boekentips

  Vijf gouden tips uit het beste spirituele boek van 2021

  24 februari 2021

  Het boek De kracht van rust verkozen is deze week verkozen tot het beste spirituele boek van 2021. Schrijver en auteur Mirjam van der Vegt is verrast en ontroerd: ‘Wat een kans om te ontdekken hoe we samen leren rusten!’ Ze deelt vijf van haar gouden inzichten uit het boek.

  Creatief aan de slag

  16 februari 2021

  Vanwege het koude winterweer en de sneeuwval is het nu binnenblijven geblazen. We moeten ons echt in huis gaan vermaken. Dus hebben we extra tijd om creatief bezig te zijn! Heb jij ook zo’n zin om met al je inspiratie aan de slag te gaan? Let’s go!

  Leestip – Witter dan sneeuw

  9 februari 2021

  In het boek Witter dan sneeuw van Marianne Grandia kan je genieten van diepgang en romantiek. Een op en top Nederlandse roman die al veel harten veroverde!

  Recensie ‘Op weg naar Brakewell Hall’

  1 februari 2021

  Abigail Gilbert heeft het getroffen: ze is verloofd met een rijke baron. Voor de bruiloft moet ze een gevaarlijke reis maken; haar familie heeft niet eens de moeite genomen om een mannelijke bediende mee te sturen. Onderweg wordt ze overvallen door struikrovers. Gelukkig wordt ze gered door de knappe patrouille-overste Samuel Thatcher.

  De zes genomineerde titels voor Beste Spirituele Boek 2021 zijn bekend

  19 januari 2021

  Genomineerd voor Beste Spirituele Boek zijn onder andere De kracht van Rust van Mirjam van der Vegt en De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy.

  Als er niets meer klopt

  6 januari 2021

  ‘Wees niet bang’, zo begint het lied, maar het klonk niet belerend of opdringerig. Ik hoor het aan, lees de tekst mee, herken de gevoelens die beschreven worden en toen kwam dat refrein: ‘Als er niets meer klopt, klopt het hart van God.’ 

  De (meer)waarde van een Bijbelse roman…

  5 januari 2021

  Maar weet je dat het lezen van een Bijbelse roman nog een extra (meer)waarde heeft. Juist deze romans (die naar mijn mening nog veel te weinig gelezen worden) geven je opheldering over de dingen die in de Bijbel

  Recensie ‘Het onverwoestbare meisje’

  1 januari 2021

  Een ontzettend inspirerend boek dat je voorziet van nieuwe energie en inspiratie om écht te kunnen leven. De schrijfster is positief, optimistisch en hoopvol.

  Liefhebben

  29 december 2020

  Wat is je doel? Die vraag stelt Mirjam van der Vegt in een interview met Groot Nieuws Radio. Ik heb de radio even aangezet toen ik op Facebook las dat ze daar te horen zou zijn. Ik ben deze vrouw gaandeweg steeds meer gaan waarderen en toen ze vertelde dat ze een boek schreef over rust, was ik geïntrigeerd.

  Leestip: De engelen van Elisabeth

  22 december 2020

  Een aangrijpende historische roman over een jonge vrouw die in een gesticht belandt op verdenking van de moord op twee van haar kinderen.

  Leestip: Kerstverhalen

  15 december 2020

  Verhalen vertellen is juist in de kersttijd een waardevolle traditie. Het voorlezen van een goed kerstverhaal geeft een bijzonder moment, thuis of in een kerstviering.

  Leestip: Kerst op Ivy Hill

  8 december 2020

  In ‘Kerst op Ivy Hill’ van Julie Klassen wordt er kerst gevierd in het idyllische dorpje. Richard Brockwell is al jaren niet thuis geweest met kerst. Hij is veel liever in Londen, ver van zijn ouderlijk huis, waar hij kan ontsnappen aan de vele familiegeheimen en de pijn uit het verleden.

  Recensie: De draad die ons verbindt

  24 november 2020

  Dat Dineke Epping kan schrijven dat weten we inmiddels denk ik allemaal wel. En anders bewijst ze dat met haar nieuwste roman “De draad die ons verbindt”. Al had de titel ook heel goed “De liefde die ons verbindt” kunnen zijn.

  Leestip: Tussen de regels door

  17 november 2020

  ‘Tussen de regels door’ van Rachel Hauck speelt zich af in het hart van New York. Vijf mensen ontvangen een anonieme, mysterieuze uitnodiging van The Fifth Avenue Story Society.

  Dag van de mantelzorger

  10 november 2020

  Vandaag is het de ‘Dag van de mantelzorger’. De dag waarop we deze handwerkers een hart onder de riem willen stekken. KokBoekencentrum heeft een aantal mooie boeken om mantelzorgers te bemoedigen.