boekentips

  Interview met Frieda van der Geest

  26 mei 2020

  In ‘Jij bent licht’ helpt Frieda  je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn – ze hoeven alleen nog maar de schakelaar om te zetten en gaan stralen.

  Het geheim van….

  21 mei 2020

  Wie heeft er niet ooit in zijn/haar leven een geheim gehad, of misschien heb jij er op dit moment wel een die je voortdurend achtervolgt. Hoe dan ook geheimen vormen veelal een belemmering en dat is nooit fijn.

  NIEUW | Jij bent licht

  19 mei 2020

  In ‘Jij bent licht’ helpt Frieda van de Geest je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn

  Interview met Marianne Witvliet

  14 mei 2020

  Dit voorjaar verscheen de aangrijpende roman ‘Als je verdwaalt’ van Marianne Witvliet. Hierin volgen we Jip, die de plotselinge dood van haar vader probeert te verwerken samen met de ingrijpende verhuizing na het ongeluk. We spraken met Marianne.

  Nieuw boeken in mei

  12 mei 2020

  In mei komen er weer een aantal mooie boeken uit. We zetten ze voor je op een rijtje.

  Van verslaafd aan smoesjes tot hardloopjunk

  7 mei 2020

  Hardlopen is niks voor mij. Dat dacht ik altijd. Ik kon nog nét het hoekje omrennen tot ik uit het zicht van de buren was (die voor mijn idee achter het raam stonden om in de gaten te houden hoe lachwekkend slecht ik hier in was), en dan moest ik al gaan wandelen.

  Beste mevr. Bird

  5 mei 2020

  Emmy reageert op een advertentie waarmee haar droomcarrière als oorlogscorrespondente in vervulling zal gaan. Denkt ze. Ze blijkt brieven te moeten beantwoorden voor een damesblad. Ongepaste brieven horen in de vuilnisbak, aldus haar baas, mevrouw Bird.

  Interview met Anne Margriet Pot

  30 april 2020

  ‘Zorgen van een mantelzorger’ van Anne Margriet Pot is een persoonlijk en deskundig boek over de dagelijkse dilemma’s waarmee een mantelzorger te maken krijgt. De auteur geldt wereldwijd als een deskundige op het gebied van langdurige zorg en dementie.

  Een unieke boekpresentatie

  29 april 2020

  Plan B voor de boekpresentatie was een Facebook Live presentatie vanaf mijn zolderkamer. Wat slingers ophangen op de achtergond, even oefenen met de techniek en hopen op een paar kijkers.

  Amanda Barratt over Dietrich, mijn liefste

  28 april 2020

  Niet veel mensen weten dat Dietrich Bonhoeffer ooit verloofd was met Maria von Wedemeyer. Hun liefdesgeschiedenis is een onbekend verhaal. Maar absoluut een dat het waard is om verteld te worden.

  Op avontuur met PUUR!

  23 april 2020

  Wat een prachtig magazine is ook het dit keer weer geworden, het PUUR!magazine, met als inspirerend thema Avontuur

  Het geheim van geluk

  21 april 2020

  Een verhaal van geheimen die ze jarenlang voor zich heeft gehouden… zoals haar ware identiteit. 1940, Londen, Engeland. Terwijl Hitler zich ongenadig keert tegen de burgerbevolking van Londen

  75 jaar bevrijding

  14 april 2020

  Op 25 maart 1942 ontvangen bijna duizend joodse meisjes uit Poprad, Slowakijke, een oproep om te komen werken voor de overheid. Ze melden zich op het station in hun beste kleren, trots dat ze zich nuttig kunnen maken voor hun land.

  Interview met Jacoline Steegstra

  10 april 2020

  De boodschap van het boek is dat liefde geen mysterie is. Veel te vaak hoor ik op televisie dat er ‘een klik’ of een ‘vonk’ moet zijn. Dat is leuk voor het begin, maar uiteindelijk maak je een liefdevolle keuze voor elkaar en wil je zelf het vuurtje brandende houden.

  De tranen van Jezus | Proefje voor kinderen

  5 april 2020

  Wat maakt jou verdrietig? Als anderen je plagen? Als iets tegenvalt? Als je ruzie hebt met je beste vriend? Jezus is ook verdrietig. Zo verdrietig dat Hij moet huilen. Waarom Hij zo verdrietig was?