Boeken top 3 van Thorinda

8 augustus 2019
Delen via:

De zomerperiode is vaak de tijd dat we iets meer tijd krijgen om boeken te lezen. De meeste dingen liggen zit, ’s Avonds blijven we wat langer op.  Wat mij betreft altijd een heel fijne periode. We vroegen onze bloggers naar hun top 3 favoriete boeken. De komende weken zullen we deze top 3’s met jullie delen.

  1. Aan zijn voeten van Tessa Afshar

prachtigeEen prachtige hervertelling gebaseerd op het bijbelboek Ruth. Het rotsvaste geloof van Ruth, de liefde en zorg die zij geeft aan haar schoonmoeder Naomi en de liefde die groeit tussen haar en Boaz, Tessa beschrijft dit zo mooi. En vergeet de waardevolle lessen niet die ze door haar verhalen heen verweeft. Lessen die we vandaag de dag op ons eigen leven kunnen toepassen. Alle boeken van haar hand zijn trouwens prachtig en het lezen dubbel en dwars waard!

 

 

 

 

 

 

 

  1. Dochters van de kust van Lynn Austin

prachtigeDit boek heb ik nog maar net gelezen maar staat zeker in mijn top 3. Dit verhaal pakte mij vanaf de eerste pagina en ik las het in één adem uit. De worsteling van Geesje op het geloofsvlak, ze waren zo herkenbaar voor mij en daar tegenover de stabiele en sterke Maarten met zijn enorme vertrouwen in God en zijn onuitputtelijke liefde voor zijn Geesje. Prachtig en ontroerend tegelijk. Ik herkende in Maarten mijn eigen man, die ook zo’n sterk vertrouwen heeft in God ondanks verdriet, moeite en pijn. En dan Anneke, zoekend naar haar roots, en tegelijkertijd zoekend naar Gods bedoeling met haar leven. Kennen we deze zoektocht niet allemaal in ons leven? Dit boek moet je gewoon lezen deze zomer.

 

 

 

 

 

  1. De Ivy Hill serie van Julie Klassen

Ja ik speel vals want deze serie bestaat uit drie boeken maar ik zie het als één dik boek!

Een heerlijke serie om lekker mee te ontspannen. Je leeft en wandelt mee met de bewoners uit Ivy Hill, je leert ze steeds beter kennen en je kan niet anders dan na het lezen van de laatste pagina een diepe maar voldane zucht uitblazen en zeggen: ‘wat jammer dat ik afscheid moet nemen van deze lieve mensen.’ Maar ik ben blij dat ze allemaal de liefde van hun leven hebben gevonden en hopelijk nog lang en gelukkig mogen leven.

prachtige prachtige prachtige

 

Veel leesplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *