Boeken top 3 van Geke

5 augustus 2019
Delen via:

De zomerperiode is vaak de tijd dat we iets meer tijd krijgen om boeken te lezen. De meeste dingen liggen zit, ’s Avonds blijven we wat langer op.  Wat mij betreft altijd een heel fijne periode. We vroegen onze bloggers naar hun top 3 favoriete boeken. De komende weken zullen we deze top 3’s met jullie delen.

  1. Alleen op de wereld van Hector Malot.

boekenHet is mijn meest geliefde kinderboek. Ik heb het pas nog een keer gelezen. De sterke band tussen hoofdpersoon Remi en zijn pleegmoeder Barberin maakt altijd weer indruk op mij. Verder is het een spannend verhaal over de zwerftocht van Remi met Vasalis en hoe ze al zingend en spelend in hun levensonderhoud voorzien. En het is een boek met een bijzonder happy end!

 

 

 

 

  1. Het drieluik Thuis in Mitford, Er brandt nog licht en De groene heuvels van Jan Karon.

Deze boeken zijn  uitgegeven door uitgeverij Kok.

Een prachtig, humoristisch en ook ontroerend verhaal over een Engelse dorpspredikant Father Tim en zijn buurvrouw Cynthia die later zijn vrouw wordt. Ook veel gemeenteleden spelen een rol in het verhaal, evenals Father Tims hond Barnabas en Cynthia’s kat Violet.

boeken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De dochter van de houtzager van Vibeke Olsson, uitgeverij Mozaïek.

BoekenDe hoofdpersoon uit dit boek, dat speelt in Noord-Zweden in 1879, is Britta, een meisje van bijna elf jaar. Ze woont met haar ouders en nog veel meer mensen in een barak bij een houtzagerij. Alle mensen werken hard, toch verdienen ze maar net genoeg om in leven te kunnen blijven. Dat vindt Britta moeilijk! Mooi geschreven verhaal over een klein meisje dat nadenkt over het leven!

 

Veel leesplezier!

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *