Al lezend de zomer door!

27 juni 2021
Delen via:

Thorinda geeft in deze blog allerlei fijne zomerse boekentips. Zodat je, of je nu wel of niet op vakantie gaat, de komende maanden heerlijk kunt lezen.

Velen van jullie zien hun vakantie voor de tweede keer achtereenvolgens aan hun neus voorbij gaan. Teleurstellend en frustrerend kan ik mij zo voorstellen. Daarom hoop ik, dat ik jullie een klein beetje kan opvrolijken met deze column. Want ook al kun je niet op vakantie, of zijn je voorgenomen vakantie plannen gewijzigd, deze zomer komen we samen al lezend door. We gaan er hoe dan ook wat van maken.

Om je alvast een beetje in de vakantiesfeer te brengen, geef ik je een paar tips. En misschien kunnen we elkaar de komende tijd via, de Facebookpagina van PUUR, van nog meer vakantieleesvoer voorzien. Dan komt de stemming er al wat in. Want zeg nou zelf, alleen van de voorpret krijg je toch al een glimlach op je gezicht!

Mijn zomerse leeslijst

Hieronder enkele boeken die op mijn leeslijst staan voor deze zomer, inclusief boeken die ik al gelezen heb (aangegeven met*) en je kan aanbevelen.

– Ga op reis naar het mooie Rome en ontmoet daar Paulus, Aquila en Priscilla en leer meer van de tijd uit de Bijbel; Dochter van Rome.

– Struin met Laura Callaway over de stranden in het ruige kustgebied Cornwall; Het strand van de verloren schatten.

– Ga op reis met Eileen Brady naar het lieflijke plaatsje Almsbright en ga samen met haar op zoek naar haar dochter; De draad die ons verbindt*.

– Steek samen met Mercy Wilkins de oceaan over op weg naar een nieuwe toekomst; Het bruidsschip.

– Op zoek naar wat meer spanning? Ga dan met de onverschrokken Tessa Swan mee op avontuur in Virginia en je komt oog in oog te staan met levensechte indianen; Een ongewone vrouw.

– Ben je liever voor een langere tijd onderweg, lees dan de Hope Harbor serie* en maak kennis met de hartverwarmende inwoners die je al snel in je armen zult sluiten. Pure​ ontspanning met een flinke dosis romantiek. Volop genieten dus!

Ik hoop dat je na het lezen van deze column wat meer kunt uitkijken naar de zomervakantie. Ik ben ervan overtuigd dat we er met elkaar een heerlijke zomer van kunnen maken.

O ja, nog een laatste tip. Doe jezelf deze vakantie een mooi boek cadeau. Want dat verdien je zeker.


‘Het strand van de verloren schatten’ van Julie Klassen speelt zich af aan de kust van Cornwall, waar Laura Callaway op zoek is naar kostbare voorwerpen en de verhalen die daarachter schuilen.

Laura Callaway loopt dagelijks langs de kust van Cornwall, die berucht is vanwege de vele scheepswrakken. Niet om kostbare schatten te jutten, maar om te zoeken naar het verhaal achter de levens die verloren zijn gegaan. Op een dag vindt ze op het strand een gewonde man. Ze verzorgt hem en ontdekt een wond die van een mes afkomstig lijkt. Als er nieuwe aanwijzingen aanspoelen, weet ze niet meer of ze er wel goed aan heeft gedaan om hem in huis te nemen.

Reacties (2)

  • Geke Hoolsema schreef:

    Heerlijk, zoveel boekentips voor de zomer!

    Dankjewel Thorinda!

  • Thorinda schreef:

    Graag gedaan Geke. Geniet van het lezen van al deze prachtige boeken. Inmiddels is er ook al een vervolg binnen op “Het bruidsschip” van Jody Hedlund. Dus mocht deel 1 je aanspreken dan kun je gelijk door met het lezen van deel 2. En van de Hope Harbor serie is deel 5 net uitgekomen. Dat betekent uren leesplezier!

    Thorinda Koopman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *