Boeken top 3 van Ineke

1 augustus 2019
Delen via:

De zomerperiode is vaak de tijd dat we iets meer tijd krijgen om boeken te lezen. De meeste dingen liggen zit, ’s Avonds blijven we wat langer op.  Wat mij betreft altijd een heel fijne periode. We vroegen onze bloggers naar hun top 3 favoriete boeken. De komende weken zullen we deze top 3’s met jullie delen.

De donkere kamer van Damocles

Na mijn studie Nederlands, waarin ik verplicht was zoveel boeken achter elkaar te lezen dat het niet meer leuk was, heb ik erg lang geen fictie meer gelezen. Pas een jaar of vijf geleden hervond ik mijn liefde voor verhalen en sinds ik een e-reader heb, lees ik heel veel, ook boeken die ik nooit zou kopen. Dus wat moet er in mijn top drie? Laat ik beginnen met twee boeken boekendie ik meer dan één keer las: De donkere kamer van Damocles van W.F.
Hermans komt dan met stip op nummer één. Dat verhaal is zo intrigerend. Nog steeds wil ik weten hoe Hermans dat doet: de lezer zo op het verkeerde been zetten. Als je dit boek nog niet gelezen hebt en wel zin hebt om eens een klassieker te lezen, zou ik zeker deze kiezen.

 

Eva’s dochters

boekenDan Eva’s dochters van Lynn Austen, een boek in een heel andere categorie, van een christelijke schrijfster, maar niet mierzoet, met oog voor het echte leven. Ook dit boek las ik meerdere keren. Het gaat over echte liefde, liefde die offers vraagt. Het gaat over verschillende generaties en de relaties onderling. Het is een ontroerend mooi verhaal en deed me verlangen naar betere relaties met de mensen om me heen en leerde me meer over wat echte liefde is. Ik wed dat je dat boek twee keer wilt lezen, dus dat scheelt ruimte in je koffer.

Schaduwkind

boekenTot slot P.F. Thomèse: Schaduwkind. Dit boek las ik kortgeleden in het kader van het boek dat ik wil schrijven over geloven in het dal. De auteur rouwt om zijn kind en beschrijft geweldig eerlijk, invoelend, mooi en pijnlijk hoe je leven totaal verandert als je kind overlijdt, hoe klein het ook nog was. Kwetsbaar, rauw, in prachtige beeldende taal. Het is bijna poëzie. Als je van taal houdt en mensen beter wilt begrijpen, zou ik dit boek zeker lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *