boekentips

  Interview met Aisha van ‘Mijn vriendenboekje’

  11 juli 2020

  In juni kwam het vrolijke boekje ‘Mijn vriendenboekje om in te kleuren’ uit. Het is een bijzonder vriendenboek voor jonge kinderen, waarin je niet schrijft, maar kleurt!

  Zomerlezen: Zeerozen

  7 juli 2020

  Ontspan en kom tot rust in het idyllische, fictieve plaatsje Hope Harbor. De plek waar de mensen op elk willekeurig moment voor elkaar klaar staan en waar het soms knettert van de romantiek.

  Boekentip voor Brugklasser | Hand in Hand

  1 juli 2020

  ‘Hand in hand’ van Joke Bosch is een bijbels dagboek voor kinderen van tien jaar en ouder.

  Boekentip: Beter leren Bijbel lezen

  30 juni 2020

  Veel christenen ervaren bijbellezen als moeilijk en teleurstellend. Niet zelden versloft het daardoor en wordt de drempel om de Bijbel te lezen steeds hoger.

  De dag met God – hoe je je hart liefdevol thuisbrengt.

  27 juni 2020

  Heel vaak kan ik niet bidden. En dat is maar goed ook; het geeft me de mogelijkheid aan te sluiten bij het gebed dat er al lang is. Bidden is aanschuiven aan een gedekte tafel – ontdek het in De dag met God, het nieuwste boek van Mirjam van der Vegt.

  Boekentip voor brugklassers ‘Lotte laat maar’

  24 juni 2020

  In mei kwam het derde deel van de hilarische graphic novel-serie ‘Lotte laat maar’ van Willeke Brouwer uit. 
  ‘Kan het even normaal!?’ ‘Lotte laat maar’ is een serie over Lotte en Lotte gaat naar de brugklas. In het eerste deel maken we kennis met Lotte. Het avontuur in de brugklas gaat verder in het tweede deel en in het nieuwste derde deel. 

  Spannende boekentip ‘Rooksluier’

  23 juni 2020

  ‘Rooksluier’ van Terri Blackstock is een spannende roman vol onverwachte twists. Wat als jouw vader wordt beschuldigd van de moord op de vader van je ex?

  Boekentips voor brugklassers

  17 juni 2020

  Gaat jouw zoon of dochter, kleinkind, neefje of nichtje na de zomer naar de brugklas? Dan hebben we de komende woensdagen leuke tips.

  Recensie ‘De heer uit het zuiden’

  16 juni 2020

  De sterke personages hadden mij wederom volledig in hun macht. Samen met de verrassende elementen en sterke dialogen is het weer een geweldig verhaal van Kristen Heitzmann. Veel onderwerpen zijn in het verhaal verweven als onvoorwaardelijke liefde, moed, vergeving en acceptatie, maar ook gekrenkte trots en inschikkelijkheid.

  Cadeautips voor Vaderdag

  10 juni 2020

  Nog op zoek naar mooie boeken voor vaderdag? In deze blog een aantal tips.

  NIEUW in juni

  9 juni 2020

  In juni hebben we weer een aantal mooie boeken. We zetten ze voor je op een rijtje.

  Je mag best klagen tegen God

  1 juni 2020

  Een van de eerste dingen die opvallen als je door het Bijbelboek Job bladert, is dat het vol staat met geklaag. Met zelfbeklag, met waaromvragen, zelfs met doodswensen. Job vervloekt zijn eigen geboortedag.

  Interview met Frieda van de Geest

  26 mei 2020

  In ‘Jij bent licht’ helpt Frieda  je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn – ze hoeven alleen nog maar de schakelaar om te zetten en gaan stralen. 

  Het geheim van….

  21 mei 2020

  Wie heeft er niet ooit in zijn/haar leven een geheim gehad, of misschien heb jij er op dit moment wel een die je voortdurend achtervolgt. Hoe dan ook geheimen vormen veelal een belemmering en dat is nooit fijn.

  NIEUW | Jij bent licht

  19 mei 2020

  In ‘Jij bent licht’ helpt Frieda van de Geest je op weg om licht te zijn in deze wereld, op jouw plek. Ze wil vrouwen laten zien dat ze al licht zíjn