boekentips

  De eerste Krokus

  22 februari 2019

  ‘De eerste krokus’ van Laila Ibrahim is een meeslepende roman over slavernij en moederschap in de negentiende eeuw. Als Lisbeth geboren wordt bij rijke plantageeigenaren, wordt slavin Mattie weggehaald bij haar eigen baby om het meisje te voeden en te verzorgen.

  Zes mooiste christelijke huwelijksboeken!

  5 februari 2019

  Het is marriage-week. Daarom hebben we speciaal voor jullie de mooiste boeken over een christelijk huwelijk op een rij gezet. Geniet deze week van je huwelijk, als je dat mag hebben!

  Zelf etagère maken met kinderen

  30 januari 2019

  Misschien ken je ze wel; van die schitterende oude theekopjes met een gouden rand en versierd met bloemetjes. Mijn oma’s hadden er vroeger hun keukenkastjes vol mee staan.

  Donkere dagen

  29 januari 2019

  Elise Brouwer zat jarenlang opgesloten in de tunnel van depressie. Ze schreef het boek ‘Woestijnregen – dagboek voor donkere dagen’ om zichzelf en anderen te bemoedigen.

  Prachtige nieuwe romans

  26 januari 2019

  In de eerste weken van janauri zijn weer prachtige nieuwe romans uitgekomen bij KokBoekencentrum. Deze brengen wij graag onder jullie aandacht! Later meer over deze prachtige romans.

  Faith Journal preview

  21 januari 2019

  Nog 1 week en dan… verschijnt ‘Faith Journal’ van Linette Trapman, een doeboek om op jouw manier aan de slag te gaan met je geloof, met gebed als middelpunt.

  Een nieuw jaar voor lucht in je gezin

  17 januari 2019

  Onlangs kwam het boek Lucht in je gezin van Stiltetrainer Mirjam van der Vegt uit over dit thema. Mirjam laat in dit praktische, eerlijke en humoristische boek zien dat stilte en kinderen geen onmogelijke combinatie is.

  Een spoor van genade

  15 januari 2019

  Een bundel van de vijf Bijbels-historische romans over vrouwen van bestsellerauteur Francine Rivers.
  De levens van Rachab, Maria, Ruth, Tamar en Batseba worden in dit boek door Francine Rivers tot leven gebracht. De lessen die wij van deze vrouwen kunnen leren, zijn nog steeds relevant, en gaan over thema’s als geloof, liefde, genade en hoop.

  Gespreksvragen: Onder Zijn vleugels

  27 december 2018

  Een ontroerend verhaal over een moeilijke zoektocht en destructieve gedachten, maar ook over hoop en liefde, en over de genade die onder Gods vleugels te vinden is.

  Recensie: De eigenzinnige juffrouw Ellison

  19 december 2018

  Het is een prachtige roman van de, voor mij, nog onbekende auteur. Het is mooi om te zien hoe beide personages worstelen met hun persoonlijkheden en het geloof biedt hen hierin onverwacht veel houvast.

  Kerstavond deel III

  16 december 2018

  God met ons. ‘Aanraken,’ mompelt ze.
  Liefde, genegenheid, aanraken, dat komt toch bij hem vandaan? Ze is haar hele leven aangeraakt, geknuffeld door haar kinderen, omhelsd door vrienden, gekust door buren en mensen van haar kerk, waarom is deze aanraking belangrijk voor haar. Waarom is dit in haar opgekomen?

  Winterkinderen

  8 december 2018

  Winter, 1943. Zes Franse kinderen zitten verborgen in een grot in de Pyreneeën. Ze moeten machteloos toezien hoe hun beschermers, die hen naar Spanje zouden helpen ontsnappen, worden gefusilleerd door SS’ers. Om te voorkomen dat de kinderen de weg terug vinden, blazen de Duitsers de hangbrug op, hun enige ontsnappingsroute naar het dal.

  Kerst voor kinderen

  6 december 2018

  Kerst vieren met kinderen. Met deze prachtige boeken moet dit zeker lukken.

  Kerstavond – deel I

  2 december 2018

  Bij de derde beddenzaak lijkt ze meer geluk te hebben. Geen vrouw achter de toonbank, maar een man. Juiste leeftijd, zo te zien midden dertig. Hij staat iemand te helpen die aan afrekenen toe is. Op de achtergrond zweven de zachte klanken van In dulci jubilo.

  De zoete geur van Appelcider

  1 december 2018

  ‘De zoete geur van appelcider’ van Joanne Bischof is een prachtig geschreven en meeslepende roman waarin een hoofdrol is weggelegd voor de doofstomme Thor.