4 tips hoe je weer kunt opladen

24 november 2019
Delen via:

Ken je dat? Je bent met een groot project bezig of hebt het net afgerond en je batterij is helemaal leeg. Zo voel ik me als ik de laatste zinnen van een roman heb geschreven. Dan is het tijd om mezelf weer op te laden. Hoe ik dat doe? Opladen. Ik denk dat iedere vrouw haar eigen manieren moet vinden om nieuwe energie te krijgen, maar dit werkt voor mij en wie weet ook voor jou:

Pak een boek

Laat je vullen met andermans inspiratie. Als ik klaar ben met het schrijven van een boek, heb ik het gevoel dat ik alle woorden heb opgebruikt. Tijd om mijn hoofd en hart te vullen met nieuwe woorden! Ik haal stapels boeken bij de bibliotheek en laat me meevoeren door de verhalen van anderen. Heerlijk!

Sta stil bij de schoonheid om je heen

De prachtige schepping van God is overal aanwezig, maar als ik in een stressvolle periode zit neem ik gewoon niet de tijd om aan de rozen te ruiken. Als ik wel even bewust stilsta bij de mooie dingen om me heen, merk ik dat het me rustig maakten nieuwe energie geeft.

Omring je met geliefden

Als je je leeg en moe voelt, kost het soms wat moeite, maar toch werkt het altijd: vrienden en familie opzoeken. Zeker als je een eenzaam beroep hebt, zoals ik. Om weer op te laden, breng ik veel tijd door met mensen om me heen. Samen eten, lachen, wandelen of fietsen… Daarna stroom ik over van energie en kan ik me weer storten op het schrijven.

Stille tijd met God

Als je een deadline hebt, staat soms ook je stille tijd met God ook onder druk. Om weer op te laden is het belangrijk om hier juist wel tijd voor te nemen. Net zoals bij het gezelschap van vrienden, is het waardevol om in Gods aanwezigheid te zijn en je relatie met Hem te versterken.

Soms gaan we maar door, en door, en door… Wat helpt jou om je batterij weer op te laden?
Neem vandaag eens de tijd voor een pauze, als is het maar een korte, om je weer op te laden voor het werk dat God je te doen geeft.


Dit is een fragment uit het boek ‘Altijd in Gods hand’ van Lynn Austen

opladen‘Altijd in Gods hand’ van Lynn Austin is een prachtig boek vol levenswijsheid. Want hoe rijk is je leven als je het volledig in de handen van God kunt leggen?

Dat is wat schrijfster Lynn Austin je wil laten beleven met dit bemoedigende boek. In 40 korte hoofdstukken vertelt ze over haar eigen ervaringen met Gods eindeloze trouw en de bijzondere uitwerking daarvan in haar eigen leven en dat van anderen. Tussendoor geeft ze tips over o.a. stille tijd, creativiteit en jezelf weer opladen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *