Christy’s vijgen-olijventapenade

6 november 2019
Delen via:

Dit is de perfecte combinatie van zoet en hartig voor op een kaasplankje, of als amuse bij een dinertje. Dit heerlijke recept komt uit het boek ‘Proef en zie’

Voor 200 g vijgen-olijventapenade

Bereiden: 15 min .

Benodigdheden

  • 100 g ontpitte kalamataolijven 100 g gehalveerde vijgen
  • 2 tl kappertjes
  • 1 tl fijngehakte knoflook
  • 1 tl verse tijmblaadjes, plus iets extra voor garnering
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl balsamicoazijn
  • Koosjer zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

1. Meng olijven, vijgen, kappertjes, knoflook en tijm in een keukenmachine tot er een grof mengsel ontstaat . Voeg olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper toe en mix het door elkaar .

2 . Serveer met toastjes of een vers afgebakken Frans stokbrood .

Dit heerlijke recept komt uit het boek ‘Proef en zie’  Mirjam van der Vegt vertelt meer over dit boek in het onderstaande filmpje. 

zalm

Proef en zie van Margaret Feinberg is een Bijbelstudieboek met voedsel in de hoofdrol. God is een ‘foodie’, als we Margaret Feinberg mogen geloven. En daar is ook alle bewijs voor. In deze Bijbelstudie ontdek je de rijkdom van wat je elke dag kunt kopen, bereiden en eten. Na dit boek kijk je nooit meer hetzelfde naar wat je in je mond stopt. De auteur neemt je mee op reis, op zoek naar de puurste en mooiste ingrediënten en hun Bijbelse betekenis. ‘Proef en zie’ staat bol van de verhalen en recepten. Het water loopt je in de mond – of maak je er wijn van?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *