Beste mevr. Bird

5 mei 2020
Delen via:

‘Beste mw. Bird’mevr. Bird van AJ Pearce is een onweerstaanbare debuutroman over de kracht van vriendschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Londen. Emmy reageert op een advertentie waarmee haar droomcarrière als oorlogscorrespondente in vervulling zal gaan. Denkt ze. Ze blijkt brieven te moeten beantwoorden voor een damesblad. Ongepaste brieven horen in de vuilnisbak, aldus haar baas, mevrouw Bird.

Maar als Emmy de soms wanhopige smeekbeden leest, besluit ze deze lezeressen in het geheim terug te schrijven. Dit boek is een ode aan de kracht van vriendschap, de vriendelijkheid van onbekenden en de moed van gewone mensen in buitengewone tijden. AJ Pearce komt uit Hampshire, Engeland, en is historicus. De vertaalrechten van haar debuutroman ‘Beste mevr. Bird’ zijn aan dertien landen verkocht.

 

 

 

‘Geestig, ontroerend en hartverwarmend.’ – John Boyne, auteur van ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ ‘Een heerlijk boek.’ – Publishers Weekly

 

Recensie

Ik hou zo van dit boek! Oorlog, verdriet, angst, werk, je plek vinden in dat alles, liefde, dood,… dit boek heeft het echt allemaal en ik had toch wel een paar tranen gedurende deze vlotte lees, 1 voor al het verdriet en 1 voor al dat moois. Een roman die iedereen moet lezen!!

Alexandra op Hebban-

 

 

 

 

Meer boeken rondom het thema ‘Tweede wereldoorlog’ vind je hier. Herdenken en vieren 2020

 

Reacties (1)

  • Thorinda schreef:

    Een mooi en leuk boek om te lezen. Toen ik er eenmaal in begonnen was kon ik niet meer stoppen. Een uniek verhaal met humor, verdriet en een klein beetje romantiek. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *