Boeken top 3 van Nine de Vries

24 juli 2019
Delen via:

De zomerperiode is vaak de tijd dat we iets meer tijd krijgen om boeken te lezen. De meeste dingen liggen zit, ’s Avonds blijven we wat langer op.  Wat mij betreft altijd een heel fijne periode. We vroegen onze bloggers naar hun top 3 favoriete boeken. De komende weken zullen we deze top 3’s met jullie delen.

De as van mijn moeder van Frank McCourt

Dit boek heb ik een hele tijd geleden gelezen. De schrijver verhaalt over zijn Ierse jeugd in de jaren dertig en veertig. Ondanks de schrijnende omstandigheden doet hij dat met humor. Het staat me vooral bij hoe goed hij de wereld vanuit een kind beschrijft. Voor mensen die afknappen op gevloek is dit boek geen aanrader.

 

 

De uitnodiging van Paul Young

Toen iemand me vertelde dat dit boek God verscheen als een zwarte vrouw, moest ik het lezen. Bij mij blies het verhaal mijn (onbewuste) voorstellingen van God ondersteboven waardoor er meer ruimte is gekomen om God te zien zoals Hij of Zij is.

De hoofdpersoon van De Uitnodiging is een man wiens jonge dochter is ontvoerd en vermoord. De Uitnodiging is een indringend verhaal over Gods goedheid in een kwaadaardige wereld. Beter dan de film.

 

Gaan we vandaag? van Rachel Held Evans

In dit boek behandelt de schrijfster de sacramenten van de kerk. Daarnaast vertelt ze over haar worstelingen en ze doet dat op een manier die mij raakt. Dit boek is een aanrader voor iedereen die worstelt met kerkgang, -regels en -geschiedenis en houdt van de Kerk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *