Boek van de week | Bedacht, geliefd. gewild

2 december 2019
Delen via:

Bedacht, geliefd, gewild van Lindi Melse is een prachtig geïllustreerd Bijbels dagboek voor jonge vrouwen. Jonge moeder en creatieve duizendpoot Lindi Melse neemt in dit dagboek jonge vrouwen mee op weg door de Bijbel met praktische en creatieve inzichten. Ze vertelt bij de gekozen Bijbeltekst iedere week een persoonlijk verhaal over iets wat ze zich afvraagt, waar ze mee worstelt, waar ze blij van wordt of wat haar raakt. Zo neemt ze je mee in haar eigen zoektocht, waar ze je deelgenoot van maakt. Bedacht, geliefd, gewild is een inspirerend en motiverend Bijbels dagboek voor vrouwen dat aanzet tot geliefd leven.

Speciaal voor PUUR! stelden we Lindi een aantal vragen over haar boek en haar schrijfproces.

Hoe is het idee voor dit boek ontstaan? 

Als zzp’er en thuismama van 2 mooie jongens is het niet altijd gemakkelijk om zelf tijd te maken voor God in mijn drukke leven. Daarom wilde ik graag een Bijbels dagboek die je er af en toe bij kunt pakken om een korte overdenking te lezen.

Ik heb altijd veel Bijbels dagboeken gelezen, maar hierbij miste ik vaak een kleurrijke inhoud en variatie in opdrachten en vragen. Daarom wilde ik een boek maken vol kleurrijke illustraties, zodat je het boek ook open kunt leggen en het je eraan kan herinneren om het dagboek te gaan lezen

Hoe heb je het schrijfproces ervaren?

Ik vond het erg leuk om dit boek te schrijven. Ik schreef het voornamelijk in de avonduren terwijl mijn zoontjes lagen te slapen. Wanneer ik voorbeelden kon gebruiken waarin zij voorkwamen vond ik dit misschien wel het leukste.

De illustraties voor het Bijbels dagboek tekende ik eerste met de hand op papier, daarna digitaliseerde ik de tekeningen en zette ik alle illustraties in twaalf verschillende kleurschema’s.

Ook de opmaak voor het boek deed ik zelf en zo leerde ik mijzelf in twee weken tijd Adobe Indesign aan. Dat was even een uitdaging, maar het was ook ontzettend leerzaam en leuk. Zo kon het boek ook echt worden wat ik in gedachten had.

Wat kan de lezer van jouw boek verwachten?

Een kleurrijk geïllustreerd hardcover Bijbels dagboek, mooi om zelf te houden of om cadeau te geven. Je leest er 52 korte overdenkingen waarbij ik vaak een voorbeeld gebruik uit mijn eigen leven en je leest over Gods liefde.

En wil je naast de overdenkingen meer verdieping? Ga dan de rest van de week aan de slag met een gedeelte uit de Bijbel, beantwoord vijf verdiepingsvragen en voer de creatieve opdracht uit. Er is ook ruimte om te tekenen, je gedachtes te noteren en je eigen gebeden op te schrijven.

Welke boodschap hoop je de lezer mee te geven?

Wat ik de lezer hoop mee te geven is dat je mag weten dat je bedacht, geliefd en gewild bent door God. Dat God al van jou hield voordat je bestond, dat Hij nu bij je is en met jou meegaat in de toekomst.

Als je een favoriet stukje uit je boek zou moeten kiezen, welke stukje, citaat of onderdeel zou dit dan zijn?

Oeh goeie vraag! Als ik dan zou moeten kiezen zijn het de drie gedichten verspreid door het het boek heen. Deze gedichten gaan over de woorden bedacht, geliefd, gewild. Naast de gedichten die ik schreef maakte ik ook illustraties. Ik denk dat deze pagina’s toch wel echt mijn favoriet zijn!


Lindi Melse, 28 jaar, is een veelzijdige creatieveling. Ze woont samen met  haar gezin in Culemborg. Op haar blog: www.linspiration.nl schrijft ze over leuke en gemakkelijke DIY, het geloof, het stekken van kamerplanten en meer.


Bekijk ook het filmpje waarin Lindi zelf vertelt over haar boek

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *