boekentips

  Een groen verhaal – praktisch en dicht bij huis

  1 augustus 2021

  Recent verscheen bij KokBoekencentrum het boek Eenvoudig leven. Dit staat vol met Bijbelse overdenkingen en inspirerende verhalen over hoe wij als christen goed voor de aarde kunnen zorgen, ook in deze tijden van klimaatverandering. Vandaag delen we een stukje uit het boek: een praktisch verhaal van Beppie de Vries.

  Recensie ‘Lavendeldroom’

  19 juli 2021

  Thorinda leest ‘Lavendeldroom’ van Irene Hannon. Dit vijfde deel van de Hope Harbor-serie kwam vorige maand uit bij KokBoekencentrum. In deze blog deelt Thorinda haar mening met ons.

  Leven met gebrokenheid

  18 juli 2021

  In de relaties en in wat er om ons heen gebeurt, kunnen we zien dat we in gebrokenheid leven. Er is maar één ding dat ons weer in harmonie met God en met elkaar kan brengen, en dat is genade.

  Vertrouwen op wat God over je zegt

  13 juli 2021

  Wat is jouw liefdestaal? In het boek ‘Gezien, gekend, geliefd’ gaat Gary Chapman in op de liefdestalen die er zijn, in het bijzonder de liefdestaal tussen God en jou. Deze blog gaat over woorden. Vertrouw jij op wat God over jou zegt?

  ‘Olifant op het feest’ wint de christelijke kinderboekenprijs

  7 juli 2021

  Het prentenboek ‘Olifant op het feest’ dat vorig jaar bij KokBoekencentrum verscheen, heeft de kinderboekenprijs voor het beste christelijke kinderboek van het jaar gewonnen. In deze blog lees je meer over de ontroerende boodschap en de prachtige illustraties bij het verhaal!

  Anna van der Breggen: Mijn leven achter het erepodium

  29 juni 2021

  Vorige week verscheen ANNA, de biografie van topwielrenster Anna van der Breggen. Ze begon al jong met fietsen en is nu een van de beste wielrensters van de wereld. In haar boek blikt ze terug op alles wat ze tot nu toe heeft geleerd.

  Al lezend de zomer door!

  27 juni 2021

  Thorinda geeft in deze blog allerlei fijne zomerse boekentips. Zodat je, of je nu wel of niet op vakantie gaat, de komende maanden heerlijk kunt lezen.

  Recensie ‘Alles wat ik vinden wil’

  22 juni 2021

  Helene heeft ‘Alles wat ik vinden wil’ van Nicole Deese gelezen en deelt met ons haar mening. Het verhaal heeft haar diep geraakt.

  Interview met Alice Kremer

  21 juni 2021

  PUUR! Vandaag interviewt Alice Kremer over haar recent verschenen boekje ‘Hoera, je bent opgedragen!’.

  Een ode aan de vertalers!

  18 juni 2021

  Thorinda schrijft een ode aan de vertalers. Dankzij hen kunnen we steeds weer prachtige boeken lezen. En we staan niet vaak genoeg stil bij het werk dat ze doen. Vertalers, bedankt!

  Bijbelstudie: Psalm 60

  23 mei 2021

  Annemarie van Heijningen schrijft een overdenking over Psalm 60. Het is een hoopvolle tekst: met God zullen wij krachtige daden doen.

  Recensie ‘Een onfortuinlijke geschiedenis’

  17 mei 2021

  ‘Een onfortuinlijke geschiedenis’ is razend spannend en zit vol humor en romantiek. Een boek om niet meer weg te leggen!

  4x Belijdenisboeken

  19 april 2021

  In deze blog lichten we speciaal voor jou vier bemoedigende Belijdenisboeken uit, van o.a. Lynn Austin.

  Een oogst van robijnen

  18 april 2021

  Degenen die mij kennen, weten dat ik fan ben van de boeken van Tessa Afshar. Op een prachtige manier brengt zij de tijd van de Bijbel tot leven. Haar boeken bevatten waardevolle levenslessen en zitten vol met wijsheden.

  Kleurboek bij de Bijbel

  13 april 2021

  Het kleurboek bij de Bijbel verscheen in februari bij KokBoekencentrum. Het boek is gevuld met 30 prachtige platen om in te kleuren! Speciaal voor jou hebben we een linkje toegevoegd naar een paar kleurplaten om zelf in te kleuren.