Boekentip voor brugklassers ‘Lotte laat maar’

24 juni 2020
Delen via:

In mei kwam het derde deel van de hilarische graphic novel-serie ‘Lotte laat maar’ van Willeke Brouwer uit.
‘Kan het even normaal!?’

‘Lotte laat maar’ is een serie over Lotte en Lotte gaat naar de brugklas. In het eerste deel maken we kennis met Lotte. Het avontuur in de brugklas gaat verder in het tweede deel en in het nieuwste derde deel.

 

 

De verwoestende puppy

lotteLotte is 12 en heeft haar dat eigenlijk nooit goed zit. Samen met haar moeder en haar twee broertjes woont in een vinexwijk. Ze is net klaar met groep 8, en gaat na de vakantie naar de middelbare school. Spannend! Haar broertje Max is heel druk, maar wel lief, en Daan kan zich heel goed verstoppen als Lotte moet oppassen. Haar vader is overleden en haar moeder heeft sinds kort een nieuwe vriend. Lottes beste vriendin is Tessa, waar ze vaak mee afspreekt. Ze droomt ze al jaren van een eigen puppy, waarvan ze foto’s op Instagram kan posten. Als haar moeder iets doms zegt, roept Lotte heel hard: Laat maar!

Lees het gratis leesfragment

 

 

 


Chaos in de brugklas

‘Chaos in de brugklas’lotte is het 2e deel in de serie Lotte laat maar van Willeke Brouwer. Lotte vindt haar nieuwe school vet spannend, want haar BFF Tessa gaat naar een andere school. Maar gelukkig blijkt de brugklas superleuk te zijn, direct al vanaf de introductieweek. Maar wat trek je aan als er een modevlogster in je klas zit? En hoe moet het met die veel te grote rugzak? Het leven is dus niet zo makkelijk. Gelukkig heeft Lotte haar puppy Pjotr, en daar kan ze alles aan vertellen. Niet dat Pjotr luistert, maar toch.

Lotte laat maar, chaos in de brugklas si genomineerd voor de ‘EigenWijsPrijs’ Christelijke kinderboekenprijs 2020

Lees het gratis leesfragment

 

 

 


Kan het even normaal!?

 

LotteLotte is terug in ‘Kan het even normaal!?’, het derde deel in de hilarische graphic novel-serie ‘Lotte laat maar’ van Willeke Brouwer. Lotte is een echte brugklasser! En net als in de vorige delen maakt ze weer van alles mee. Zo zorgt een burn-out van de toneeljuf ervoor dat DE ZOEN nog even niet doorgaat. Jammer. Of toch niet? En er komt een nieuwe jongen in de klas, die autisme heeft. Lotte vindt hem superleuk, want hij heeft hele maffe humor. En dan is er ook nog die suffe excursie voor maatschappijleer en al dat huiswerk! Een nieuw doldwaas verhaal over Lotte met veel grappige scènes en lachbuien zonder einde!

 

Lees het gratis leesfragment

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *