Boekentip: ‘Slaappraatjes’

11 augustus 2020
Delen via:

Vandaag is het invuldagboek ‘Slaappraatjes’ uitgekomen. ‘Slaappraatjes’ is gemaakt voor kinderen van 4 – 8 jaar.  Het helpt ouders en kinderen samen te kletsen over de dag.

Het boek

In het invulboek ‘Slaappraatjes’ van Marjolein Feenstra worden vragen gesteld waarover je samen met je kind kunt praten. Hoe voelde je je vandaag? Wat heb je op school gedaan? En voor wie zou je graag bidden? Jonge kinderen vinden het vaak moeilijk om te vertellen over hun dag, hoewel hun hoofd soms vol prikkels zit waardoor ze lastig in slaap komen.

Dit boek helpt kinderen om na te denken over hun dag en over alle gedachten in hun hoofd, waarna ze met een leeg hoofd en een gerust hart in slaap kunnen vallen.

 

Samen schrijven

Hoe was het op school vandaag? ‘Leuk.’ Wat heb je allemaal gedaan? ‘Weet ik niet meer…’ Of het meest gegeven antwoord van mijn dochter: ‘Dat heb ik op school gelaten, mam.’
Herken je dit als ouder?

Kinderen, vooral jonge kinderen, vinden het vaak moeilijk om te vertellen over hun dag. Maar hun hoofd kan wel zo vol zitten met alle prikkels van de dag, dat ze niet in slaap kunnen komen. Of ineens barst de bom en je weet eigenlijk niet waardoor. Dit dagboek helpt kinderen om na te denken over hun dag of over gedachten in hun hoofd. Ook helpt het je als ouder om te ontdekken wat er omgaat in het hoofd van je kind. Door middel van meerkeuzevragen, open vragen en invulvragen helpt dit dagboek jou en je kind de dag te bespreken.  – Schrijft Marjolein in haar inleiding.  –

praten

 

Bestel dit boek voor €15,99

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *