomeravond in 1931 mag de tienjarige Lily Blackwood voor het eerst naar buiten. Haar moeder neemt haar mee naar het circus. Maar wat Lily niet weet, is dat ze nooit meer thuis zal komen

Interview met Alinda Bol

4 oktober 2018

Je mag genieten van dit leven en je hoeft niet te rennen en te vliegen. Nee, het is volbracht. Het is al goed. Je krijgt ook nog hele handige en waardevolle tips mee om écht ‘GENIETEND te LEVEN’.

Tot aan de wolken

1 oktober 2018

‘Tot aan de wolken’ is een prachtige roman met goede verhaallijnen. Het romantische verhaal heeft weinig diepgang, maar leest heerlijk weg.

De eigenzinnige juffrouw Ellison

28 september 2018

Carolyn Miller is groot fan van Jane Austen. De prachtige levens verhalen zoals Pride and Prejudice. Graag wilde zij een eigen versie schrijven met een sterk christelijke element. Zo ontstond “De eigenzinnge Juffrouw Ellison.

Perfecte vakantieplaatjes

27 september 2018

In zo’n periode groeit mijn haat-liefde verhouding met Social Media steeds meer richting haat. Want dagelijks zie ik al die vakantie kiekjes voorbij komen op Facebook en Instagram.

Genietend Leven

26 september 2018

Met dit boek geeft Alinda Bol antwoord op vragen; zoals Hoe ga je mindful leven en hoe voorkom je een burn-out. Vanuit haar eigen ervaringen. Ze deelt dit graag omdat jij genietend mag leven, je bent immers een kind van God, een kind van de allerhoogste koning.

XXL-preview: Hoe de bij haar vleugels kreeg

3 september 2018

Nee, nee, fluisteren de donkere vleugels: de winter is voorbij, de bomen staan al lang in bloei, de nieuwe vruchten zijn al zo groot als erwten. Ik schrik wakker. Wat doet Luther dan hier?