De eerste Krokus

22 februari 2019
Delen via:

‘De eerste krokus’ van Laila Ibrahim is een meeslepende roman over slavernij en moederschap in de negentiende eeuw.

De eerste Krokus

Virginia, 1837. Meteen na haar geboorte wordt Elizabeth in de armen van Mattie gelegd, de slavin die vanaf nu haar min zal zijn en daarvoor haar eigen pasgeboren zoontje heeft moeten achterlaten in de slavenverblijven. Mattie mist haar kind enorm, maar zorgt toch vol toewijding voor de kleine Lisbeth. Door de jaren heen wordt hun band alleen maar sterker.

Hoewel Lisbeth een bevoorrecht leven leidt, voelt ze zich vaak eenzaam, zeker in het gezelschap van haar dominante moeder en afwezige vader. Alleen in de levendige slavenkwartieren, samen met Mattie, voelt ze zich echt thuis. Maar hun unieke band blijft niet zonder gevolgen.

Lisbeths groeiende afkeer van slavernij dwingt haar te kiezen tussen haar familie en haar overtuigingen, en ondertussen maakt Mattie een keuze die haar leven voorgoed zal veranderen. Beide vrouwen zijn op zoek naar vrijheid en waardigheid, maar tegen welke prijs?

“Dit is een schitterend boek die beide werelden, die van de meesters en de slaven, goed beschrijft!”  volgens Jolanda Bot op www.christelijkeboeken.info

 

Lees nu het eerste hoofdstuk van “De eerste Krokus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *