5 simpele manieren om elke dag je bijbel te lezen

9 juli 2018
Delen via:

Ken je die momenten dat je naar je bijbel wil lezen, maar alleen maar zit te staren naar de kaft omdat je niet weet waar je eigenlijk moet beginnen? Dan is deze blog voor jou, want wij geven je 5 tips die er voor zorgen dat je wel weet wat je gaat lezen!

Begin bij het begin

Heb je Bijbel al wel eens in zijn geheel gelezen? Probeer het eens, want het is heel bijzonder om te zien hoe wat God ons allemaal leert vanaf Genesis helemaal tot Openbaringen. Een eenvoudige manier is om gewoon te beginnen bij Genesis. Als je elke dag 3-4 hoofdstukken leest dan kan je de bijbel in een jaar uit hebben.

Combineer het oude en het Nieuwe Testament

Probeer het Oude Testament en het Nieuwe Testament eens tegelijk te lezen. Je trekt bijvoorbeeld een jaar uit om het complete Oude Testament te lezen en daarbij doe je elke maand een nieuw Bijbelboek uit het Nieuwe Testament.

Een beetje van alles

Een andere optie is om van alles een beetje te lezen. Dus bijvoorbeeld een hoofdstuk uit het Oude Testament, een hoofdstuk uit het Nieuwe Testament, een Psalm en een vers uit Spreuken. Bij alles begin je gewoon bij het begin en op deze manier heb je een georganiseerd plan wat eenvoudig is om te volgen.

Lees de bijbel in chronologische volgorde

De Bijbel is niet samengesteld op chronologische volgorde. Dus waarschijnlijk weet je niet eens dat sommige bijbelboeken in dezelfde tijd afspeelde. Er zijn leesplannen te vinden op internet die de bijbel in volgorde hebben gezet.

Volg een dagelijks leesplan

Deze zijn overal te vinden. In een bijbelapp, maar zoek ook eens op Google. Er is altijd wel een plan die je kan volgen. Op die manier hoef je niet meer bedenken wat je gaat lezen.

Dagelijks de bijbel lezen is belangrijk voor ons als christenen. De Bijbel vertelt ons hoe we moeten leven en hoe we moeten denken over het leven. Het helpt ons om gefocust te blijven op de waarheid en wat echt belangrijk is.

Wat is jouw favoriete manier om de Bijbel te lezen?


Leestip: Creativitijd met de Bijbel

Creativitijd met de Bijbel van Linette Trapman is een PUUR! Inspiratie doeboek voor Biblejournaling. Een praktisch boek vol voorbeelden, leuke oefeningen, overtrekpatronen en eenvoudige stap-voor-stapprojecten. Inspiratie voor wie wil beginnen met biblejournaling en handletteren of voor wie extra technieken en ideeën wil opdoen.

Reacties (4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *